modul AIRBAG carisma 1.6 |
Autor |
Wiadomość |
baxy
Nowy Forumowicz
Auto: CARISMA 1.6 EXE
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 31-07-2012, 19:22 modul AIRBAG carisma 1.6
|
|
|
Witam.
Zonka jak to kobieta zapragnela wyprac wnetrze . tak prala ze zalala modul airbag . gdy odpalilem silnik kontrolka srs nie zgasla. swieci caly czas ale tak pulsujaco. gdy sie do niego dostalem na pomaranczowej wtyczce byl krople wody. wysuszylem wszystko ale kontrolka nie gasnie. pojechalem do 2 elektykow ale nie moga sie polaczyc z modulem. w miedzy czasie zauwazylem pod fotelem pasazera wypieta wtyczke. podejrzewam ze od poduszki ale ja nie mam poduszek w fotelu. MOJE PYTANIE BRZMI:
CZY jak kupie inny taki sam modul o takich samych oznaczeniach i go przeloze to wszystko wroci do normy czy TAK I TAK BEDE MUSIAL JECHAC DO ELEKTRYKA POd KOMPUTER.
ps. koszt podpiecia ponownego pod komputer jest wyzszy niz zakup modulu |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 31-07-2012, 21:09
|
|
|
Powinno działać prawidłowo pod warunkiem że nic poza modułem nie jest uszkodzone |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
glina
Mitsumaniak

Auto: Carisma
Pomógł: 11 razy Dołączył: 20 Lis 2010 Posty: 455 Skąd: mam to wiedzieć?
|
Wysłany: 01-08-2012, 20:15
|
|
|
a jak wyglada koszt podpiecia pod komputer vs koszt wymiany zonki na nowa? |
|
|
|
 |
baxy
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 02-08-2012, 21:36
|
|
|
mysle ze taniej bedzie podpiac pod komputer, ale na powaznie wymienilem dzisiaj modul na inny . taki sam ale 2 lata starszy . kontrolka zgasla wiec mysle ze wszystko w porzadku . wydaje mi sie ze jazda pod komputer jest zbedna , ale jesli sie myle to prosze o odpowiedz |
|
|
|
 |
wichura1
moderator mitsumaniak download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Pomógł: 105 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 3021 Skąd: Poznań
|
|
|
|
 |
baxy
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 04-08-2012, 18:12
|
|
|
kontrolka sie swiecila na uszkodzonym module, wymienilem na inny taki sam tylko starszy i kontrolka zgasla. po przekreceniu kluczyka pali sie okolo 3-4 s i gasnie.
czyli jest chyba wszystko w porzadku? |
|
|
|
 |
moniaquba
Forumowicz UWAGA! OSZUST!
Auto: ZŁODZIEJ I OSZUST
|
Wysłany: 04-08-2012, 18:31
|
|
|
Kontrolka jak gaśnie to znaczy że airbag się "uzbroił".. Czyli że jest wszystko ok.
Tak na marginesie... - nigdy się takich elektronicznych rzeczy nie suszy... - muszą wyschnąć same, powietrze z suszarki może taką kropelkę wdmuchnąć do układu itd... i wtedy często "pozamiatane" tak samo nigdy nie suszy się np. zalanego telefonu komórkowego masz tam płytkę którą po prostu uszkodzisz w taki sposób.. Musi wyschnąć samo. A Żonie kwiatki kup |
|
|
|
 |
|