Wpisy do książki serwisowej |
Autor |
Wiadomość |
yksnimak
Mitsumaniak

Auto: Lancer 1.8 Invite
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 01-02-2012, 11:40 Wpisy do książki serwisowej
|
|
|
Czy żądacie wpisania usterki, która została usunięta (albo nie) na gwarancji do książki serwisowej?
Mi nigdy nie proponowali, ale zastanawiam się czy tego nie żądać, mam ostatni rok gwarancji i jeżeli coś naprawiają 3 razy chyba to muszą wymienić na nowe (pewnie nie dotyczy stuków i puków ). |
_________________ Lancer 1.8 Invite 2009 |
|
|
|
 |
lichy
Mitsumaniak

Auto: ASX 1.6 Intense Plus
Pomógł: 3 razy Dołączył: 19 Sie 2010 Posty: 297 Skąd: Gliwice
|
Wysłany: 01-02-2012, 12:41
|
|
|
Masz w książce serwisowej / gwarancyjnej miejsce na wpisywanie awarii / napraw? |
_________________ lichy Gliwice
Mitsubishi ASX 1.6 Intense Plus '2016 (Granite Brown) 98 kkm
Skoda Citigo 1.0 Ambition '2013/2014 (Candy White) 76 kkm |
|
|
|
 |
yksnimak
Mitsumaniak

Auto: Lancer 1.8 Invite
|
Wysłany: 01-02-2012, 12:54
|
|
|
lichy napisał/a: | Masz w książce serwisowej / gwarancyjnej miejsce na wpisywanie awarii / napraw? |
Nie masz strony "notatki'? Dla mnie moze to byc nawet okładka, bez znaczenia
Ja zbieram wydruki zleceń napraw. Ale jest to moje pierwsze auto od nowości, więc pytam innych o ich podejście do sprawy/doświadczenia z ASO szczególnie jeśli chodzi o usterki, które wracają..... |
_________________ Lancer 1.8 Invite 2009 |
|
|
|
 |
Trik
Mitsumaniak 1056/KMM

Auto: Lancer 1.5 invite '08
Pomógł: 39 razy Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 3045 Skąd: Augustów
|
Wysłany: 01-02-2012, 18:30
|
|
|
Wszelkie zgłoszone naprawy powinny być Tobie wypisane na druku zgłoszenia przyjęcia na warsztat, czy jakoś tak, tym który podpisujesz zdając samochód. Potwierdzeniem zaś jest wydruk zamknięcia zlecenia, ten który podpisujesz przyjmując auto po naprawie oraz faktura. Te dokumenty pochodzą z systemu, w którym sa rejestrowane, bo muszą. Gdyby nie były, to za wszelkie naprawy gwarancyjne ASO płaciło by z własnej kieszonki, a przecież wiadomo że prowadzenie interesu jest po to żeby zarabiać. Także zawsze jakiś ślad zostaje. Wpis w książce nie jest obowiązkowy. Ja prosiłem o notowanie z pieczęcią w notatniku napraw/wymian, które były robione poza gwarancją |
|
|
|
 |
ElemenT
Mitsumaniak

Auto: Subaru Forester XT
|
Wysłany: 08-02-2012, 13:21
|
|
|
Powinni wpisywać.
Teraz byłem na przeglądzie pogwarancyjnym w nieautoryzowanym serwisie to nie mogli się doszukać jaki był olej wlany przez ASO.
Nie było też karteczki w silniku (jak to często robią w serwisach), ani nalepki na drzwiach.
Dopiero po telefonie i proszeniu, podali co wlali... |
_________________ ******* |
|
|
|
 |
|