CB-Radio do Sigmy |
Autor |
Wiadomość |
pc [Usunięty]
|
Wysłany: 30-10-2006, 11:47 CB-Radio do Sigmy
|
|
|
Witam!
Zbuntowałem sie na drogówke i chcę kupić jakieś radyjko.
Możecie polecić jakies konkretne modele? Używacie takiego sprzętu? |
|
|
|
 |
old [Usunięty]
|
Wysłany: 30-10-2006, 22:47
|
|
|
ja od lat używam ALANA 19 służyło mi w ciężarówce nie zawodnie lub president innych nie polecam i dobrze sprzęt zestroj to podstawa |
|
|
|
 |
TommiCrazy
Forumowicz VR-4 LIFE
Auto: UKOCHANE
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 7 razy Dołączył: 07 Cze 2005 Posty: 902 Skąd: Alderley Edge UK
|
Wysłany: 12-12-2006, 15:09
|
|
|
chce kupic sobie cb radio ale mam dwa problemy ktorymi ktos mi zabił gwozdzia..... po pierwsze powiedziano mi ze w UK radia pracują na innych zakresach a po drugie ktos mi powiedzial ze bez jakiejs rejestracji to mnie tam zara namierzą i skonfiskują sprzęcik....oraz przyzwoicie ukarają....... |
_________________ Galant E38A GLSI 4x4
Starion Turbo widebody 2.0T
GTO MK3- 3.0V6 Twin Turbo
Outlander 2.0 PHEV 5HS
 |
|
|
|
 |
roch_27
moderator Nutrix Bi-Turbo

Auto: Arteon Shooting Brake R
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 70 razy Dołączył: 05 Paź 2005 Posty: 2581 Skąd: POznań
|
Wysłany: 12-12-2006, 18:29
|
|
|
Piotrek już było o tym trochę KLIK
pozdro |
_________________ Legnum VR-4 Type S Twin Turbo - 26.01.12r - accident
ARMA PACIS FULCRA - Broń dźwignią pokoju
 |
|
|
|
 |
grzess81 [Usunięty]
|
Wysłany: 12-12-2006, 18:30
|
|
|
old napisał/a: | ja od lat używam ALANA 19 służyło mi w ciężarówce nie zawodnie lub president innych nie polecam i dobrze sprzęt zestroj to podstawa |
Ja tez polecam Alana bardzo dobry sprzet i mało awaryiny. A co do rejestracji to prawdopodobnie nie jest juz wymagana ale o to trzeba zapytać fahowców |
|
|
|
 |
burst [Usunięty]
|
Wysłany: 14-12-2006, 19:35
|
|
|
Rejestrować nie trzeba pod warunkiem, że nie przekraczasz 4W na antenie i co najważniejsze masz homologację na Polskę, więc na używki trzeba mocno uważać. Osobiście polecam Midlanda najtańszy nowy model kosztuje koło 270pln + 40 antena. |
|
|
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 15-12-2006, 11:36
|
|
|
burst napisał/a: | Osobiście polecam Midlanda najtańszy nowy model kosztuje koło 270pln + 40 antena. |
Z całym szacunkiem, ale Midland to straszna kicha. Miałem krótkofalówkę i jakiś czas CB - sprzęt miał słaby zasięg, strasznie trzeszczał a i jakość wykonania pozostawiała wiele do życzenia.
Z Midlanda to używam tylko oleju do mojego enduro |
|
|
|
 |
PaweMa [Usunięty]
|
Wysłany: 16-12-2006, 11:02
|
|
|
Osobiscie polecam radyjko http://www.allegro.pl/ite...k_490_plus.html
posiadam je od około pół roku ma bardzo dobry odsłuch, zadnych zbednych trzasków i smieci , tylko to co nas interesuje.dodatkowo ma procesor dzwięku i wbudowane wzmocnienie mikrofonu jak i sygnału przychodzacego.Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|