Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Carisma] Zmiana oświetlenia
Autor Wiadomość
sebkin 
Mitsumaniak

Auto: CARISMA 1.8 GDI LS 98'
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 21-02-2012, 19:51   [Carisma] Zmiana oświetlenia

Panowie co myślicie o tym zestawie do Cari?
Od razu pragnę zaznaczyć, że nie robie nikomu reklamy tylko chcę prosić o Wasze zdanie.
Myślę, że zawsze to mniejszy pobór prądu, ładniejsze światło i bardziej nowocześnie :)
Postojówki
Tablica
4 żarówki wewnątrz auta
Jedna mocna do bagażnika

mitring 
Mitsumaniak

Auto: VW Passat AWX
Wysłany: 21-02-2012, 23:53   

W podsufitce posiadam diodowe światło super, polecam :) co do postojówek to się nie wypowiem, są nawet wynalazki H4 LED ale syf niesamowity :P jeśli chodzi o podświetlenie tablicy nie wiem czy ledowe się tak ładnie rozproszą po całej tablicy jak normalne bynajmniej to co widze na drodze to wygląda komicznie białe paski prawie adidas :D

racenty 
Mitsumaniak

Auto: Carisma HB 97r. 1.8 85kw ASB
Wysłany: 22-02-2012, 09:54   

W podsufitce mam ledy - świeca lepiej niż żarówka ale i tak jak dla mnie mało światła dają:P nad pasażerami wgl. nic nie mam to tam ciemno jak w jaskini.

Postojówki mam zwykłe ledy nie Xenon effect i mi się podoba, ładne delikatne białe światło.

Jedna mocna do bagażnika - nieważne jak będzie mocna i tak nie oświetla całej jego powierzchni i trzeba dołożyć pasek ledowy pod półkę. Mam taka jak na linku.

Podświetlenie tablicy rejestracyjnej - mam takie jak pokazałeś<prawie jak te od podświetlenia środka> i bija na głowę żarówki i inne wynalazki z aut niemieckich. Światło jest mocne, całą tablice widać bez problemu. Sprawdź jakie masz żarówki na tablice rejestracyjna bo u mnie są to te rurkowe a nie r10.

sebkin 
Mitsumaniak

Auto: CARISMA 1.8 GDI LS 98'
Wysłany: 22-02-2012, 16:37   

mitring napisał/a:
jeśli chodzi o podświetlenie tablicy nie wiem czy ledowe się tak ładnie rozproszą po całej tablicy jak normalne bynajmniej to co widze na drodze to wygląda komicznie białe paski prawie adidas

Jak otrzymam żaróweczki i założę to pokaże fotki ;)

racenty napisał/a:
Sprawdź jakie masz żarówki na tablice rejestracyjna bo u mnie są to te rurkowe a nie r10.

Sprawdzałem wszystkie, te które chcę wymienić - w tablicy mam W5W ;)

Żeby nie nabijać postów dodam tutaj, w drodze do sklepu napotkałem taki widok :P

[ Dodano: 23-02-2012, 21:57 ]
racenty napisał/a:
Jedna mocna do bagażnika - nieważne jak będzie mocna i tak nie oświetla całej jego powierzchni i trzeba dołożyć pasek ledowy pod półkę. Mam taka jak na linku.

Po założeniu żarówka spełnia moje oczekiwania w 95% ;) Jest dużo jaśniej niż przy tamtej starej. Napewno nie jest tak fajnie jak z listwami ale mi wystarcza.
mitring napisał/a:
jeśli chodzi o podświetlenie tablicy nie wiem czy ledowe się tak ładnie rozproszą po całej tablicy jak normalne bynajmniej to co widze na drodze to wygląda komicznie białe paski prawie adidas

Przy zakupie właśnie skupiałem uwagę na ten efekt o którym piszesz. Dwie bardzo równomiernie rozpraszają światło ;)

tomicarisma 
Forumowicz

Auto: CARISMA 1,6 '96 + LPG
Wysłany: 23-02-2012, 23:58   

mitring napisał/a:
Żeby nie nabijać postów dodam tutaj, w drodze do sklepu napotkałem taki widok :P
Obrazek

Hehe ciekawe czy to jakiś mitsumaniak - ma niezłe buty z protektorem Mitsubishi... daleko zajdzie:))))

Odpowiedz do tematu