|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Hamulec ręczny |
Autor |
Wiadomość |
Vikthor
Forumowicz
Auto: Carisma 01
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 21-02-2012, 19:20 Hamulec ręczny
|
|
|
Witam, zbliża mi się przegląd więc muszę poruszyć problem jaki mam z hamulcem ręcznym. W chwili kupna auta hamulec ręczny nie działał, po wymianie tarcz i klocków z tyłu (były w tragicznym stanie) sytuacja nie poprawiła się, więc rozebrałem tunel i podciągnąłem naciąg na tej śrubce. Problem w tym że jedno koło zaciska dobrze i odbija też, natomiast na drugim nic nie łapie. I tu moje pytanie czy są jeszcze gdzieś miejsca gdzie mogę regulować naciąg na poszczególne koła? Dodam że nożny hamulec działa jak należy, a cari to 2001 gdi. |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 21-02-2012, 19:30
|
|
|
Zardzewiał ci mechanizm od ręcznego który jest w zacisku. U mnie też się kiedyś przycinał, rozebrałem, wyczyściłem i nasmarowałem. Jeśli w ogóle ci nie działa, to być może naprawa nic nie pomorze, tylko trzeba będzie wymienić cały zacisk. Rozbierz go na części pierwsze to się przekonasz. |
|
|
|
 |
|
|