|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Czujnik gołoledzi - jak wyłączyć (Carisma) |
Autor |
Wiadomość |
wombat01
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 1,8 GDI '98
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 19-02-2012, 19:02 Czujnik gołoledzi - jak wyłączyć (Carisma)
|
|
|
Witam forumowiczów.
Mam taki problem. Od niespełna roku jestem szczęśliwym posiadaczem Mitsubishi Carisma 1,8 GDI z 1998r (klimatronic) a w czasie zimy uprzykrza mi jazdę czujnik gołoledzi. Pika przez dość długi czas zaraz po przekręceniu kluczyka, a po odpaleniu silnika, znowu pika...
Póki co radzę sobie wciskaniem pierwszego lepszego guzika, ale nie ukrywam, że jest to uciążliwe.
Czujnik sygnalizuje prawdopodobieństwo gołoledzi w zakresie temperatur od +3 do -5 (o ile mnie pamięć nie myli).
Czy jest jakaś możliwość wyłączenia tego za pomocą np. kombinacji klawiszy? Pytam, bo wiem, że w przypadku odłączenia akumulatora "resetuje" się sterownik okien i trzeba je od nowa "zaprogramować", żeby otwierały i zamykały się automatycznie. |
|
|
|
 |
mlun
Mitsumaniak Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
Pomógł: 30 razy Dołączył: 01 Sie 2006 Posty: 2834 Skąd: Otwock
|
Wysłany: 19-02-2012, 23:28
|
|
|
Piszczy jak temp. spada poniżej 3 stopni. Powinien wydać z siebie trzykrotnie sygnał i tyle. Jeśli jest więcej to może masz coś popsute? |
_________________ Carisma 1,8 GDI Honda Accord VII 2.0 |
|
|
|
 |
Saqu
Mitsumaniak

Auto: Nissan s13, BMW e39
Pomógł: 71 razy Dołączył: 28 Mar 2009 Posty: 2233 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 19-02-2012, 23:59
|
|
|
piszczy 4x po 4 piski, to trochę dużo jednak |
|
|
|
 |
mlun

|
|
|
|
 |
wombat01
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 1,8 GDI '98
|
Wysłany: 24-02-2012, 16:54
|
|
|
Piszczy raczej 4 razy po cztery piknięcia, a później od początku po odpaleniu silnika.
Zasadę działania znam. Chciałbym tylko wiedzieć, czy ktoś wie, jak to wyłączyć (poza oczywiście wymontowaniem głośnika, bo wtedy w to klima w ogóle nie będzie sygnalizować dźwiękowo ;P). |
|
|
|
 |
mlun

|
|
|