Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
1.8 gdi po rozgrzaniu dusi się, dławi, nie wchodzi na obroty
Autor Wiadomość
kwakubarty 
Nowy Forumowicz

Auto: carisma 1.8 GDI
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 09-07-2012, 09:41   1.8 gdi po rozgrzaniu dusi się, dławi, nie wchodzi na obroty

Witam. Tak jak w temacie czyli silnik odpala normalnie, ładnie chodzi, przyspiesza, wchodzi na obroty, wszystko ok do momentu, aż się silnik rozgrzeje. Zaczyna przerywać, jakby dławił się, dusił ale nie gaśnie. Nie wchodzi na obroty. dochodzi tylko do 3 tys i dławienie, spadek na jałowe obroty. Im bardziej rozgrzany tym gorzej. Co to może być? Jaka może być tego przyczyna, usterka?

radek8622 
Mitsumaniak

Auto: Galant 2,5v6 elegance 98r
Wysłany: 09-07-2012, 16:51   

czujnik położenia wałka rozrządu najprawdopodobniej poszukaj coś tutaj http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=74010

kwakubarty 
Nowy Forumowicz

Auto: carisma 1.8 GDI
Wysłany: 10-07-2012, 11:14   

radek8622 napisał/a:
czujnik położenia wałka rozrządu najprawdopodobniej poszukaj coś tutaj http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=74010

Zdecydowanie nie czujnik położenia. Pali cały czas normalnie. Tak się zastanawiam czy to nie będzie pompa wysokiego ciśnienia. Jest to możliwe? Ile może kosztować wymiana takiej pompy? Ewentualnie czujnik ciśnienia paliwa. W dobrą idę stronę? proszę o pomoc/podpowiedź.

Morfi 
Mitsumaniak
Street Hunter

Auto: Opel OPC i FORD KA
Wysłany: 11-07-2012, 07:17   

może byc od cewki do pompy paliwa.

Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
-----------------------------------------------
Mark Twain

radek8622 
Mitsumaniak

Auto: Galant 2,5v6 elegance 98r
Wysłany: 11-07-2012, 09:28   

hmmm nie wiem a może czujnik położenia przepustnicy.Dziwne ze to zaczyna sie dziać na gorącym silniku...

HOLEK 
Forumowicz

Auto: Carisma
Wysłany: 11-07-2012, 20:49   

u mnie jest podobny problem po nagrzaniu się silnika auto dziwnie chodzi obroty falują sam przyspiesza a check miga po wyłączeniu go na 30 minut check świeci stale a auto idzie normalnie problem jest w tym ze jestem na urlopie jakieś 200km od domu i nie wiem czy mogę jezdzic na tym migajacym checku ( auto wtedy jest w trybie awaryjnym i jest bardzo słabe :-( proszę o pomoc

[ Dodano: 16-07-2012, 11:27 ]
przez ostatnie dni auto spisywało się dobrze dziś będę wracał do domu napisze wieczorem błędy skasowałem za pomocą komputera

[ Dodano: 16-07-2012, 21:51 ]
juz sam niewiem co jest grane dojechałem bez żadnego problemu :-)

Odpowiedz do tematu