[II 2.0 DID] Czy da się zainstalowac org Bluetooth w Outku I |
Autor |
Wiadomość |
kubagrudz
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander 2.0 DiD / 2008r
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 04-03-2012, 09:10 [II 2.0 DID] Czy da się zainstalowac org Bluetooth w Outku I
|
|
|
Witam forumowiczów...
Chciałbym was się poradzić odnośnie nurtującego mnie tematu instalacji systemu bluetooth do Outka II. W mojej wersji niestety nie go nie ma, chcialbym kupić w necie "nowa skórzana kierownice" ale wszystkie w necie mają te przyciski do Systemu Głośnomówiącego, więc przy okazji może bym go zainstalował.
1. Czy możliwa jest w ogóle instalacja tego systemu w moim Outku? (czy wiązki elektryczne są przygotowane i byłaby kwestia wymiany kilku elementów? jeżeli tak to jakich:)
2. Wiem, że musiałbym wymienić kierownice na ten model z przyciskami do systemu głośnomówiącego - ale z tym się liczę bo moja kierownica jest w opłakanym stanie.
3. Czy podstawowe radio MP3/CD byłoby kompatibilne? czy trzeba cos lepszego....
Wszystkie komentarze mile widziane i sugestie. Próbowałem znaleźć cos na ten temat na sieci ale nic nie ma....
Pozdrawiam[/quote] |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
|
Wysłany: 04-03-2012, 10:14
|
|
|
Instalacja ori BT jest bez sensu - chyba tylko ze względów estetycznych. Dźwięk przy odbiorze telefonu z opóźnieniem, co powoduje irytację dzwoniącego, bo nagle słyszy ciszę. Jakość dźwięku taka sobie. Zamiast kombinować z ori BT lepiej wydać kilka stówek na BT dobrej firmy i podłączysz do każdego radia. |
_________________ był Outlander 2 2.0Did był Superb 1,8TSI 4x4 jest V60 CC  |
|
|
|
 |
tokyo
Forumowicz
Auto: evo 126p :)
Pomógł: 35 razy Dołączył: 11 Kwi 2010 Posty: 1224 Skąd: Zabrze
|
Wysłany: 06-03-2012, 10:19
|
|
|
Witaj
Da sie zamontowac bez wiekszego problemu.
Instalacja w outku jest do tego przygotowana. Radio bedzie chodzic bez wiekszego problemu.
Potrzebujesz:
Mikrofon
Kierownice lub przyciski
Modul BT
Dla navi e-1,e-2,e-3 pojawi sie klawiatura do telefonu.
Oprócz tego
Gdybys mial navi e-4,e-5,e-6 w nowym module poprawiono dzwiek oraz dodano mozliwosc odtwarzania przez BT muzyki z telefonu i zestaw sciaga ksiazke telefoniczna. Jest rowniez dodane zlacze USB.
Pozdrawiam |
_________________ FB: Tokyo Dawid Mitlas
IG: tokyo.dawid
Nic nie jest wieczne moje evo 126p rowniez . |
|
|
|
 |
kubagrudz
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 07-03-2012, 21:58
|
|
|
No tak dzieki za info , pojawiła sie iskierka nadziei która zgasiła wzmianka o NAVI.... ja niestety mamy podstawowe radio a nie NAVI , wiec chyba nieoplacalna byłaby zmiana jego na navi...
Ogolnie myslalem ze to bedzie bardzo prosta sprawa, czyli:
- kupuje kierownice z przyciskami
- klikam ja w orginalna zlaczke
- klikam mikrofon w zlaczke
i Tyle, ale chyba to nie takie proste i musze radio zmienic na jakies inne tak>>?? |
|
|
|
 |
tokyo
Forumowicz
|
Wysłany: 08-03-2012, 00:16
|
|
|
Witaj
Kupujesz:
-mikrpfon
-fabryczny BT
-kierownice
..........i wpinasz
Obojetnie czy jest navi czy radio, dziala tak czy siak. |
|
|
|
 |
kubagrudz
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 12-03-2012, 21:14
|
|
|
A gdzie można kupic fabryczny BT i ile cos takiego kosztuje... gdzie sie montuje itp...
To samo z mikrofonem..:)
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
tokyo
Forumowicz
|
Wysłany: 13-03-2012, 00:46
|
|
|
Witam
Wszystkie rzeczy na upartego kupisz na allegro.
Moze byc problem z mikrofonem.
Kierownice kupisz z przyciskami.
Modul tez kupisz bez wiekszego problemu.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Komandor
Mitsumaniak
Auto: OII 2.4 cvt, Romet Ogar 125 ;)
Pomógł: 6 razy Dołączył: 01 Cze 2009 Posty: 493 Skąd: Z morza
|
Wysłany: 13-03-2012, 18:32
|
|
|
Jak widzisz wszystko się da zrobić tylko po co???? Dla ładniejszej kiery z guzikami? Ten ori BT jest b. kiepski (poczytaj szeeeeeroki wątek). U mnie BT służy tylko i wyłącznie do odbierania rozmów (rozmowa czasem z trudem przeprowadzana z powodu niskiej jakości) - do niczego więcej się nie nadaje Kup Parrota + adapter i ciesz się z prawdziwego BT. |
_________________ Wolność ma zapach benzyny... |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
|
Wysłany: 13-03-2012, 21:42
|
|
|
Komandor napisał/a: | Kup Parrota + adapter i ciesz się z prawdziwego BT. | całkowicie się zgadzam i też o tym pisałem, ale chyba trafiliśmy na jeszcze wierzącego w absolutną wyższość trzech diamentów |
|
|
|
 |
Exiu
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander 2.0 DID Instyle/Navi
|
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
|
Wysłany: 05-04-2012, 08:03
|
|
|
Brak jednoczesnego sparowania więcej niż jednego telefonu uważam za jedną z największych wad BT w ROF'ie. A tu proszę - Parrot w najnowszym modelu robi dokładnie tak samo i dopiero ma wypuścić upgrade . Jak na tak renomowaną firmę to po prostu lenistwo. Moja żona jeździ z chińskim wynalazkiem Steel Mate SHF-3000, który dostała od dealera przy zakupie Suzuki - można jednocześnie mieć sparowane 4 telefony, automatycznie łączy się z ostatnim używanym telefonem, oczywiście wycisza radio, ma bardzo dobrą jakość dźwięku, wybieranie głosowe, zintegrowany mikrofon. W porównaniu z Parrotem ma wiele wad - nie ma wyświetlacza z możliwością zmiany kolorów i tapety, nie ma możliwości podłączenia muzyki, nie ma tak renomowanej marki i tak wygórowanej ceny . Ale jego funkcjonalność w tym, do czego służy - tj. rozmów telefonicznych gdy samochód jest używany przez kilku kierowców znacznie przewyższa Parrota - do słuchania muzyki to jest zestaw audio. Nawet stareńki HCB-700 Sony Ericssona mógł mieć podpięte do 5 telefonów - używałem w różnych samochodach trzy takie zestawy. A tu proszę - Parrot "Tapmadl" HCB-700 miał fajną opcję przeszukiwania książki telefonicznej za pomocą joysticka, wybieranie głosowe po angielsku i świetną jakość dźwięku. Tylko, że to model sprzed 10 lat Możliwość parowania kilku telefonów będzie znacznie cenniejsza od połowy kwietnia - ma wejść nowy taryfikator - jedna rozmowa = 5 pkt - karnych niestety...
BTW autor artykułu pisze, że nie lubi artykułów sponsorowanych, a artykuł zdecydowanie nie przypomina obiektywnej oceny - są tylko achy i ochy nad najnowszym modelem Parrota, link do strony polskiego dystrybutora. Nie wiem jak ocenią to admini, ale dla mnie to kryptoreklama |
|
|
|
 |
lexus
Mitsumaniak lexus

Auto: outekII 2,0 DID 2007 intense+
Pomógł: 13 razy Dołączył: 12 Mar 2010 Posty: 1122 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 05-04-2012, 14:15
|
|
|
rezon napisał/a: | Brak jednoczesnego sparowania więcej niż jednego telefonu uważam za jedną z największych wad BT w ROF'ie. | No co ty, ROf ma możliwość sparowania chyba 8 -miu telefonów a napewno 4-terech |
|
 |
rezon
Mitsumaniak
|
Wysłany: 05-04-2012, 14:32
|
|
|
lexus napisał/a: | No co ty, ROf ma możliwość sparowania chyba 8 -miu telefonów a napewno 4-terech | na pewno starsza wersja może mieć sparowany wyłącznie jeden. Po wejściu z innym telefonem nie połączy się automatycznie z nowym - trzeba go sparować - nawet jeśli już był sparowany wcześniej. Każde parowanie telefonu powoduje wykasowanie parowania poprzednika i konieczność jego ponownego parowania. Jak jest w nowszej wersji nie wiem - być może poprawili to. Tym bardziej dziwne, że "tapmadl" Parrota nie ma takiej opcji, którą to firmę zresztą cenię i wskazuję zazwyczaj jako topowego producenta BT |
|
|
|
 |
|