Pomoc w znalezienu Problemu chyba cos nie tak z Silnikiem |
Autor |
Wiadomość |
Manysh [Usunięty]
|
Wysłany: 11-12-2006, 14:33 Pomoc w znalezienu Problemu chyba cos nie tak z Silnikiem
|
|
|
Witam i prosze o pomoc !
A wiec od jakiegos czasu odczułem spadek mocy silnika nie mam pojecia co sie mogło stać . kontrolki pokazuja ze jest wszystko okej ale ja czuje ze brakuje mu ze 30 koni poza tym wiele razy pytałem o dziwną prace GDI i wszyscy pisali ze to norma ale cos mi sie wydaje ze u mnie to jednak nie norma
czasami zalezy jak sie odpali słychac prace zaworów nawet w kabinie jak silnik jest ciepły chodzi jak dizel totalnie . Jako ze jestem w Anglii to boje sie jechac do mechanika bo tu są samie papudraki wiec musze poszukac jakis serwis Misia zanim to zrobie chce waszej porady co to moze byc ?
dodam jeszcze ze spalanie jest w normie i nic poza tym ze nie ma mocy i głosno chodzi sie nie dzieje Pomocy !
ps jak to u angoli bywa przelali mi wszystkie płyny w samochodzie Olej , płyn chamulcowy, płyn od sprzęgła itp czy nadmiar oleju moze powodowac takie cuda ?
aha jak mi sie uda to nagram dzwiek tego silnika i udostepnie moze to wam pomoze |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 12-12-2006, 08:10
|
|
|
Filtr powietrza wymieniany? Przepustnica czyszczona? Świece wymieniane? |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
Manysh [Usunięty]
|
Wysłany: 12-12-2006, 09:48
|
|
|
A jak wyczyscic Przepustnice ? gdzie ją mozna znalezc ? i czy dam sobie z tym rade ( ps czysciłem kiedys gaznik w maluchu lol ) |
Ostatnio zmieniony przez Matejko 12-12-2006, 10:14, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 12-12-2006, 10:15
|
|
|
wszystko jest na forum - w gornym menu masz funkcje szukaj |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
Manysh [Usunięty]
|
Wysłany: 12-12-2006, 13:51
|
|
|
no tak nie ma jak to rodaków prosic o pomoc Funkcja szukaj nie przyniosła mi rezultatów o jakie prosiłem . No cóż jak nie Polacy to Anglicy Dzięki saphire z podpowiedz .
ps po ostatniej odpowiedzi wnosze o wstawiene opcji Google |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
|
|
|
 |
Manysh [Usunięty]
|
Wysłany: 21-12-2006, 01:22
|
|
|
problem okazał sie bardzo prosty w serwisie wymienili mi filtr paliwa i po kłopocie |
|
|
|
 |
Student
Mitsumaniak
Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Pomógł: 44 razy Dołączył: 24 Cze 2005 Posty: 2986 Skąd: Marki
|
Wysłany: 21-12-2006, 06:53
|
|
|
Toć ostatnio opisywałem wymianę filtra paliwa i niewielkie przypadłości z tym związane, dodatkowo trzeba stwierdzic że jeździsz na niesamowitym syfie jak filtr zabiło, moja ma 144tyś. i filterek wymieniłem od tak był czysty i sprawny, ale wiem że teraz na następne 150tyś. spoko. |
_________________ Avensis 1.8 T27 11r. 147KM Premium |
|
|
|
 |
|