|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CA4A 1.6] Problem z eletrryka w colcie - POMOCY!!!! |
Autor |
Wiadomość |
mikus_1984
Forumowicz

Auto: CAO
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 28-03-2012, 19:20 [CA4A 1.6] Problem z eletrryka w colcie - POMOCY!!!!
|
|
|
witam ponownie. jakiś czas temu poruszyłem problem niedziałającego centralnego zamka. okazało się że to nie jedyny problem z elektryką w tym samochodzie bo nie działały również : oświetlenie kabiny, oświetlenie bagażnika, podświetlanie zegarka i kontrolka sygnalizujące otwarte drzwi na desce rozdzielczej. To wszystko tyczyło się wersji colta 1.3 z 1995 roku. Więc postanowiłem poszukać przyczyny. Wykorzystałem do tego mojego drugiego colta 1.6
Zostawiłem otwarte drzwi i po kolei wyjmowałem bezpieczniki żeby dowiedzieć się który jest odpowiedzialny za to podświetlanie i znalazłem go " http://imageshack.us/f/69/93449196.jpg/ " na foto go zaznaczyłem. jak go wyjąłem to zgasło oświetlanie kabiny, bagażnika zegarka kontrolki od drzwi na desce rozdzielczej i przestał działać centralny zamek. Jak go włożyłem s powrotem to nic z tych rzeczy nie działało:( Przeleciałem wszystkie inne bezpieczniki i wszystkie są ok zarówno pod nogami jak i przy silniku. Co się stało że te wszystkie oświetlenie przestały działać??? czy jeszcze są gdzieś jakieś bezpieczniki??? bo na pewno wiadomo ze to jedna przyczyna jest odpowiedzialna za to wszystkie usterki. Bardzo proszę o pomoc, bo teraz mam oba colty bez oświetlanie w środku i bez centralnego zamka... pozdrawiam |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 28-03-2012, 19:46
|
|
|
Można sprawdzić, czy przyczyna jest przed czy za bezpiecznikiem, to zawęzi poszukiwania. Sprawdź, czy na tym bezpieczniku jest napięcie, jeśli tak, to do bezpiecznika jest wszystko ok a problem jest dalej a jeśli napięcia nie będzie, to problem jest przed bezpiecznikiem. |
|
|
|
 |
|
|