|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Carisma] Korozja na tylnym błotniku. Carisma 2000r sedan. |
Autor |
Wiadomość |
emsi1903
Nowy Forumowicz emsi1903
Auto: Carisma
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 17-04-2012, 09:13 [Carisma] Korozja na tylnym błotniku. Carisma 2000r sedan.
|
|
|
Witam. Już na jesieni pojawiło mi się spore ognisko korozji na tylnym prawym błotniku. Teraz już jest na tyle zaawansowana że pozostaje chyba tylko założyć nową reperaturkę. Pytałem w paru sklepach w mojej okolicy i nigdzie nie mogę takiej dostać a w internecie tez słabo. Czy ktos spotkał się z taką częscią? Może macie namiary na dobry sklep z takimi częsciami? Carisma po lifcie z 2000r. sedan. |
Ostatnio zmieniony przez glina 22-01-2013, 08:33, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Dylan
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Colt CJ4 1.6 16V SE
|
Wysłany: 18-04-2012, 00:38
|
|
|
popytaj blacharzy samochodowych czesto oni sami robia sobie takie reperaturki takze warto z nimi pogadac:) |
|
|
|
 |
tomicarisma
Forumowicz

Auto: CARISMA 1,6 '96 + LPG
Pomógł: 6 razy Dołączył: 07 Wrz 2011 Posty: 192 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 18-04-2012, 00:59
|
|
|
Można dobrać z jakiejś używki. Pełno jest ich teraz - popytaj w okolicy. Na Allegro ok 100zł chodzą np. ta: http://allegro.pl/reperat...2262625683.html
Jeśli to nie jest zjedzone do końca tylko jest do czego przyspawać to spróbuj sam odtworzyć - ja to zrobiłem sam i nie potrzebna była żadna reperaturka. Bierzesz blachę. Robisz rozcięcia na jednym końcu - drugim przyspawujesz do błotnika gdzie kończy się rdza.. Doginasz te powycinane blaszki tak jak jest profil nadkola i spawasz. Resztę wypełnisz szpachlą tylko nie dużo jej i będzie - w drugiej mojej cari już trzyma się 6 rok i nic nie wychodzi. |
|
|
|
 |
|
|