|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Filtr paliwa, a rozmiar gwintu |
Autor |
Wiadomość |
Xerces
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Colt '99 1300,75KM
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 27-02-2012, 19:41 Filtr paliwa, a rozmiar gwintu
|
|
|
Witam,
zarejestrowałem się na tym forum, ponieważ może tutaj ktoś zna odpowiedź na nurtujące mnie pytanie. Nie widziałem, żeby ktoś jeszcze o to pytał.
Chciałbym wymienić (a właściwie to tylko kupić )filtr paliwa do mojego Mitsubishi Colt, rocznik '99, pojemność 1300 Gl, 75 KM, i tutaj pojawia się problem. Na tej stronie np.:
http://sklep.intercars.com.pl/
na liście filtrów do mojego auta jest podany np.:
HERTH+BUSS JAKOPARTS J1335038 o wymiarze gwintu: M14x1,5 / M12x1,5
i kilka pozycji niżej KNECHT KL 509 o wymiarze gwintu: M14x1,5 / M12x1,25
Czyli do tego samego auta są podawane filtry o różnych wymiarach gwintów (te dwa są przykładowe). Tak jest na każdej stronie, którą odwiedziłem: filtry, które figurują jako swoje zamienniki mają różne rozmiary gwintów. Zapytałem nawet w jednym sklepie jaka jest tego przyczyna, to odpowiedzieli, że sami nie wiedzą o co chodzi: numery OEM tych filtrów są takie same, ale wymiary dostarczone przez producentów faktycznie się różnią.
W efekcie nie wiem już co kupić. Wie ktoś może o co chodzi?
Z góry dziękuję za odpowiedź |
|
|
|
 |
Tovija
Forumowicz
Auto: Meggy
Pomógł: 3 razy Dołączył: 27 Lut 2011 Posty: 236 Skąd: Lubliniec
|
Wysłany: 28-02-2012, 12:46
|
|
|
W wyszukiwarce zaznacz model samochodu 1300 GL, GLX (od 96 do 2000 rok) i bedziesz miał już dobrego knechta w ofercie filtrów.
Ja mam wlasnie filterek tej firmy zalozony i ladnie sie trzyma i nie przepuszczał oleju nawet w te najwieksze mrozy. |
|
|
|
 |
mani4c
Forumowicz

Auto: Sprzedane
Pomógł: 8 razy Dołączył: 25 Maj 2009 Posty: 114 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 02-03-2012, 10:45
|
|
|
Oczywiście Tovija - liczy się przede wszystkim czytanie ze zrozumieniem.
Przede wszystkim kolega poszukuje filtra paliwa, a nie filtra oleju. |
_________________ Skoda Fabia 6Y2 1.4 100 KM DOHC |
|
|
|
 |
Tovija
Forumowicz
Auto: Meggy
Pomógł: 3 razy Dołączył: 27 Lut 2011 Posty: 236 Skąd: Lubliniec
|
Wysłany: 02-03-2012, 14:07
|
|
|
O w czuj, ale się zakręciłem |
|
|
|
 |
krzysieg
Forumowicz

Auto: Colt CJ1A 00'r.
Pomógł: 24 razy Dołączył: 18 Lut 2011 Posty: 575 Skąd: Jelenia góra
|
Wysłany: 02-03-2012, 14:40
|
|
|
Chyba nikt nie pamięta jakie sa gwinty w filtrze paliwa , ja wymieniałem i też nie pamiętam.
Ja kupiłem w sklepie na miejscu za ok 30zł podając tylko dane auta a żeby pasował to już
zmartwienie sprzedawcy jak nie będzie pasować to oddaje .
Kupując przez internet zawsze może coś nie pasować albo przyślą inny a z oddaniem już jest kłopot i znowu trzeba czekać a doliczając przesyłkę wcale nie wyjdzie taniej.
Więc lepiej znaleźć na miejscu sklep ale taki z normalnymi cenami |
|
|
|
 |
|
|