Urwana linka od otwierania maski |
Autor |
Wiadomość |
matklasa
Nowy Forumowicz
Auto: Avance 2.5v6 01r
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 28-02-2014, 10:02 Urwana linka od otwierania maski
|
|
|
Witam. Jak w temacie urwała się mi linka od otwierania maski. Więc moje pytanie brzmi jak mam ją wymienić? proszę o pomoc:) Dziękuje za pomoc |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21938 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 28-02-2014, 10:53
|
|
|
Ogólnie to masz trochę przesrane Nie jest to przyjemna robota. Linka biegnie od uchwytu w kabinie poprzez gumową przelotkę w przednim lewym słupku pod deską rozdzielczą, w uchwytach nad nadkolem plastikowym, wchodzi do komory silnika za lewym reflektorem pod pasem przednim i do zamka
Zacznijmy od zamka maski, choć linkę radzę wyciągać w stronę wnętrza auta.
1. Odkręcasz zamek maski.
2. Wyhaczasz linkę z uchwytu w zamku.
3. Przy chłodnicy klimy i w pasie przednim masz po jednym uchwycie plastikowym trzymającym linkę. Tego w pasie przednim będziesz widział i wyhaczysz bez problemu, tego drugiego nie zobaczysz bez odkręcania reflektora (ale nie odkręcaj go). Najlepiej po wyhaczeniu pierwszego uchwytu ciągnij linkę na chama i wyrwij ten niewidoczny uchwyt.
4. Odkręcasz lewe nadkole przednie.
5. Wyhaczasz linkę z białych uchwytów nad nadkolem i wyciągasz spod maski.
6. Teraz najgorsze: linka bardzo ciężko przechodzi przez tą gumę w przednim słupku, zdejmij z niej te plastikowe kołki, którymi była mocowana pod maską.
7. Odkręcasz rączkę otwierania maski w kabinie i wyhaczasz z niego linkę.
8. Najlepiej jeśli będą 2 osoby: jedna wsuwa linkę przez gumową przelotkę od strony nadkola, a druga pociąga do kabiny.
9. Montaż w odwrotnej kolejności.
Powodzenia |
|
|
|
 |
Arson88
Forumowicz Arson88
Auto: Mitsubishi Galant EA2A 2.0
|
Wysłany: 30-08-2014, 14:55
|
|
|
Witam nie chce zakładać nowego tematu więc napiszę tutaj. Awaria? Urwana linka od tylnej klapy w Sedanie. Z tego co widzę t trzeba wyjąć siedzenia i tapicerkę żeby wymienić linkę. Jest jakiś prostszy sposób? |
|
|
|
 |
milo
Mitsumaniak

Auto: galant 2.0 td 2001r
Pomógł: 115 razy Dołączył: 27 Lut 2011 Posty: 3452 Skąd: BP
|
Wysłany: 31-08-2014, 16:02
|
|
|
Siedzeń nie trzeba a na pewno nie kierowcy tylko tylne linka leci nad progiem ,tylne oparcie musisz zdemontować listwy progowe i odchylić tapicerkę |
_________________ Jest ryzyko jest zabawa
三菱ギャラン
Yamaha FZ 750
Lancer 1,8 d
Galant 1,8 td
Galant 2,0 td
 |
|
|
|
 |
scb
Mitsumaniak
Auto: Galant 2.0 TD
Kraj/Country: UK
|
Wysłany: 01-09-2014, 02:22
|
|
|
Arson88, akurat zalozylem taki temat w ten sam dzien, mogles pisac w nim a co do linki - gdzie ja kupiles? |
|
 |
Arson88
Forumowicz Arson88
Auto: Mitsubishi Galant EA2A 2.0
|
Wysłany: 04-09-2014, 15:23
|
|
|
Linkę szef mi gdzieś zalatwil dłuższą akurat robi się bramy garażowe to można dostać różne długości bo tak to ciężko dostać |
|
|
|
 |
|