|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Czy warto kupic tube lub subwoofer? |
Autor |
Wiadomość |
Revik [Usunięty]
|
Wysłany: 02-12-2006, 18:56 Czy warto kupic tube lub subwoofer?
|
|
|
Czesc
Chcialbym was zapytac, bo nie znam sie zbyt na glosnikach, czy warto kupic tube lub soobufer? Wstawilem sobie 2 x 80W bass z przodu (10cm oczywiscie) oraz 2 x 200W z tylu (30 cm cczy 20, takie jakie pasowaly) no i sie zawiodlem, poniewaz przy glosniejszej muzyce "pierdzi plastik" przez bassy. Moze lepiej jest wsadzic to wszystko do skrzynki w bagazniku (2 x 80w i 2 x 200w) oraz soobufer lub tube i wstawic na przod jakies srednio lub wysokotonówki? Mam radio JVC 4 x 45W i cos slabo daje ;/ Jakbyscie poradzili ? Jakie mozna zrobic naglosnienie, wykorzystujac obecne i kupujac cos jeszcze do 500 zl :> |
Ostatnio zmieniony przez 02-12-2006, 19:05, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Simones [Usunięty]
|
Wysłany: 02-12-2006, 19:58
|
|
|
Revik napisał/a: | Mam radio JVC 4 x 45W i cos slabo daje ;/ |
Chyba nie napedzasz tego samym radiem
Ja nie dawno wstawilem 1 glosnik Lanzara 20cm ok. 200W RMS ale do tego obowiazkowo w zestawie jest wzmak Radio przy takich rozbudowach jest generalnie tylko (albo az) zrodlem dzwieku, a za moce uzyskiwane mozesz obwiniac juz tylko zewn. wzmacniacze, aha no i pamietaj, ze z radia nie wyciagniesz nigdy wiecej niz ok. 25W RMS. |
|
|
|
 |
leser [Usunięty]
|
Wysłany: 02-12-2006, 20:07
|
|
|
Jak chcesz granie zrób to po ludzku.
zamontuj w przednie drzwi odseparowany system 16.5cm,
zrób wygłuszenie drzwi i już jesteś o 500zł lżejszy
w przyszłosci odkładasz kasę na wzmacniacz 4ch (wersja budżetowa) np carpower będzie ok
podpinasz przednie kanały pod wzmak,
znów po czasie się dorabiasz $
i kupujesz subwoofer w skrzyni (nie tubę)
podpinasz pod wolne 2ch we wzmacniaczu w mostku.
Mniemam, że to co posiadasz w aucie (bez obrazy) to badziewie do wyrzucenia. A te podawane moce nie wiadomo czy maxymalne czy znamionowe można sobie w buty wsadzić. Przy dobieraniu komponentów to tylko jeden z wielu czynników dobierania sprzętu. Mam nadzieję, że troche konstruktywnej krytyki Cie nie zraziło, napisałem to co napisałem jedynie abyś miał jak najlepsze granie w aucie w przyszłości.
Przykładowa konfiguracja budżetowa:
Radio z conajmniej 2 wyjściami RCA
Przód DLS b6 lub Power Bass lub inne alternatywne
Wzmak HPB 604
i jakieś pudło np PB S-10
Kierunek rozbudowy zależy głównie od funduszy i chęci.
Simones napisał/a: | aha no i pamietaj, ze z radia nie wyciagniesz nigdy wiecej niz ok. 25W RMS. |
tyle też bardzo ciężko uzyskać, jedno z najmocniejszych radii na rynku (wbudowana koncówka mocy 4x60max) po pomiarach dało 4x24 W RMS
to już nieprodukowana seriaAlpine 9812-9835, większosć radii 4x50 obecnie da 4x17W RMS wiec bidnie |
|
|
|
 |
Sebancisz [Usunięty]
|
Wysłany: 06-12-2006, 22:44
|
|
|
Właśnie włożyłem w drzwi JBL (chyba 15) i z tyłu do fabrycznych głośników dołożyłem gwizdki. Jest już o wiele przyjemniej, bez wielkich kosztów. Też mam radio JBL 4x 45W i na coś głośniejszego potrzeba będzie większych nakładów kasy.
Chociaż jak na moje słuchanie wystarczy mi to co obecnie mam. |
|
|
|
 |
DanielBogusz
Mitsumaniak Sędzią moim jest Bóg

Auto: Space Star 1.6 Galant 2.5
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 3 razy Dołączył: 28 Sie 2009 Posty: 389 Skąd: Garwolin
|
Wysłany: 02-12-2013, 21:50
|
|
|
No dobrze, wiadomo, że można zrobić dobre nagłośnienie nie wrzucając subwoofera do bagażnika (wiadomo, kosztem najniższych częstotliwości...). Pytanie: czy wejdą do Galanta głośniki o średnicy montażowej 20 cm, popularne 8'? Wzmacniacz, wygłuszenie, dystanse, przewody, nowe spinki itp. wiadomo. Ktoś montował? |
|
|
|
 |
zmc29
Forumowicz
Auto: Carisma 2001r. 4G92
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 27-01-2014, 22:50
|
|
|
DanielBogusz napisał/a: | No dobrze, wiadomo, że można zrobić dobre nagłośnienie nie wrzucając subwoofera do bagażnika (wiadomo, kosztem najniższych częstotliwości...). Pytanie: czy wejdą do Galanta głośniki o średnicy montażowej 20 cm, popularne 8'? Wzmacniacz, wygłuszenie, dystanse, przewody, nowe spinki itp. wiadomo. Ktoś montował? |
To już częściej ludzie wkładają w drzwi 2x16cm niż 1x 20cm. Ósemki to najmniejszy sub a takie wymagają skrzyni a nie drzwi. Ale "dla chcącego nic trudnego"
Osobiście nawet bym nie pomyślał o 8-ce w drzwiach tylko w małej skrzyneczce ładnie gdzieś wkomponowanej. |
|
|
|
 |
|
|