|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
urawłem przełącznik od spryskiwaczy ? |
Autor |
Wiadomość |
kozioł [Usunięty]
|
Wysłany: 07-12-2006, 10:00 urawłem przełącznik od spryskiwaczy ?
|
|
|
Witam ,
moja miśka pokazuje pazurki ,
ostatnio włączyłem spryskiwacze przedniej szyby , i coś się stało , przełącznik spadł w dół ,
włączyły sie wycieraczki , a ta gałka lata swobodnie w górę i w dół. Jak ją wcisne do środka , to jest OK, wycieraczki działają i przełącznik chodzi normalnie. Jak tylko chcę włączyć spryskiwacze , czyli wajchę do siebie , to wyskakuje.
Urwałem coś?
Jak to sprawdzić ? , pewnie musze kierownice odkręcić , ale czy nie ma jakiś problemów z poduszką.Nic nie uszkodzę?.
I jeszcze jedno ile może kosztować taki przełącznik ?
dzięki |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 98 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 4814 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 07-12-2006, 17:55
|
|
|
nieraz cały kombajn jest na allegro. Ceny zróznicowane, ale raczej pow. 100 pln. Z poduszką BARDZo OSTROŻNIE, i koniecznie na zdjętym akumlatorze. .
Najpewniej wyłamał sie jakiś klipsikktóry odpowiada za powrót manetki na swoje miejsce. |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
Potek
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.6 Classic
|
Wysłany: 08-12-2006, 18:05
|
|
|
Na Allegro można kupić albo cały kombajn tak jak napisał Chooper, albo tylko przełącznik wycieraczek. wtedy koszt to około 50 zł.
Rozbierałem taki przełacznik i konstrukcja jest prosta jak konstrukcja cepa
Mozesz spokojnie odkręcić chyba 3 albo 4 śruby od dołu kolumny kierownicy, zdejmujesz plastiki, odkrecasz jedna śrube trzymająca przełącznik, odpinasz wtyczke i już możesz wysunąć przełacznik (chyba dobrze pamietam...) Tam jest taki bolec z sprężynka od dołu który trzyma przełacznik w odpowiedniej pozycji. Może pękła sprężynka albo wyrobił się bolec (u mnie on jest plastikowy, ale widziałem też metalowe). Robota na 10 minut
Akumulatora według mnie nie trzeba odpinać bo nie będziesz nic grzebał w okolicy poduszki ani w okolicy taśmy sygnałowej, no chyba że jesteś bardzo ciekaw jak strzela poduszka w kierownicy i jednak postanowisz wsadzić śrubokręt głębiej |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 98 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 4814 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 18-12-2006, 23:48