Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Wyskakujący wsteczny
Autor Wiadomość
maro275 
Mitsumaniak
noob

Auto: Mitsubishi Lancer GLXi 1.6 16v
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 27-01-2012, 19:31   Wyskakujący wsteczny

Witam.
Problem jak w temacie, a mianowicie przy cofaniu wyskakuje mi wsteczny;/, muszę mocno trzymać lewarek w pozycji biegu wstecznego to wtedy jest ok, ale i czasem i tak wyskoczy, skrzynia była rozbierana bo wymiana łożysk była, ale przed i po tej operacji ze wstecznym się nic nie zmieniło, tryby były lux ideał, nie wyszczerbione, nie wytarte. Biegi przednie wchodzą super można palcem popychać lewarek, poprzedni właściciel skrócił lewarek, no ale chyba to nie wpływa na bieg wsteczny, bo czasem lecz rzadko uda się wcisnąć wsteczny bez użycia żadnej większej siły i się trzyma.

Proszę o jakieś porady.
Pozdrawiam

idas 
Mitsumaniak

Auto: Toyota Celica VII
Wysłany: 06-02-2012, 20:20   

Nikt Ci nie odpowiedział w temacie co mnie dziwi bo to chyba dość częsta przypadłość w naszych misiach. U mnie skrzynia chodzi super, można biegi zmieniać jednym palcem, a wsteczny też wyskakuje... Pozostaje tylko tak jak piszesz przytrzymywać bo rady na to chyba nikt nie znalazł (u mnie jak przytrzymam to nigdy nie wyskoczy).

Hornet 
Forumowicz

Auto: CB4W 1.6'94 i CS3W 1.6'05
Wysłany: 06-02-2012, 21:27   

maro275 napisał/a:
bo czasem lecz rzadko uda się wcisnąć wsteczny bez użycia żadnej większej siły i się trzyma.

Z czasem dojdziesz do wprawy :P

Ja u siebie już to opanowałem, wyskoki zdarzają się rzadko. Po prostu po czasie idzie wyczuć (przynajmniej u mnie) czy siedzi czy nie. Pomaga np 2 próba po ponownym naciśnięciu sprzęgła lub lekkim przygazowaniu.

glina 
Mitsumaniak

Auto: Carisma
Wysłany: 07-02-2012, 08:32   

u mnie po roku nie tyle wyskakuje ile zaczal gorzej wsteczny wchodzic
czasem wrazenie jakby nie wszedl (ale wchodzi)
ze 2-3 razy nie wszedl calkiem
czasem trzeba (dla pewnosci ze nie zgrzytnie) poprawic lekko
jak juz czuc ze siedzi to nie wyskakuje nigdy [odpukac]

maro275 
Mitsumaniak
noob

Auto: Mitsubishi Lancer GLXi 1.6 16v
Wysłany: 13-02-2012, 12:45   

ja mam 2 lata swojego miśka i jak trzymam to rzadko wyskoczy... no ale ja mam skrócony lewarek - wymysł poprzedniego właściciela;/ i mam mniejszą dźwignię.... niedługo może kupię colta trochę rozbitego na części i do zabawy to pierwsze co to lewarek zmienię ;] dzięki za odp.

Odpowiedz do tematu