|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Carisma] Poszukuje oprawek żarówek pozycyjnych :D |
Autor |
Wiadomość |
rademenez
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.6 (90KM) GLX + LPG
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 5 razy Dołączył: 23 Sie 2009 Posty: 60 Skąd: Dąbrowa Górnicza
|
Wysłany: 10-03-2012, 10:58 [Carisma] Poszukuje oprawek żarówek pozycyjnych :D
|
|
|
Witam!
Nie wiem co to sie dzieje ostatnio z moją Cari ale pada mi wszystko parami, heh. Przestały mi świecić żarówki pozycyjne, wiec pora na wymianę, no i przy wymianie rozleciały mi się plastiki (oprawki) żarówek pozycyjnych, odpadły z nich takie wypustki, za pomocą których żarówka pozycyjna siedzi stabilnie w kloszu lampy. Czy miałby ktoś odstąpić sprawne oprawki?? Bo całego reflektora nie uśmiech mi się kupować. Swoją drogą podczas regulacji oświetlenia rozpadły się też te czarne osłony od śrub regulacyjnych do lampy. Heh ten plastik nie wytrzymuje prób czasu . Ale bez tego da się żyć.
Pozdrawiam |
_________________ Ognista czerwień, o tak!
02357/KMM
 |
|
|
|
 |
Charlie
Mitsumaniak

Auto: Carisma GL 1.6 sedan '97
|
Wysłany: 12-03-2012, 12:25
|
|
|
Też mam z tym problem ale bardzo się tym nie przejmuję gdyż szkoda inwestować w takie drobne pierdoły do tak starego auta...polecam włożyć żarówkę i zakręcić wszystko nakrętką czarną i będzie się trzymać tak czy owak. Ja mam problem z tym, że bardzo często mi się palą żarówki pozycyjne, teraz chyba na stałe przylutuje jakieś diody 12V i będzie po problemie. |
_________________ Carisma Sedan 1.6 16V 1997 + LPG
 |
|
|
|
 |
rademenez
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.6 (90KM) GLX + LPG
Pomógł: 5 razy Dołączył: 23 Sie 2009 Posty: 60 Skąd: Dąbrowa Górnicza
|
Wysłany: 13-03-2012, 14:21
|
|
|
Charlie napisał/a: | Też mam z tym problem ale bardzo się tym nie przejmuję gdyż szkoda inwestować w takie drobne pierdoły do tak starego auta...polecam włożyć żarówkę i zakręcić wszystko nakrętką czarną i będzie się trzymać tak czy owak. Ja mam problem z tym, że bardzo często mi się palą żarówki pozycyjne, teraz chyba na stałe przylutuje jakieś diody 12V i będzie po problemie. |
heh, no wiec az tak pilne to mi to nie jest, ale moze ktos bedzie mial odstapic to chetnie dobije targu . narazie zrobilem tak jak piszesz, dokrecilem nakretka i sie trzyma, ale jak dlugo to nei wiem . |
_________________ Ognista czerwień, o tak!
02357/KMM
 |
|
|
|
 |
Charlie
Mitsumaniak

Auto: Carisma GL 1.6 sedan '97
|
Wysłany: 13-03-2012, 14:23