|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
szarpanie przy hamowaniu |
Autor |
Wiadomość |
Witold_Rybarz
Forumowicz Witold Rybarz
Auto: L200 '06 a/t
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 17 Lis 2006 Posty: 155 Skąd: Brzeszcze
|
Wysłany: 05-06-2012, 19:08 szarpanie przy hamowaniu
|
|
|
witam
od jakiegoś czasu pojawiło się szarpanie przy hamowaniu
ewidentnie tył sprawdzone zaciąganiem ręcznego
1. bębny przetoczone - szarpie
2. widocznie źle przetoczone więc jeszcze raz - szarpie
3. nowe bęby - szarpie
no nie wiem co? szczęki wyglądają ok mają 2-3 mm |
|
|
|
 |
rydzyk16
Nowy Forumowicz
Auto: instyle 2010
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 14-06-2012, 22:01
|
|
|
Witam, w mojej elce po 10 tys. szarpało, wymieniłem w serwisie na zamienniki i po kolejnych 10 to samo. W serwisie powiedzieli, że za mocno hamuje...brednia. Wymieniłem na DBA Street Gold po 3 tys. pojawiły się te same objawy. Dowiedziałem się, że gość handlujący mitsu ciężarowymi miał ten sam problem i rozwiązaniem okazały się luzy na maglownicy (wymiana maglownicy), ale nie jest to info sprawdzone. Sam więc proszę może ktoś spotkał się z tym problemem.
Pozdr. p.m.
[ Dodano: 01-11-2012, 19:25 ]
Witam, ponawiam prośbę. Przejechałem kolejne 5 tys. km i problem się pojawia. Sprawdziłem piaste, łożysko.wszystko ok. Zauważyłem , że podczas hamowania z wcisniętym sprzegłem szarpanie zanika. Może ktoś miał podobny problem? Prooooooszę pomocy.
Pozdrawiam rydzyk16 |
|
|
|
 |
|
|