Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[EAx 97-04] Galant 2,5 V6 99r. sport Trzebiel Prośba o opini
Autor Wiadomość
firstmate 
Mitsumaniak

Auto: Avance 2,5 V6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 25-01-2012, 14:55   [EAx 97-04] Galant 2,5 V6 99r. sport Trzebiel Prośba o opini

Witam. Juz dlugo wisi ogloszenie choc cenowo poszlo w doł. Ogladla ktos ten egzemplarz ?
Jak dokladnie jest polozony lakier ? napewno w komorze silnika i z tylu w kufrze nie jest.....

Lakier sam w sobie nie jest zly, nie wiem czy jest polozony bezbarwny na to w macie, co przy zadrapaniach latwiej byloby do polerki....

Link do auta

Kod:
Witam na aukcji na której można pooglądac,a również kupic samochód dotychczas spotykany tylko w Filmach:)

Mitsubishi Galant 2.5 V6 + Skrzynia automat Tiptronik=możliwosc jazdy na bardzo szybkim automacie lub ręczna zmiana biegów-Tiptronik.

Samochód wyjątkowy,jedyny. Wersja tego Galanta,to Poliftingowa wersja Sport Edition-zmienione lampy tył,mocniejsze hamulce dwutłoczkowe,maska,dodatkowo zegary Elektroniczne HC oraz kilka innych zmian,które wprowadzał Lifting.

Auto zostało polakierowane w profesjonalnej firmie Tuningowej jeszcze w Niemczech na kolor "Czarny Mat"-takie auta spotyka się tylko w Filmach lub nie w tym przedziale cenowym, Nowe Audi RS6 za 250tys. zł-tak,takie są w tym kolorze,a na tej aukcji Sportowy Mitsubishi Galant właśnie taki jak auta znacznie wyżej notowane cenowo!

Koszt polakierowania samochodu na taki właśnie kolor,to 2800euro,było to robione pod koniec 2007 roku. Lakier położony naprawde profesjonalnie,bez niedociągnięc.

Auto jest na orginalnym obniżającym zawieszeniu Firmy EIBACH -30mm. Wnętrze samochodu wygląda naprawde jak nowe,nie ma żadnych oznak użytkowania,nic nie jest wytarte,pęknięte czy połamane,wszystko w idealnym stanie!

Przebieg potwierdzony książką serwisową,oraz różnymi dokumentami,a jak wiedzą znawcy tematu Silniki 2.5 v6 takie jak ten przy tym przebiegu dopiero się zaczynają! Robią bez remontu 400-500tys. km.!

Pod względem technicznym autku również nie można nic zarzucic, Hamulce,zawieszenie,silnik,skrzynia-wszystko co najważniejsze jest w perfekcyjnym stanie.

Samochód obecnie jest ubezpieczony i używam go ja osobiście także po zakupie można śmiało wrócic nim na kołach do miejsca zamieszkania.

Do samochodu dokładam Komplet opon zimowych na felgach stalowych +alufelgi 17 calowe,które widac na zdjęciach.

[img][/img]
[img][/img]
[img][/img]

Dziekuje

bbandi 
Forumowicz

Auto: Galant SE 2.5V6 98
Wysłany: 25-01-2012, 15:07   

Wiesz..tam jest "wydziabana" trupia czaszka na masce :D , widziałem na wcześniejszej serii zdjęć chyba że to Ci nie przeszkadza, lewe przednie nadkole klepane raczej na 90% widac to tu i widać było wcześniej - żadnych zdjęć wnętrza, nadkola pozaciemiane (pewnie do roboty).
Cena na wejściu (jak się pojawił) było coś ok 16k o ile pamiętam.

toyociv 
Forumowicz

Auto: Galant 2,0
Wysłany: 25-01-2012, 15:21   

Jak wiemy to auto w 99% z Czapli. Zazwyczaj jak mają coś dobrego, to cenę trzymają, a tutaj poszła solidnie w dół. Dobry bajer w opisie z "szybkim automatem", który w rzeczywistości w porównaniu z manualem jest znaaacznie wolniejszy (na -100km/h można porównać z manualem 2,0). Do tego jakieś żmudne porównania do RS6 nowego za 250 000 zł... gdyby RS6 tyle kosztowało, to kolejki by się nie kończyły, 2 letnia używka kosztuje ponad 300 000zł, nie mówiąc o nowym...

Myślę, że warto je zobaczyc. Ciekawe i rzadkie połączenie sporta w TT sedan

Derpin
[Usunięty]

Wysłany: 25-01-2012, 15:46   

bbandi napisał/a:
lewe przednie nadkole klepane raczej na 90% widac to tu i widać było wcześniej
możesz zaznaczyć mi to w którym miejscu na zdjęciu bo nie mogę się tam nic doszukać ?

myślę że jeżeli lakier był kładziony 4 lata temu to ktoś raczej zadbał o nadkola, chociaż to do sprawdzeniu na miejscu, albo poprzez poproszenie o więcej zdjęć. toyociv, tak naprawdę automat odstaje ok 1,5s od manuala w wypadku 2,5, więc znaaaaaacznie wolniejszy nie jest na pewno, ale za to na 100% jest znaaaacznie wygodniejszy, ale to już kto co lubi.

kolor auta rzeczywiście nietypowy, ale ma to swoje uroki i wady :P pewnie szybko się brudzi, ale drugiego takiego też szybko nie zobaczysz o ile w ogóle.
cena rzeczywiście poszła ostatnio w dół ale myślę że to przez właśnie kolor, bo na takie zestawienie trzeba mieć zdecydowanego i konkretnego klienta, a chętnych na takie wyróżnianie się z tłumu jest mało (chłopaki mieli kiedyś jaskrawo żółtego avanca i też trochę stał)

czy warto ? nie wiem zależy od stanu, ale dla mnie wygląda obłędnie :twisted:

bbandi 
Forumowicz

Auto: Galant SE 2.5V6 98
Wysłany: 25-01-2012, 16:03   

Derpin napisał/a:
możesz zaznaczyć mi to w którym miejscu na zdjęciu bo nie mogę się tam nic doszukać ?

Proszę

MATTNATTS 
Forumowicz

Auto: v6 ];->
Wysłany: 25-01-2012, 16:11   

Ato jest na 100% z Czpli.Widziałem go jak kupowałem mojego.Wygląda kozacko,lecz nie przyglądałem mu się szczegółowo bo automat i byłem zaabsorbowany moim :twisted:
Dzwoń do chłopaków powinni udzielić Ci wszelkich informacji.Ja kupiłem u nich mojego i jestem zadowolony w każdym calu(może poza ceną).Czarny mat wygląda super tylko tą czaszke zerwałbym :mrgreen: Myśle że warto pojechać bo Gali mają masę na placu...

Derpin
[Usunięty]

Wysłany: 25-01-2012, 16:28   

bbandi, może rzeczywiście coś tam było, ale nie bym był taki pewien, równie dobrze może to być kwestia zdjęcia koloru auta...

toyociv 
Forumowicz

Auto: Galant 2,0
Wysłany: 25-01-2012, 17:59   

Derpin napisał/a:
tak naprawdę automat odstaje ok 1,5s od manuala w wypadku 2,5, więc znaaaaaacznie wolniejszy nie jest na pewno, ale za to na 100% jest znaaaacznie wygodniejszy, ale to już kto co lubi.

Zgadza się Derpin, może w statystykach różnic nie ma dużych, chociaz 1,5s to dużo według mnie. Poza tym użytkowałem manuala V6 rok temu, ostatnie miesiące jeździłem dużo 2,5v6 w TT. Niestety, ale różnica w dynamice jest według mnie duża. W trasie, przy nagłym wyprzedzaniu niestety brakuje nieco mocy, a manual w tym momencie pokazuje znaczną przewagę.

Ale to już każdy ma swoje odczucia, w każdym bądź razie - silnik ten sam, ale różnica przez skrzynie duża :)

Nie jestem zwolennikiem mocy faworyzując V6 manuala, gdyż sam jeżdzę najmniej dynamiczną wersją 2,0 w TT :)

wookash83 
Mitsumaniak

Auto: MOC :)
Wysłany: 26-01-2012, 00:38   

u mnie w moim temacie gdzieś są dwa filmik z jazdy moim galantem z triptronic vs manual i jeśli wszysko z silnikiem i automatem jest oki to naprawdę rożnica pół długości to niedużo..wolniej jest ale tak jak pisał przedmówca wszystko zależy od odczuć i już kilka tematów osobnych na to jest u nas na forum :)

MixhaL 
Forumowicz

Auto: Galant Avance 2.5 V6
Wysłany: 29-01-2012, 22:11   

Co to ta czapla? Miejscowość czy czy nazwa sprzedającego?

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 29-01-2012, 22:21   

http://maps.google.pl/map...ved=0CCEQ8gEwAA
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

firstmate 
Mitsumaniak

Auto: Avance 2,5 V6
Wysłany: 31-01-2012, 10:34   

Chyba odpuszczam z tym Galantem (matem).
6 miesiąc poszukiwań właśnie się rozpoczyna i nie mogę nic rozsądnego znaleźć w rozsądnych pieniądzach.
No cóż czekam !
p.s a możne sami powiedzie jak długo Wam zajęło znalezienie miska ?

Krystian99 
Mitsumaniak

Auto: Galant
Wysłany: 31-01-2012, 10:40   

firstmate ja swojego szukałem z 8,9 miechów :roll:
Cierpliwości a na pewno zostaniesz wynagrodzony :D

Jogurt 
Mitsumaniak

Auto: CA4A & EA5W
Wysłany: 31-01-2012, 16:43   

firstmate, pierwszego rekina kupiłem dość szybko z ogłoszenia (w Czaplach), na drugiego Gala tez złożyłem zamówienie u chłopaków z Czapli. Czekałem z 1,5 miesiąca. Jest tak że części aut nawet nie wystawiają bo ściągają konkretne wersje pod konkretne zamówienia. Kupić nie musisz jak Ci nie będzie pasował, pójdzie na ogłoszenie. Na PW masz namiar.

m6riano 
Mitsumaniak
Użytkownik zbanowany

Auto: EA2W,98r,136KM,LPG 446tkm
Wysłany: 01-02-2012, 13:55   

firstmate napisał/a:
p.s a możne sami powiedzie jak długo Wam zajęło znalezienie miska ?

Ja nie szukałem,jadąc kiedyś na rowerku w lato spotkałem kumpla z którym kiedyś pracowałem na taxie jeżdżacego galem,to było w lipcu.
Pod koniec września już był mój...;-)

Odpowiedz do tematu