Prosba o pomoc |
Autor |
Wiadomość |
Simones [Usunięty]
|
Wysłany: 12-06-2006, 19:31 Prosba o pomoc
|
|
|
Witam piekny Krakow i okolice! Mam wielka prosbe zwiazana z zakupem auta, ktore stoi wlasnie w Waszym najwiekszym miescie. Chodzi o tego Galanta EA. Czy moglby ktos podjechac i obejzec ta slicznotke dla mnie Chodzi mi o sprawdzenie w miare mozliwosci oczywiscie (czy sa rowne szpary miedzy elementami, nie kopci na zimnym silniku, czy nie trzeszcza plastiki na nierownosciach, czy w zawieszeniu nie slychac jakis dziwnych historii, i wszystko inne o czym nie wspomnialem, a co warto by jeszcze sprawdzic). Wiem, ze prosze o wiele, ale jechac taki szmat drogi (Szczecin-Krakow~640km) tylko po to, zeby sie okazalo w ciagu 5 min, ze to padaka to troche przykre doswiadczenie. Tymbardziej, ze napalilem sie na EA jak diabli i musze go miec, ale nie ruine. Zdaje sobie doskonale sprawe z tego, ze nie wszystko da sie sprawdzic, wiec bez obaw. Jesli bede po niego w Krakowie to obiecuje tu publicznie sie odwdzieczyc za pomoc. Z gory wszystkim dzieki i pozdrawiam! |
|
|
|
 |
piwkotom
moderator mitsumaniak maruda

Auto: Touareg V8 :)
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 12-06-2006, 19:43
|
|
|
Simones, nie wiem czy to auto to taka atrakcja. Cena dosc spora jak na ten rocznik, nie mowie ze nie jest wart tych pieniedzy ale mozna znalezc taniej. Do tego jak rozumiem przesiadasz sie z 2.2 turbo na auto o podobnej masie z silniekiem 2.0, nie wiem czy nie bedziesz zawiedziony. W podobnych pieniadzach mozna znalezc 2.5 V6 i to jeszcze z instalacja sekwencyjna (np. moj, ten sam rocznik + skorka + tempomat + elektrycze fotele + 2.5 + mokra sekwencja = 15.5000zł). Wiec nie podpalac sie tylko obserwowac, poza tym akurat Ty do Holandii masz blisko . Ale nie odradzam, tylko moze na spokojnie a mozna trafic perelke.
Powodzenia
EDIT: No chociaz moze nie az tak bardzo spokojnie bo jak wprowadza nowy podatek to bedzie masakra |
|
 |
szczeslaw
moderator Łamacz przepisow KRD

Auto: Carisma 1.6 99r
|
Wysłany: 12-06-2006, 20:52
|
|
|
Jutro postaram się skontaktować ze sprzedającym i umówić na oględziny, jeżeli dalej jesteś zainteresowany samochodem po wypowiedzi piwkotoma
Ja powiem szczerze - wogóle się nie orientuję jak stoją te gale więc mogę tylko mniej więcej ocenić stan techniczny autka. |
_________________ gg: 3254156
Carisma 1.6 99r.
 |
|
|
|
 |
Simones [Usunięty]
|
Wysłany: 12-06-2006, 21:06
|
|
|
Oczywiscie, ze jestem zainteresowany, rozmawialem przed chwila z Piwkotomem i wszystko sobie wyjasnilismy Jesli to auto jest w takim stanie techniczno-mechanicznym jak wyglada na zdjeciach to na polskie ceny, a nawet autoscoutowskie z reichu jest to bdb oferta (biorac pod uwage znizke jaka mi zaproponowal przez tel.) natomiast jesli porownojac do cen okazyjno-znajomosciowych tudziez holenderskich no to wypada nieco gorzej, ale jako iz nie mam takich mozliwosci to coz mi pozostaje
Mam tylko nadzieje, ze jeszcze nie poszedl ten rodzynek, bo dzwonilem kilka dni temu...
piwkotom napisał/a: | ...EDIT: No chociaz moze nie az tak bardzo spokojnie bo jak wprowadza nowy podatek to bedzie masakra |
i tu jest piesek pogrzebany, a reszta to wzgledy ekonomicznosci i troche innych juz potrzeb niz za czasow Probe 2.2 GT Turbo |
|
|
|
 |
Browar [Usunięty]
|
Wysłany: 01-09-2006, 01:44 z innej beczki
|
|
|
Mam pytanko sory na wstepie ze tak ni z gruchy ni z pietruchy heh ale nie wiem w jakim temacie to poruszyc, bo o ile sie nie myle go nie ma .
Otoz od kiedy zakupilem auto odkladalem 2 czynnosci na ktore nie mialem po prostu czasu a jak juz mialem czas to nie chcialo heh.
Teraz postawilem pierwszy krok "krok poszukiwan" i kieruje do was Maniaki pytanko :)Czy ktos z was lub ze znajomych mechesów posiadaja czesci konkretnie do Colta bo potrzebuje tylnie swiatlo przeciwgielne do tylnego bumpera i lewe lusterko z ogrzewaniem bardzo chetnie oryginalne z bialym znaczkiem podgrzewania.
Bede wdzieczny za info
pozdrawiam
bwr |
|
|
|
 |
roch_27
moderator Nutrix Bi-Turbo

Auto: Arteon Shooting Brake R
|
Wysłany: 01-09-2006, 06:07
|
|
|
Browar napisał/a: | Mam pytanko sory na wstepie ze tak ni z gruchy ni z pietruchy heh ale nie wiem w jakim temacie to poruszyc, bo o ile sie nie myle go nie ma . | zobacz kiedy został napisany ten post |
_________________ Legnum VR-4 Type S Twin Turbo - 26.01.12r - accident
ARMA PACIS FULCRA - Broń dźwignią pokoju
 |
|
|
|
 |
Browar [Usunięty]
|
Wysłany: 01-09-2006, 09:24
|
|
|
[ Dodano: 01-09-2006, 09:26 ]
roch_27 napisał/a: | Browar napisał/a: | Mam pytanko sory na wstepie ze tak ni z gruchy ni z pietruchy heh ale nie wiem w jakim temacie to poruszyc, bo o ile sie nie myle go nie ma . | zobacz kiedy został napisany ten post |
sorry ale nie bałdzo rozumiem, może to wynik lekkiego kacyka
pozdr
bwr |
|
|
|
 |
roch_27

|
Wysłany: 02-09-2006, 08:38
|
|
|
Chodziło mi o to, że Simones, napisał o tym galancie w miesiącu czerwcu i dlatego może nie być tego galanta Simones napisał/a: | Chodzi o tego Galanta EA. |
pozdro |
 |
|
|
|
 |
Simones [Usunięty]
|
Wysłany: 02-09-2006, 09:32
|
|
|
Alez Roch, przeciez tego Galanta juz dawno nie ma, bo ja go przytulilem ( w czym spora zasluga Szczeslawa, za co raz jeszcze mu dziekuje). Natomiast Browarowi chodzilo o cos jeszcze zupelnie innego - czesci do Colta, ale czemu w moim starym temacie to tez nie rozumiem (Browar sugeruje chyba, ze w ta sprawe moze byc zamieszany niejaki kac, ale moze nie wszczynajmy sledztwa ) |
Ostatnio zmieniony przez Simones 02-09-2006, 09:35, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
roch_27

|
Wysłany: 02-09-2006, 09:34
|
|
|
Simones napisał/a: | Alez Roch, przeciez tego Galanta juz dawno nie ma, bo ja go przytulilem | wiem o tym
pozdro |
 |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
|
Wysłany: 02-09-2006, 10:01
|
|
|
Simones napisał/a: | Browar sugeruje chyba, ze w ta sprawe moze byc zamieszany niejaki kac, ale moze nie wszczynajmy sledztwa ) |
Jakoś tak.
Browar, załóż proszę temat w Kupię/Sprzedam albo w Colt - Ogólne. Tylna lampa przeciwmgielna tak jak i lusterko są cholernie trudne do dostania... |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Browar [Usunięty]
|
Wysłany: 02-09-2006, 10:32
|
|
|
OK dzieki wielkie, wiesz nie ja tu rzadze wiec nie chce robic zamieszania w okol glupiego lusterka i lampy ale temacik zaloze dzieki
pozdrwiam
bwr |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
|
Wysłany: 02-09-2006, 10:42
|
|
|
Browar napisał/a: | wiesz nie ja tu rzadze |
Wiem - to ja tu jestem adminem |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Browar [Usunięty]
|
Wysłany: 11-09-2006, 20:09 OPONY
|
|
|
Witam ponownie!
Mam do was nastepne pytanko:)
Szukam nowych "laczków" do colta , mozecie mi polecic jakiegos handlarza lub wulkanizacje na terenie krk bo szukam 4x opon 15, najchetniej uzywki po dobrych cenach a moze ktos z was posiada takowe?
pozdrawiam
bwr |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

Auto: Megane GTline
|
Wysłany: 11-09-2006, 20:25
|
|
|
Browar napisał/a: | Witam ponownie!
Mam do was nastepne pytanko:)
Szukam nowych "laczków" do colta , mozecie mi polecic jakiegos handlarza lub wulkanizacje na terenie krk bo szukam 4x opon 15, najchetniej uzywki po dobrych cenach a moze ktos z was posiada takowe?
pozdrawiam
bwr |
Napisałem Ci na PW dane do mojego wulkanizatora zadzwoń za jakość gwarantuje |
_________________ Nigdy nie mów, że czegoś się nie da zrobić. Ponieważ zawsze znajdzie się taki ktoś, co nie będzie wiedział, że tego się nie da zrobić, I TO ZROBI !!!
Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku. - Przynajmniej się staram
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
|