|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
O2 wytłumienie |
Autor |
Wiadomość |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 25-05-2012, 14:09 O2 wytłumienie
|
|
|
Dzisiaj miałem okazję jeździć Outkiem 2.0DiD MY2007 koła 16" wersja Intense. Sam mam Intense+ na 18" i MY2008. Jakoś było wyraźnie ciszej w tym starszym. Co prawda szum opon był nawet większy, ale silnik było słychać mniej. Najpierw myślałem, że może to kwestia tuningu, albo jeszcze czegoś innego. Ale postanowiłem sprawdzić jaki styropian wkładali do Outka wcześniej - i tu Ta Dammm. Rok wcześniej nie było styropianu tylko maty jakieś takie gąbczaste, które najwidoczniej lepiej tłumią dźwięki niż sławetny i tandetny styropianik. Czyli księgowi "poprawili" Outka pod koniec produkcji w Japonii. Może w Outku III w ramach podnoszenia komfortu oprócz dwustrefowej klimy, regulowanej 2D kierownicy ponownie odkryją inne materiały tłumiące niż styropian. |
_________________ był Outlander 2 2.0Did był Superb 1,8TSI 4x4 jest V60 CC  |
|
|
|
 |
lexus
Mitsumaniak lexus

Auto: outekII 2,0 DID 2007 intense+
Pomógł: 13 razy Dołączył: 12 Mar 2010 Posty: 1122 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 25-05-2012, 14:42
|
|
|
A jak ja mówilem że dla mnie jest cicho to się smieli a tu masz babo placek outek jak wino czym starszy tym lepszy |
|
 |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
|
Wysłany: 25-05-2012, 15:47
|
|
|
lexus napisał/a: | jak ja mówilem że dla mnie jest cicho to się smieli | bo nie pisałeś, że masz Outka bezstyropianowego . I jeszcze jedno - nie pisałem, że jest w nim cicho, tylko ciszej niż w moim i to przy prędkościach <90km/h, bo więcej nie jechałem |
_________________ był Outlander 2 2.0Did był Superb 1,8TSI 4x4 jest V60 CC  |
|
|
|
 |
13zbyszek13
Forumowicz

Auto: 2,0 DID outlander 2009
|
Wysłany: 09-06-2012, 12:03
|
|
|
Mój jest 2009 i również nie narzekam na głośność. |
_________________ MITSUBISHI to już historia teraz jest HONDA
 |
|
|
|
 |
sylb
Forumowicz

Auto: OUTLANDER 2.0DID
|
Wysłany: 09-06-2012, 14:28
|
|
|
Co do głośności, to zależy ona od prędkości samochodu (max 90km/h no przy 110 jeszcze jest akceptowalna, ale szybciej to już jest bardzo uciążliwe) i obrotów silnika, no i pozostaje jeszcze kwestia przyzwyczajenia. Jako że miałem przez tydzień samochód w serwisie to jeździłem Toyota Avensis (diesel 115KM), najciekawsze jest to że przesiadając się do niej nie odczułem specjalnej różnicy ale przesiadka po tygodniu do O2 to już była istna katastrofa. Miałem kłopoty z ruszeniem, na kolejnych skrzyżowania zaduszałem silnik no i ten potworny huk w środku. Po kilku dniach wszystko wróciło do normy, czyli się przyzwyczaiłem. |
|
|
|
 |
|
|