|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
nie kręci się aparat zapłonowy w 1,3 12V pomocy!!! |
Autor |
Wiadomość |
ttkntnrf
Nowy Forumowicz
Auto: colt 1,3 12v 91
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 26-02-2012, 01:42 nie kręci się aparat zapłonowy w 1,3 12V pomocy!!!
|
|
|
Jestem tu nowy i pewnie nigdy bym Wam d... nie zawracał gdyby nie to że dość daleko od domu i znajomych mechaników się mi tak zrobiło że autko odpaliło i po 30sek zgasło i nie chce zapalić. no to ja pod maskę i szukam i iskry nie ma, więc zdjąłem kopułkę, kręce rozrusznikiem a tu się palec nie kręci, a pasek jest i kółkiem zakręca-
to jest taki gó...ny silnik 1,3 55km dychawicznych jak nie wiem co ale osprzętu na nim jakby kurcze była to co najmniej jednostka napędowa formuły jeden- no a mocy tyle co kot napłakał. A teraz to nawet mniej
no i mam duuuży problem bo auto stoi za granicą i nie wiem co dalej boje się wp...przyć w koszty bo sam samochód kosztował mnie i tak za dużo, a mechanicy tutaj raczej wezmą więcej niż w Polsce.
Odkręcałem korek oleju i się zawory nie ruszają więc nie wiem co jak to jest zbudowane jakieś krzywki się rozjechały?
gdzieś walnął jakiś kółek zębaty czy łańcuszek?
plzzzz pomóżcie !! |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 26-02-2012, 09:35
|
|
|
Jeżeli zawory stoją, to znaczy, że rozrząd się rozsypał, ani w PL a tymbardziej w DE naprawa nie będzie to tania operacja. |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
ttkntnrf
Nowy Forumowicz
Auto: colt 1,3 12v 91
|
Wysłany: 26-02-2012, 10:22
|
|
|
czyli co kupić nową głowicę, czy co kupić? albo silnik do wymiany? co taniej wyjdzie? a i sorki bo to jest taki jajkowaty colt -czyli chyba 92-papiery leżą w aucie a auto stoi daleko(50km)-więc mała pomyłka czy to trzeba przenieść czy nie ma znaczenia który dział? |
Ostatnio zmieniony przez ttkntnrf 26-02-2012, 10:40, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
idas
Mitsumaniak

Auto: Toyota Celica VII
Pomógł: 46 razy Dołączył: 13 Paź 2008 Posty: 1716 Skąd: Wrocław/Rawicz
|
Wysłany: 26-02-2012, 10:36
|
|
|
ttkntnrf napisał/a: | albo silnik do wymiany? |
Zdecydowanie. Ja tak zrobiłem i jestem bardzo zadowolony. Twój silnik na pewno dostaniesz dużo taniej niż jakakolwiek naprawa. |
_________________ Czasami jedynym wyjściem jest wyjście na piwo
 |
|
|
|
 |
Radek
Mitsumaniak
Auto: CA0 4g92
|
Wysłany: 28-02-2012, 14:22
|
|
|
tamtem silnik i tak pewnie był na wykończeniu - nie 55 a 75KM mocy powinien mieć i nie są znowuż takie dychawiczne |
|
|
|
 |
|
|