Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: arekp
13-12-2006, 01:11
Warsztaty w Trójmieście (zbiorczy)
Autor Wiadomość
akbi 
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 13-12-2006, 08:35   

a w czym masz problem??
Bo jeśli chodzi tylko o obejrzenie, to zapraszamy na trójmiejskiego SPOTa :wink:

ps' Witam na forum

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V

lukamar
[Usunięty]

Wysłany: 13-12-2006, 09:25   

http://www.trojmiasto.pl/...a=wyniki#wyniki
Mechanik nazywa się Leszek Kitowski. Naprawiam u niego auta od ponad roku (robił tico, corse i teraz colta) - wszystko bez zarzutu. Niech cie nie zmyli obskurny widok jego warsztatu. Czeka się średnio 2 tygodnie.

cmiel
[Usunięty]

Wysłany: 13-12-2006, 22:55   

Dzięki. Mam mały wyciek w okolicy środka z tyłu silnika, tylko nie zlokalizowałem co to i skąd to. Na olej raczej nie wygląda. Po przekroczeniu około 60 km/h pojawia się też dziwny niewielki luz na kierownicy (niecały cm po obwodzie) ale mam wrażenie jakby kierownica w zakresie tego centymetra była zupełnie luźna?
Poza tym auto bez zarzutu jeśli nie liczyć nie działającego sterowania szybą pasażera (przeżarte styki) rozglądałem się po szrotach, ale znalezienie Carismy graniczy z cudem, a jak już jest to bez przełączników. Chodliwy towar :)

Andrzej F
[Usunięty]

Wysłany: 14-12-2006, 02:18   

masz jeszcze w Gdańsku warsztat na Suchaninie przy ul. Szuberta jeśli się nie mylę, tj serwis pogwarancyjny japończyków- dojazd ul. sobieskiego, kiedyś korzystałem z ich usług i było ok. Jeśli interesuje Cię Gdynia, to mam dobrych fachurów w Chyloni . od 8 lat w zasadzie korzystam z ich usług i nigdy nie reklamowałem usługi .Jeśli jesteś zainteresowany to mogę podać namiary

akbi 
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Wysłany: 14-12-2006, 08:34   

Andrzej F napisał/a:
masz jeszcze w Gdańsku warsztat na Suchaninie przy ul. Szuberta jeśli się nie mylę, tj serwis pogwarancyjny japończyków- dojazd ul. sobieskiego,

200 m od mojego domu :mrgreen:
... na jakość ich usługi nie mogę się wypowiedzieć bo nie korzystałem, .... olej silnikowy tylko drogo tam mają

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V

sruba 
m3m&mitsumaniak
football is a drug

Auto: Toyota Auris II TS
Wysłany: 14-12-2006, 09:30   

Andrzej F napisał/a:
masz jeszcze w Gdańsku warsztat na Suchaninie przy ul. Szuberta

nie polecam. drogo i nie-za-dobrze

Andrzej F
[Usunięty]

Wysłany: 14-12-2006, 23:15   

olej można kupić i pojechać do warsztatu ze swoim olejem, ja zawsze tak robię i płacę tylko za wymianę, to samo dotyczy filtra olejowego.

raddex 
m3m&mitsumaniak

Auto: Lancer GT, 2016 r., 2,4 Pb
Wysłany: 15-12-2006, 21:30   

Andrzej F napisał/a:
...Jeśli interesuje Cię Gdynia, to mam dobrych fachurów w Chyloni . od 8 lat w zasadzie korzystam z ich usług i nigdy nie reklamowałem usługi .Jeśli jesteś zainteresowany to mogę podać namiary

Ja chętnie poproszę - skorzystam i zdam relację co i jak.

Ja osobiście polecam VASS Serwis - nie specjalizują się w japończykach, ale naprawiają i byłem zawsze zadowolony. Szybko, sprawnie i dobrze. Gdynia , ul.Górnicza 56, tel.:058/622-00-65

Zresztą był już temat o serwisach w Gdyni i Trójmieście, tam jest wszystko napisane:
http://www.mitsubishi-gra...opic.php?t=3014

Andrzej F
[Usunięty]

Wysłany: 16-12-2006, 00:48   

Warsztat to AUTO ALDI przy ul. Czereśniowej , jadąc od ul. Hutniczej ul. Północną w stronę Chylońskiej, należy przed torami SKM skręcić w prawo, lub jadąc od Chylońskiej -za torami w lewo, warsztat czynny od 8 do 16 a w soboty do 12 tel 058 6641263.Warsztat zajmuje się serwisem pogwarancyjnym Opla, VW a ja od 8 lat jeżdżę tam z galem jeśli zachodzi taka potrzeba.części kupuję sam na Starowiejskiej lub przy Morskiej na Grabówku w poblizu estakady(auto japan). Co się tyczy warsztatu to jest tski troche konserwatywny,ale nigdy nie musiałem nic reklamować a poza tym stosunkowo niedrogi

cmiel
[Usunięty]

Wysłany: 17-12-2006, 20:06   

Dzięki wszystkim za namiary. Wybiorę raczej coś z Gdańska, bo wrócić do domu łatwiej :)
Wyciek się powiększa i wygląda jakby płyn z chłodnicy, ciekawe czy uda mi się to zrobić przed świętami?

baniol
[Usunięty]

Wysłany: 05-01-2007, 14:29   W któym warsztacie da się podłączyć komputer???

Witajcie. Interesuje mnie jakiś warsztat/stacja diag. gdzie da sie podlaczyc miska bo mam dalej te cholerne problemy z ABS'em, przewody sprawdzone i problem tkwi niewiadomo gdzie :? Interesują mnie oklice trójkąta Starogard-Tczew-Trojmiasto. Choć w STG już sprawdzałem...

memal
[Usunięty]

Wysłany: 06-01-2007, 12:38   

ja uważam że sprawdzanie błędów, to tylko i wyłącznie w autoryzowanych stacjach Mitsu. podłączałem już kilka aut (same japońce) na kompach boscha w różnych stacjach i zawsze były problemu z interpretacją kodu lub jakiś inne nieporozumienia. od tej pory zawsze (niestety) błędy sprawdzam u porducenta (teraz Nissan)

memal
[Usunięty]

Wysłany: 06-01-2007, 15:20   

prawda, ceny w serwisach mitsubishi są kosmiczne, jedne z najdroższych z jakimi się spotkałem, ale np. ja byłem ostatnio w nissanie w kacku i za podłączenie zapłaciłem zaledwie 60zł i uważam że to nie dużo

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 07-01-2007, 19:46   

fular napisał/a:
Tylko, że w serwise zapłacę 120 a u mechanika 30. Różnica jest kolosalna :)

Pytanie tylko co lepsze - wydac 120 i miec trafna diagnoze czy wydac 30 i nie miec nic?

gg66
[Usunięty]

Wysłany: 09-01-2007, 23:36   

Ja w serwisie w Elblągu zapłaciłem 50 zł za diagoze z kompa ie wiem skąd te 120? :?:

Odpowiedz do tematu