[Carisma] Zmiana oświetlenia |
Autor |
Wiadomość |
sebkin
Mitsumaniak

Auto: CARISMA 1.8 GDI LS 98'
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 17 Maj 2011 Posty: 216 Skąd: Tomaszów Lubelski
|
Wysłany: 21-02-2012, 19:51 [Carisma] Zmiana oświetlenia
|
|
|
Panowie co myślicie o tym zestawie do Cari?
Od razu pragnę zaznaczyć, że nie robie nikomu reklamy tylko chcę prosić o Wasze zdanie.
Myślę, że zawsze to mniejszy pobór prądu, ładniejsze światło i bardziej nowocześnie
Postojówki
Tablica
4 żarówki wewnątrz auta
Jedna mocna do bagażnika |
|
|
|
 |
mitring
Mitsumaniak

Auto: VW Passat AWX
|
Wysłany: 21-02-2012, 23:53
|
|
|
W podsufitce posiadam diodowe światło super, polecam co do postojówek to się nie wypowiem, są nawet wynalazki H4 LED ale syf niesamowity jeśli chodzi o podświetlenie tablicy nie wiem czy ledowe się tak ładnie rozproszą po całej tablicy jak normalne bynajmniej to co widze na drodze to wygląda komicznie białe paski prawie adidas |
_________________ 30.03.2011 - Alicja i Natalka - na świat przyszły moje małe Mitsumaniaczki |
|
|
|
 |
racenty
Mitsumaniak
Auto: Carisma HB 97r. 1.8 85kw ASB
|
Wysłany: 22-02-2012, 09:54
|
|
|
W podsufitce mam ledy - świeca lepiej niż żarówka ale i tak jak dla mnie mało światła dają:P nad pasażerami wgl. nic nie mam to tam ciemno jak w jaskini.
Postojówki mam zwykłe ledy nie Xenon effect i mi się podoba, ładne delikatne białe światło.
Jedna mocna do bagażnika - nieważne jak będzie mocna i tak nie oświetla całej jego powierzchni i trzeba dołożyć pasek ledowy pod półkę. Mam taka jak na linku.
Podświetlenie tablicy rejestracyjnej - mam takie jak pokazałeś<prawie jak te od podświetlenia środka> i bija na głowę żarówki i inne wynalazki z aut niemieckich. Światło jest mocne, całą tablice widać bez problemu. Sprawdź jakie masz żarówki na tablice rejestracyjna bo u mnie są to te rurkowe a nie r10. |
|
|
|
 |
sebkin
Mitsumaniak

Auto: CARISMA 1.8 GDI LS 98'
Pomógł: 1 raz Dołączył: 17 Maj 2011 Posty: 216 Skąd: Tomaszów Lubelski
|
Wysłany: 22-02-2012, 16:37
|
|
|
mitring napisał/a: | jeśli chodzi o podświetlenie tablicy nie wiem czy ledowe się tak ładnie rozproszą po całej tablicy jak normalne bynajmniej to co widze na drodze to wygląda komicznie białe paski prawie adidas |
Jak otrzymam żaróweczki i założę to pokaże fotki
racenty napisał/a: | Sprawdź jakie masz żarówki na tablice rejestracyjna bo u mnie są to te rurkowe a nie r10. |
Sprawdzałem wszystkie, te które chcę wymienić - w tablicy mam W5W
Żeby nie nabijać postów dodam tutaj, w drodze do sklepu napotkałem taki widok
[ Dodano: 23-02-2012, 21:57 ]
racenty napisał/a: | Jedna mocna do bagażnika - nieważne jak będzie mocna i tak nie oświetla całej jego powierzchni i trzeba dołożyć pasek ledowy pod półkę. Mam taka jak na linku. |
Po założeniu żarówka spełnia moje oczekiwania w 95% Jest dużo jaśniej niż przy tamtej starej. Napewno nie jest tak fajnie jak z listwami ale mi wystarcza.
mitring napisał/a: | jeśli chodzi o podświetlenie tablicy nie wiem czy ledowe się tak ładnie rozproszą po całej tablicy jak normalne bynajmniej to co widze na drodze to wygląda komicznie białe paski prawie adidas |
Przy zakupie właśnie skupiałem uwagę na ten efekt o którym piszesz. Dwie bardzo równomiernie rozpraszają światło
 |
|
|
|
 |
tomicarisma
Forumowicz

Auto: CARISMA 1,6 '96 + LPG
Pomógł: 6 razy Dołączył: 07 Wrz 2011 Posty: 192 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 23-02-2012, 23:58
|
|
|
mitring napisał/a: | Żeby nie nabijać postów dodam tutaj, w drodze do sklepu napotkałem taki widok
Obrazek
|
Hehe ciekawe czy to jakiś mitsumaniak - ma niezłe buty z protektorem Mitsubishi... daleko zajdzie:)))) |
|
|
|
 |
|