Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
nie kręci się aparat zapłonowy w 1,3 12V pomocy!!!
Autor Wiadomość
ttkntnrf 
Nowy Forumowicz

Auto: colt 1,3 12v 91
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 26-02-2012, 01:42   nie kręci się aparat zapłonowy w 1,3 12V pomocy!!!

Jestem tu nowy i pewnie nigdy bym Wam d... nie zawracał gdyby nie to że dość daleko od domu i znajomych mechaników się mi tak zrobiło że autko odpaliło i po 30sek zgasło i nie chce zapalić. no to ja pod maskę i szukam i iskry nie ma, więc zdjąłem kopułkę, kręce rozrusznikiem a tu się palec nie kręci, a pasek jest i kółkiem zakręca-
to jest taki gó...ny silnik 1,3 55km dychawicznych jak nie wiem co :? ale osprzętu na nim jakby kurcze była to co najmniej jednostka napędowa formuły jeden- no a mocy tyle co kot napłakał. A teraz to nawet mniej :evil:
no i mam duuuży problem bo auto stoi za granicą i nie wiem co dalej boje się wp...przyć w koszty bo sam samochód kosztował mnie i tak za dużo, a mechanicy tutaj raczej wezmą więcej niż w Polsce.
Odkręcałem korek oleju i się zawory nie ruszają więc nie wiem co jak to jest zbudowane jakieś krzywki się rozjechały?
gdzieś walnął jakiś kółek zębaty czy łańcuszek?
plzzzz pomóżcie !!

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 26-02-2012, 09:35   

Jeżeli zawory stoją, to znaczy, że rozrząd się rozsypał, ani w PL a tymbardziej w DE naprawa nie będzie to tania operacja.
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

ttkntnrf 
Nowy Forumowicz

Auto: colt 1,3 12v 91
Wysłany: 26-02-2012, 10:22   

czyli co kupić nową głowicę, czy co kupić? albo silnik do wymiany? co taniej wyjdzie? a i sorki bo to jest taki jajkowaty colt -czyli chyba 92-papiery leżą w aucie a auto stoi daleko(50km)-więc mała pomyłka :oops: czy to trzeba przenieść czy nie ma znaczenia który dział?
Ostatnio zmieniony przez ttkntnrf 26-02-2012, 10:40, w całości zmieniany 1 raz  

idas 
Mitsumaniak

Auto: Toyota Celica VII
Wysłany: 26-02-2012, 10:36   

ttkntnrf napisał/a:
albo silnik do wymiany?

Zdecydowanie. Ja tak zrobiłem i jestem bardzo zadowolony. Twój silnik na pewno dostaniesz dużo taniej niż jakakolwiek naprawa.

Radek 
Mitsumaniak

Auto: CA0 4g92
Wysłany: 28-02-2012, 14:22   

tamtem silnik i tak pewnie był na wykończeniu - nie 55 a 75KM mocy powinien mieć i nie są znowuż takie dychawiczne :)

Odpowiedz do tematu