|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.6] Niedziałający licznik |
Autor |
Wiadomość |
Darek [Usunięty]
|
Wysłany: 12-03-2012, 22:33 [Cari 1.6] Niedziałający licznik
|
|
|
Witam. Zacznę od początku. Dziś postanowiłem zmienić antenę cb z magnesowej "hustler" na montażową lemm at71. Po założeniu anteny montażowej postanowiłem zestroić antenę lemm. Po podłączeniu radia pod zapalniczkę(nie mam bezpiecznika we wtyczce) spalił się bezpiecznik zapaliczki oprócz tego stało się coś dziwnego. Nie działa w ogóle licznik, tzn: prędkościomierz, obrotomierz, kontrolka ładowania, kontrolka oleju, lekko żarzy się kontrolka abs(wcześniej normalnie się świeciła), temperatura silnika i poziom paliwa pokazuje 1/3. Działa jedynie podświetlenie licznika i kontrolka drzwi a także cały czas podświetlony jest włącznik ogrzewania tylnej szyby i nie da się go wyłączyć. Wszystkie bezpieczniki sprawdzone, te pod kierownicą jak i te pod maską. Przeczytałem że mogą to być te trzy bezpieczniki w żółtym koszyczku pod maską, sprawdziłem przed chwilką i są ok. Macie może jakieś pomysły co mógłbym jeszcze sprawdzić? |
|
|
|
 |
game1
Forumowicz
Auto: Carisma GDI
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 12-03-2012, 22:43
|
|
|
jakby masy nie było lub zwarcie |
|
|
|
 |
Darek [Usunięty]
|
Wysłany: 12-03-2012, 22:49
|
|
|
zwracie to wiem że poszło od cb radia ale chyba tylko powinno się na bezpieczniku zapalniczki skończyć, a teraz bezpiecznik wymieniony i licznik nie działa |
|
|
|
 |
game1
Forumowicz
Auto: Carisma GDI
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 12-03-2012, 23:14
|
|
|
Najlepszym sposobem będzie próbnika napięcia i zacząć szukanie od źródła do końca. |
|
|
|
 |
Darek [Usunięty]
|
Wysłany: 13-03-2012, 09:22
|
|
|
Myślałem że już może komuś padł tak jak mi cały licznik. Trochę się naszukam, a znając życie pewnie będzie jakaś pierdółka. |
|
|
|
 |
|
|