|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Fotele z III do II |
Autor |
Wiadomość |
VValdek
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero II 3.5 LPG '97
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 30-03-2012, 00:48 Fotele z III do II
|
|
|
Czy fotele (i kanapa) z PIII będą pasowały bez większych przeróbek (a najlepiej żadnych) do PII? |
|
|
|
 |
Heilsberg
Forumowicz USNI Life Member

Auto: jak w podpisie
Pomógł: 51 razy Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 925 Skąd: Lidzbark Warmiński
|
Wysłany: 30-03-2012, 09:00
|
|
|
Absolutnie nie, o ile w ogóle się zmieszczą bo są sporo szersze. |
_________________ Pajero II 2,5 TD SWB '96
L200 HP '10
L200 Dakar '05 Silver Beast |
|
|
|
 |
VValdek
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 30-03-2012, 10:37
|
|
|
No trudno, w takim razie będę musiał poszukać czegoś z PII. Szkoda, bo na Alledrogo oferta foteli do PIII jest zdecydowanie większa.
Muszę wymienić komplet u siebie, bo poprzedni właściciel urządził chyba we wnętrzu chlew połączony z kurnikiem. Wszystko zabrudzone na maksa. Obawiam się, że nie ma na świecie środka piorącego, który doprowadziłby je do stanu czystości. Poza tym kanapa jest zupełnie z innej bajki, nijak nie pasuje wzorem i kolorem do foteli.
W którymś wątku czytałem o możliwości zrobienia "łoża" z rozłożonych foteli i kanapy. Jeśli dobrze zrozumiałem, to kanapa środkowa ma możliwość regulacji kąta oparcia. Zgadza się? Jeśli tak, to gdzie znajduje się ustrojstwo do regulacji? Obejrzałem swoją kanapę z każdej strony i nigdzie tego nie znalazłem. Może były różne modele kanap? Ja mam niedzieloną, z dwoma podłokietnikami po bokach. |
|
|
|
 |
Heilsberg

|
Wysłany: 31-03-2012, 08:09
|
|
|
Foteli od dwójek też nie brakuje. W kanapie środkowej oparcie kładzie się w obie strony a także przesuwa siedzisko lub oparcie kładzie na siedzisku i razem przewraca się w przód. Służą do tego dwie boczne wajchy w siedzisku, które od razu widać (przesuwają siedzisko przód-tył), dwa cięgła pionowe w oparciu, które też widać bez problemu (kładą oparcie), od strony bagażnika dwie pętle z taśmy przy podłodze pod siedziskiem (pozwalają przewrócić siedzisko do przodu). I najważniejsze - z lewej strony (czy z prawej też to nie pamiętam) na styku siedziska z oparciem ale wyżej, pod podłokietnikiem na oparciu znajduje się mała wajcha wielkości małego palca, czarna, słabo widoczna. przesuwa się ona o niewielki kąt ale zmienia kierunek kładzenia oparcia po przesunięciu siedziska do przodu. Aha i jeszcze przy kładzeniu oparcia do tyłu trzeba podnieść podłokietniki i obrócić w górę. Zawsze można popatrzeć w instrukcje. To co napisałem dotyczy kanapy niedzielonej. |
L200 HP '10
|
|
|
 |
VValdek
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 31-03-2012, 20:48
|
|
|
Heilsberg, dzięki za dokładne wskazówki.
Kładzenie oparcia, stawianie siedziska i przesuwanie całości już ogarnąłem sam wcześniej. Natomiast to małe czarne ustrojstwo... Myślałem wcześniej, że to jakaś zepsuta blokada czegoś bliżej niezidentyfikowanego, bo nie zauważyłem żadnej różnicy w obu położeniach. Teraz zrobiłem zgodnie z Twoją instrukcją i niestety nadal nic, tzn. oparcie nie kładzie się do tyłu.
Jak wspomniałem w poprzednim poście, siedzenia i tak muszę wymienić. Ale teraz przynajmniej będę wiedział jak je rozłożyć |
|
|
|
 |
Heilsberg

|
Wysłany: 31-03-2012, 21:10
|
|
|
Musisz powalczyć bo ja sam nie wiem w jakiej pozycji wajchy co się dzieje i też czasem mi się udawało od razu a czasem za 10tym razem. Jak będziesz miał wyjęte to pooglądaj od spodu, może coś dojrzysz i będzie jasne. |
L200 HP '10
|
|
|
 |
|
|