|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.8 GDI] klimatyzacja |
Autor |
Wiadomość |
kiflar
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 1.8 GDI
|
Wysłany: 17-03-2012, 12:00 [Cari 1.8 GDI] klimatyzacja
|
|
|
Hej mam takie pytanie mam Carisme 1,8 gdi i chcialem sobie klime wyczyscic, pojawiaja sie oferty na gruponach ze caly serwis za 70 zl itp mam pytanie czy w carismach trzeba napelniach czynnik chlodniczy, nieznam sie wiec pytam Czy w Carismach czysci sie klime i napelnia w inny sposob ?? Pozdrawiam |
|
|
|
 |
ZEROSUPER
Mitsumaniak MastaOfDiseasta

Auto: Space Star 1.8GDI
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 7 razy Dołączył: 13 Lut 2009 Posty: 420 Skąd: Jelenia Góra
|
|
|
|
 |
jaroo0
Forumowicz

Auto: Outlander
|
Wysłany: 17-03-2012, 19:50
|
|
|
Przedstawie to na zasadzie swojego serwisu:
Podłączenie do maszyny = 60zł
100g czynnika u mnie w Hajnówce kosztuje = 12zł
Odgrzybienie ozonatorem + spryskanie chłodniczyki = 60zł~
Filtr kabinowy - wedle modelu i cen aktualnych.
Przy dobijaniu czynnika, maszyna, dajmy na to stacja Valeo wysysa resztki czynnika R134a z auta i dobija tyle, ile zaleca producent auta.
Prawidłowo, przez lato mój Space Star nie zużył nawet 150g czynnika, Co za tym idzie powinienem zaplacić 60zł za podłączenie + 20zł czynnik = 80zł. Niestety niektóre serwisy biorą 150zł.. nie mówiąc ile dobili..
Uwaga: Przy dobijaniu czynnika dobijany jest OLEJ w sprężarce (jednym przewodem razem z r134a. od 5-10 ml oleju. To on jest ważny, ponieważ smaruje sprężarkę
Czy osuszacz trzeba wymieniać? Kwestia dyskusji.. |
|
|
|
 |
ZEROSUPER
Mitsumaniak MastaOfDiseasta

Auto: Space Star 1.8GDI
Pomógł: 7 razy Dołączył: 13 Lut 2009 Posty: 420 Skąd: Jelenia Góra
|
|