Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
modul AIRBAG carisma 1.6
Autor Wiadomość
baxy 
Nowy Forumowicz

Auto: CARISMA 1.6 EXE
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 31-07-2012, 19:22   modul AIRBAG carisma 1.6

Witam.
Zonka jak to kobieta zapragnela wyprac wnetrze . tak prala ze zalala modul airbag . gdy odpalilem silnik kontrolka srs nie zgasla. swieci caly czas ale tak pulsujaco. gdy sie do niego dostalem na pomaranczowej wtyczce byl krople wody. wysuszylem wszystko ale kontrolka nie gasnie. pojechalem do 2 elektykow ale nie moga sie polaczyc z modulem. w miedzy czasie zauwazylem pod fotelem pasazera wypieta wtyczke. podejrzewam ze od poduszki ale ja nie mam poduszek w fotelu. MOJE PYTANIE BRZMI:
CZY jak kupie inny taki sam modul o takich samych oznaczeniach i go przeloze to wszystko wroci do normy czy TAK I TAK BEDE MUSIAL JECHAC DO ELEKTRYKA POd KOMPUTER.
ps. koszt podpiecia ponownego pod komputer jest wyzszy niz zakup modulu

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 31-07-2012, 21:09   

Powinno działać prawidłowo pod warunkiem że nic poza modułem nie jest uszkodzone
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

glina 
Mitsumaniak

Auto: Carisma
Wysłany: 01-08-2012, 20:15   

a jak wyglada koszt podpiecia pod komputer vs koszt wymiany zonki na nowa? ;)

baxy 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 02-08-2012, 21:36   

mysle ze taniej bedzie podpiac pod komputer, ale na powaznie wymienilem dzisiaj modul na inny . taki sam ale 2 lata starszy . kontrolka zgasla wiec mysle ze wszystko w porzadku . wydaje mi sie ze jazda pod komputer jest zbedna , ale jesli sie myle to prosze o odpowiedz

wichura1 
moderator mitsumaniak
download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Wysłany: 02-08-2012, 21:49   

Pierwsze słyszę, żeby błąd airbagu się sam skasował. :shock: Po przekręceniu stacyjki zapala się kontrolka SRS i po chwili gaśnie?

baxy 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 04-08-2012, 18:12   

kontrolka sie swiecila na uszkodzonym module, wymienilem na inny taki sam tylko starszy i kontrolka zgasla. po przekreceniu kluczyka pali sie okolo 3-4 s i gasnie.
czyli jest chyba wszystko w porzadku?

moniaquba
Forumowicz
UWAGA! OSZUST!

Auto: ZŁODZIEJ I OSZUST
Wysłany: 04-08-2012, 18:31   

Kontrolka jak gaśnie to znaczy że airbag się "uzbroił".. Czyli że jest wszystko ok.
Tak na marginesie... - nigdy się takich elektronicznych rzeczy nie suszy... - muszą wyschnąć same, powietrze z suszarki może taką kropelkę wdmuchnąć do układu itd... i wtedy często "pozamiatane" tak samo nigdy nie suszy się np. zalanego telefonu komórkowego masz tam płytkę którą po prostu uszkodzisz w taki sposób.. Musi wyschnąć samo. A Żonie kwiatki kup :) :D

Odpowiedz do tematu