|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Chrobotanie przy skrecaniu |
Autor |
Wiadomość |
pojara08
Nowy Forumowicz
Auto: PIV 3.2 did 2008
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 10-06-2013, 14:56 Chrobotanie przy skrecaniu
|
|
|
Witam,
Mały problem pojawił mi się w pojarze (3.2 did 08 rok, długi, automat, 103 tkm), otóż przy skręcaniu w prawo z tylnego prawego koła słychać chrobotanie podobne choć nie identyczne do takiego jakie jest przy obcieraniu koła o coś ( organoleptyczne sprawdzenie nie potwierdziło obcierania ).
Chciałem również zapytać jak sprawdzić łożyska w kołach? Po ruszeniu autem słychać wycie ale niedługo później przestaje i zastanawiam się czy to zajechane zimówki ( niestety nie zmieniłem jeszcze na lato z braku czasu) czy może łożysko któreś. W osobówkach z manualem można było po podniesieniu zakrecić kołem i słuchać czy wyje, nie wiem czy w pojarze ze względu na napędy i całe te komplikacja taką prostą czynnością można coś stwierdzić.
Z góry dzięki i pozdrawiam. |
_________________ Always pojara |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 10-06-2013, 17:17
|
|
|
prawdopodobnie piasta koła lub opony.
Musisz niestety zmienić te koła na inne, żeby wykluczyć opony. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
pojara08
Nowy Forumowicz
Auto: PIV 3.2 did 2008
|
Wysłany: 27-09-2013, 18:17
|
|
|
Najprostsze metody są przeważnie najlepsze. Choć wątpiłem że to opony mogą powodować taki dźwięk to zacząłem od nich. Wynalazłem Michaliny z drugiej ręki (nie używane- stan jak ze sklepu-podobno mają jeszcze jeden komplet jakby ktoś był zainteresowany) w fabrycznym rozmiarze do oryginalnych 18cali i chrobotanie ustało. Podziękował Panie Zbyszku;) |
_________________ Always pojara |
|
|
|
 |
|
|