Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
rozrzad szczecin
Autor Wiadomość
Grzegosh 
Forumowicz

Auto: Galant 2.0 16V 98r kombi
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 10-02-2010, 21:03   rozrzad szczecin

Witam
Gdzie na Szczecinie polecacie wymiane rozrzadu, bo moj mechanik powiedzial ze sie nie podejmie taiej operacji bo nie ma odpowiednich narzedzi i drugie pytanie jaki moze to byc koszt?

volve 
Mitsumaniak

Auto: Colt CZC 1.5T
Wysłany: 10-02-2010, 21:44   

Ja ostatnio pytałem właśnie o wymianę rozrządu w mojej Cari to na Dubois 17mniej więcej tak wycenili:

- cześci: 930 zł(oryginały, nie zamienniki)
- robocizna: od 300 do 390 zł (już nie pamiętam)

Jakbyście to ocenili i ewentualnie podali namiary na tańsze serwisy. Części to ewentualnie sam postaram się pościągać, gorzej z robotą, bo póki co zimno w garażu, a akurat na tym silniku za bardzo się jeszcze nie znam(w ogóle mało kurcze miejsca pod maską w porównaniu do mojego dawnego Poloneza :D )

Xsystoff 
Mitsumaniak
user

Auto: brak
Wysłany: 10-02-2010, 21:55   

Jutro jestem umowiony na wymiane rozrzadu wlasnie w Auto-Klinice na Dubois. Tam gdzie robilem glowice i uszczelke w Swifcie GTi (RR Auto w Pilchowie) krzykneli jeszcze drozej o kilkadziesiat zlotych i nie bardzo chce mi sie jechac az do Pilchowa, bo jednak troche km tam mam. Czesci sam sobie kupilem w Car-Domie (polecam, bo najtaniej chyba w Szn).

volve 
Mitsumaniak

Wysłany: 10-02-2010, 22:26   

No ja akurat robiłem tam czyszczenie przepustnicy i nie narzekam(miałem sam zrobić, ale jestem w trakcie dostosowywania garazu do swoich potrzeb i teraz dopiero mam światło jakieś ).
Myślałem, że gdzieś taniej uda mi się jednak ten rozrząd załatwić...no ale nic, części postaram się na własną ręke(jutro podjadę do Car-Dom'u) i wtedy umówię nie na Dubois.

Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Wysłany: 10-02-2010, 22:31   

u mnie wymiana rozrzadu w 1,8GDI czy tez galu 2,0 kosztowalaby w granicach 400pln, natomiast w V6 mysle ze sa to okolice nawet 600pln.
tak wiec patrzac na wasze ceny na poziomie 300pln uwazam juz za b.niskie i taniej chyba moze zrobic juz tylko jakis garazowiec .

Xsystoff 
Mitsumaniak
user

Wysłany: 10-02-2010, 22:43   

U mnie za rozrzad w 4g13 12V krzyknal 230 zl, a robota podobno banalna, jedna rolka i pasek. Jutro dam znac czy zrobione i jak zrobione ;)

Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Wysłany: 10-02-2010, 23:04   

robota b.banalna, lecz cena mysle ze ok,
a jak z uszczelniaczem, tez zmieniony, czy nie ? bo jak nie ,to popelnilies b.duzy blad.

Xsystoff 
Mitsumaniak
user

Wysłany: 10-02-2010, 23:37   

Uszczelniacz bedzie zmieniony ale nie wiem ktory jeszcze zyga olejem, bo podobno sa tam dwa. A zyga mocno, prawie jak nastolatek na pierwszej imprezie. Koszt 30 zł za robocizne uszczelniacza :x

stary alfer 
Mitsumaniak
Szkiełko i oko.

Auto: Już inne
Wysłany: 11-02-2010, 07:24   

Grzegosh,

zakład polecany w temacie o warsztatach. Było u nich kilka osób - wszyscy zadowoleni z cen i usług.

Autonaprawa
70-210
Szczecin,
Świętopełka 5/6
woj. Zachodniopomorskie, pow. Szczecin, gm. Szczecin
Branża: Samochody - stacje obsługi, mechanicy

Tel/fax: 91 434 55 36

Ogarniam prawy ALT

Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Wysłany: 11-02-2010, 08:24   

Xsystoff napisał/a:
Uszczelniacz bedzie zmieniony ale nie wiem ktory jeszcze zyga olejem, bo podobno sa tam dwa. A zyga mocno, prawie jak nastolatek na pierwszej imprezie. Koszt 30 zł za robocizne uszczelniacza

zdzierstwo w bialy dzien,

sa dwa uszczelniacze jeden to uczelniacz walka rozrzadu ( mniejszy i jest wyzej ) natomiast wiekszy to uszczelniacz walu, zmienia sie go przy zdjetym rozrzadzie wyjmujac go i wkladajac nowy, wiec 30zeta za taka usluge to stanowczo za duzo, uszczelniacze wymien dwa, koszty groszowe, a jak chcesz smigac nim w kjs'sach to lepiej, zeby nic nie cieklo . i zobacz jak tam sie maja uszczelniacze zaworowe, bo te colty lubily palic przez nie olej :)

Xsystoff 
Mitsumaniak
user

Wysłany: 11-02-2010, 09:30   

Uszczelniacze zaworowe chyba ok, nie kopci na niebiesko jak sie przypedzluje. Dzisiaj odstawilem Colta do Auto-Kliniki zobaczymy wieczorem co tam zrobili w nim.

Narazie mialem pierwsza jazde z obrotomierzem :mrgreen:

[ Dodano: 11-02-2010, 21:33 ]
Wszystko juz zrobione (rozrzad, uszczelniacze walka i walu, olej, filtr oleju, termostat i plyn chlodniczy). Tanio nie bylo :-X Pewnie wszystko poprawnie zrobione ale jesli chodzi o czystosc pracy to :butthead: Brudne slady rak na aucie mimo wszystko raza, sam warsztat tez z wygladu jakis taki zapuszczony. Generalnie nastepna robota juz raczej tam nie bedzie. Imho moglem zostac przy RR Auto, gdzie na prawde robia bardzo czysto i ceny podobne i komunikacja jakas lepsza :mrgreen:

Rafal co to znaczy "U mnie" ? Jakis klubowy warsztat ?

volve 
Mitsumaniak

Wysłany: 13-02-2010, 18:03   

No ja dzisiaj zamówiłem części w Car-Domie(dzięki Krzysiek za dobre i tanie źródło). Teraz po Twoim poście zastanawiam się, czy dawać do Auto-Kliniki. Z jednej strony robiłem już tam przepustnicę i prawie nie miałem się do czego przyczepić(no może oprócz tego, że nie zresetowali ustawień komputera po czyszczeniu). Auto tez wyjechało jeśli chodzi o czystość w takim stanie jak przyjechało. A dodatkowo jest w miarę blisko od mojej pracy, więc spokojnie mogę rano zostawić samochód i po pracy po niego podjechać.

No nic, poczekam na rozrząd i wtedy zdecyduje.

Misiooo 
Forumowicz

Auto: Mondeo kombi '08
Wysłany: 25-02-2010, 11:29   

Umówiłem się na wymiane rozrządu w galu V6 w firmie Bol-Car na Tamie Pomorzańskiej za robociznę powiedział że chce 250zł części swoje.
L200 '08 -- służbowy
Mondeo kombi '08 - na czas wózków i pieluch :)

Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Wysłany: 25-02-2010, 20:41   

Misiooo napisał/a:
Umówiłem się na wymiane rozrządu w galu V6 w firmie Bol-Car na Tamie Pomorzańskiej za robociznę powiedział że chce 250zł części swoje.

a powiedziales mu, ze to jest V6 ? bo jezeli tak , to gosc nie wie na co sie porywa, mi za 250zl w galu to by sie nie chcialo wypisywac zlecenia ...

n4p 
Mitsumaniak
DIESEL POWER !

Auto: Proton 420 TD, 4D68P
Wysłany: 26-02-2010, 07:32   

z tego co pamiętam to na Świetopełka w Auto-naprawie dałem ok 300 zł za robociznę rozrządu..

Odpowiedz do tematu