Przekręcone wskazówki prędkościomierza i obrotomierza. |
Autor |
Wiadomość |
danek113
Nowy Forumowicz
Auto: Space Star 1.6
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 17-03-2012, 22:32 Przekręcone wskazówki prędkościomierza i obrotomierza.
|
|
|
Witam
Mam nietypowy problem. Po wymianie skrzyni biegów okazało się, że wskazówki obrotomierza i prędkościomierza się przekręciły. Bolec na którym opierają się wskazówki po wyłączeniu silnika teraz ogranicza od góry wskazówki po włączeniu silnika, wskazówki są pod bolcami. Chyba muszę ręcznie je przekręcić spowrotem w związku z tym mam pytanie jak się do nich dostać? Jak ściągnąć obudowę i czy mogę ręcznie je przekręcic spowrotem? |
|
|
|
 |
jaroo0
Forumowicz

Auto: Outlander
|
Wysłany: 17-03-2012, 23:43
|
|
|
Interesuje Ciebie nr 15sty.
Odkręcasz 2x śrubki tak jak widać na zdjęciu są umieszczone.
Następnie aby zdjąć tą pokrywę, żwawym ruchem wyrywasz ją lub podważasz przy szybie. (koniec obudowy. Ja aby nie uszkodzić owijałem nóż taśmą i podważałem oczywiście ciągnąc przy tym całą obudowę do góry. ) Jest ona na 2wóch zastrzaskach takich jak np. w progach .
Jak wyciągniesz plastik pozostaje odkręcić zegary 3-ema śrubkami.
Po wyjęciu wskazówki są luźne, więc zatoczysz okrąg zegarami i ustawisz je w odpowiedniej pozycji. Wsadzasz zegary (wystają dwie taśmy z otworami idealnie pasują i w innej pozycji nie masz szans założyć ) i wszystko powinno grać. Po wsadzeniu zakręć jedną śrubką i sprawdź czy działa, poźniej możesz składać resztę |
|
|
|
 |
lucxxx
Forumowicz
Auto: Mazda Premacy 2.0 Sportive
Pomógł: 6 razy Dołączył: 26 Mar 2009 Posty: 135 Skąd: Krosno
|
Wysłany: 18-03-2012, 09:51
|
|
|
spróbuj najpierw odpiąć akumulator na chwilę. jak podepniesz znowu to powinny przeskoczyć na dobrą stronę |
_________________ był MSS DID / jest Mazda Premacy 2.0 Sportive
 |
|
|
|
 |
danek113
Nowy Forumowicz
Auto: Space Star 1.6
|
Wysłany: 19-03-2012, 18:48
|
|
|
lucxxx napisał/a: | spróbuj najpierw odpiąć akumulator na chwilę. jak podepniesz znowu to powinny przeskoczyć na dobrą stronę |
Dzięki. Zadziałało |
|
|
|
 |
|