Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Pomoc w znalezienu Problemu chyba cos nie tak z Silnikiem
Autor Wiadomość
Manysh
[Usunięty]

Wysłany: 11-12-2006, 14:33   Pomoc w znalezienu Problemu chyba cos nie tak z Silnikiem

Witam i prosze o pomoc !

A wiec od jakiegos czasu odczułem spadek mocy silnika nie mam pojecia co sie mogło stać . kontrolki pokazuja ze jest wszystko okej ale ja czuje ze brakuje mu ze 30 koni :( poza tym wiele razy pytałem o dziwną prace GDI i wszyscy pisali ze to norma ale cos mi sie wydaje ze u mnie to jednak nie norma

czasami zalezy jak sie odpali słychac prace zaworów nawet w kabinie jak silnik jest ciepły chodzi jak dizel totalnie . Jako ze jestem w Anglii to boje sie jechac do mechanika bo tu są samie papudraki wiec musze poszukac jakis serwis Misia zanim to zrobie chce waszej porady co to moze byc ?

dodam jeszcze ze spalanie jest w normie i nic poza tym ze nie ma mocy i głosno chodzi sie nie dzieje Pomocy ! :(

ps jak to u angoli bywa przelali mi wszystkie płyny w samochodzie Olej , płyn chamulcowy, płyn od sprzęgła itp czy nadmiar oleju moze powodowac takie cuda ?

aha jak mi sie uda to nagram dzwiek tego silnika i udostepnie moze to wam pomoze

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 12-12-2006, 08:10   

Filtr powietrza wymieniany? Przepustnica czyszczona? Świece wymieniane?

Manysh
[Usunięty]

Wysłany: 12-12-2006, 09:48   

A jak wyczyscic Przepustnice ? gdzie ją mozna znalezc ? i czy dam sobie z tym rade ( ps czysciłem kiedys gaznik w maluchu lol )
Ostatnio zmieniony przez Matejko 12-12-2006, 10:14, w całości zmieniany 1 raz  

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 12-12-2006, 10:15   

wszystko jest na forum - w gornym menu masz funkcje szukaj :)
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

Manysh
[Usunięty]

Wysłany: 12-12-2006, 13:51   

no tak nie ma jak to rodaków prosic o pomoc :) Funkcja szukaj nie przyniosła mi rezultatów o jakie prosiłem . No cóż jak nie Polacy to Anglicy Dzięki saphire z podpowiedz .

ps po ostatniej odpowiedzi wnosze o wstawiene opcji Google

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Wysłany: 13-12-2006, 10:43   

Tutorial czyszczenie przepustnicy w GDI

Manysh
[Usunięty]

Wysłany: 21-12-2006, 01:22   

problem okazał sie bardzo prosty w serwisie wymienili mi filtr paliwa i po kłopocie :)

Student 
Mitsumaniak

Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Wysłany: 21-12-2006, 06:53   

Toć ostatnio opisywałem wymianę filtra paliwa i niewielkie przypadłości z tym związane, dodatkowo trzeba stwierdzic że jeździsz na niesamowitym syfie jak filtr zabiło, moja ma 144tyś. i filterek wymieniłem od tak był czysty i sprawny, ale wiem że teraz na następne 150tyś. spoko.

Odpowiedz do tematu