|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[MSS GDI] Wymiary przegubu zewnętrznego. |
Autor |
Wiadomość |
robertoz
Nowy Forumowicz
Auto: MSS 99" GDI
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 12-09-2011, 12:20 [MSS GDI] Wymiary przegubu zewnętrznego.
|
|
|
Będę niedługo zmieniał przegub zewn. bo zaczyna postukiwać na zakręcie. Wybór na alledrogo spory ale jest mnóstwo rodzajów do MSS. Czy ktoś z kolegów kupował może przegub do GDi i może podpowiedzieć jakiego szukać.Chodzi głównie o ilość zębów abs i ilość ząbków (karbów) na osiach wew. i zew.
[ Dodano: 14-09-2011, 11:47 ]
Doczytałem że występują 2 rodzaje przegubów , wszystkie maja 43 zęby abs , różnica jest w uzębieniu zewnętrznym i wew. albo 25 na 23 lub 29 na 25. Czy ktoś z kolegów wie który jest do gdi??? |
_________________ lubię skośnookie wozy i tyle.. |
|
|
|
 |
czopendoz
Nowy Forumowicz
Auto: MSS 1,9 did 2003r
|
Wysłany: 24-04-2012, 18:04
|
|
|
Witam ma podobne pytanie w sprawie przegubu ,wracam od mechanika i miał dla mnie złą wiadomość bo zamówił 3 przeguby i żaden nie pasował były to zamienniki i miały za wysoki frez wiec moje pytanie jaki ma być przegub do MMS 1.9 DID ? |
_________________ Michał |
|
|
|
 |
chojny1989
Nowy Forumowicz 1,9 Di-D 102KM

Auto: Mitsubishi Space Star 04r.
|
Wysłany: 24-04-2012, 19:36
|
|
|
Panowie nie ma złotej zasady, czasami jest tak, że zamiennik jest produkowany na tyle nie precyzyjnie, że z różnicą 2-3mm długości - nie chce wejść na swoje miejsce.
Proponuję wymontować stary przegłub i uderzać z nim do sklepu, w ten sposób macie największe szanse, że może nie koniecznie według katalogu, ale po wzorze dostaniecie coś co pasuje.
Ja to przeżyłem ze sworzniem wahacza |
_________________ "Prawnik: Proszę Pana, wierzę, że jest Pan uczciwym i szczerym człowiekiem...
Świadek: Dziękuję. Gdybym nie był pod przysięgą powiedziałbym o Panu to samo." |
|
|
|
 |
czopendoz
Nowy Forumowicz
Auto: MSS 1,9 did 2003r
|
Wysłany: 29-04-2012, 16:01 Łożysko amortyzatora.
|
|
|
Ok panowie przegub wymieniony ale strasznie drogi 490 za orginał,bo zamienniki ciężko dopasować,ale teraz podpowiedzcie jak wygladą łożysko amortyzatora bo patrzyłem na różnych stronach i jest kilka rodzajii może znacie kod produktu. |
_________________ Michał |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21019 Skąd: Częstochowa
|
|