Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.8 GDI] Evoscan nie chce sie połaczyć z ECU
Autor Wiadomość
mateusz8230 
Forumowicz

Auto: MitsubishiCarisma 1998.1.8GDi
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 29-04-2012, 14:31   [Cari 1.8 GDI] Evoscan nie chce sie połaczyć z ECU

WItam,pomimo wielu tematów napisanych przeczytanych itp nie daję rady już połaczyć się z Evoscanem mam wersje 2.6 (ściągnełem z strony chomikuj.pl)cały czas wyskakuję błąd
Info: Initialize Vehicle ECU...
Info: Initializing At 5 baud...
Info: Timer: 1841,6065ms
Info: Initialization Complete...
Info: Waiting for INIT Response...
Error: No Response from Vehicle ECU
Info: Datalogger Ended.

Kabel mostek 1i4 pin ftdi ft323bm sterowniki FTDi -2.8.24.0 -2012-04-10 czyli najnowsze jakie mogą być.Podczas instalacji kabla wyskakuje USB serial port (com7), podobno ma być na com1 ale to i tak nic nie daję.Gdy przekrece stacyjkę i nacisne strart logging kontrolka CE gaśnie a kontrolki srs i airbag mrugają cały czas-podobno też ma tak być.
Dodam że na innym kompie jest to samo.
Kilka razy udało mi sie jakoś właczyć np wentylator itp ale na tym sie skończyło...Prosze o pomoc.Sprawdzając błedy samym spinaczem,nic nie wykrywa.
I jeszcze jedno pytanie czy złącze elastyczne (zardzewiało oraz te druciki popękały,widać wyciek sadzy) może powodować błędy tzn szarpanie samochodem?

[ Dodano: 02-05-2012, 12:07 ]
szkoda ze nikt nie odpowiada ale trudno,wiem juz ze cos jest nie tak i chyba nie da sie połaczyc z ecu...chyba dam sobie spokój bo to nie ma sensu

[ Dodano: 05-05-2012, 14:23 ]
dziś odłączyłem kostki od radia i zaczeło sie co jakiś czas łączyć,ale czemu co jakiś czas tylko? dodam że czasami mogę zrobić start logging ale na wyłączonym samochodzie ,gdy sie loguje i włącze to automatycznie gaśnie.A może kabel mieć gdzieś przerwane połączenie albo coś...

Odpowiedz do tematu