Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Carisma] Korozja na tylnym błotniku. Carisma 2000r sedan.
Autor Wiadomość
emsi1903 
Nowy Forumowicz
emsi1903

Auto: Carisma
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 17-04-2012, 09:13   [Carisma] Korozja na tylnym błotniku. Carisma 2000r sedan.

Witam. Już na jesieni pojawiło mi się spore ognisko korozji na tylnym prawym błotniku. Teraz już jest na tyle zaawansowana że pozostaje chyba tylko założyć nową reperaturkę. Pytałem w paru sklepach w mojej okolicy i nigdzie nie mogę takiej dostać a w internecie tez słabo. Czy ktos spotkał się z taką częscią? Może macie namiary na dobry sklep z takimi częsciami? Carisma po lifcie z 2000r. sedan.
Ostatnio zmieniony przez glina 22-01-2013, 08:33, w całości zmieniany 1 raz  

Dylan 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Colt CJ4 1.6 16V SE
Wysłany: 18-04-2012, 00:38   

popytaj blacharzy samochodowych czesto oni sami robia sobie takie reperaturki takze warto z nimi pogadac:)

tomicarisma 
Forumowicz

Auto: CARISMA 1,6 '96 + LPG
Wysłany: 18-04-2012, 00:59   

Można dobrać z jakiejś używki. Pełno jest ich teraz - popytaj w okolicy. Na Allegro ok 100zł chodzą np. ta: http://allegro.pl/reperat...2262625683.html

Jeśli to nie jest zjedzone do końca tylko jest do czego przyspawać to spróbuj sam odtworzyć - ja to zrobiłem sam i nie potrzebna była żadna reperaturka. Bierzesz blachę. Robisz rozcięcia na jednym końcu - drugim przyspawujesz do błotnika gdzie kończy się rdza.. Doginasz te powycinane blaszki tak jak jest profil nadkola i spawasz. Resztę wypełnisz szpachlą tylko nie dużo jej i będzie - w drugiej mojej cari już trzyma się 6 rok i nic nie wychodzi.

Odpowiedz do tematu