Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zobacz kierowcę, który wpada na pieszego idącego chodnikiem
Autor Wiadomość
tresorex 
Mitsumaniak

Auto: Honda Accord
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 15-05-2012, 12:30   Zobacz kierowcę, który wpada na pieszego idącego chodnikiem

Bez komentarza... :axe:

Cytat:
Wjechał autem przez przejście dla pieszych na chodnik. Ryknął silnikiem i ruszył jego środkiem. Chciał na nim zaparkować. Pieszego, który stanął na drodze uderzył zderzakiem, a na dokładkę krzyknął "spierd...."

To kolejny przykład zdziczenia części kierowców, którzy w weekend przyjechali na plenerowe imprezy odbywające się na Wałach Chrobrego. Parkowali gdzie popadnie. Komentarz na ten temat napisała moja redakcyjna koleżanka Anna Łukaszuk.

a owe zdziczenie odczułem na własnej skórze. W niedzielne popołudnie szedłem na "Piknik nad Odrą" alejką pomiędzy ulicą Zygmunta Starego, a skwerem na placu Adama Mickiewicza. Wraz ze mną dziesiątki osób.

Dochodziłem do przejścia dla pieszych przez ulicę Jarowita. Nagle drogę zagrodziło mi terenowe auto, które przez przejście dla pieszych wtoczyło się na pełną pieszych alejkę. Kierowca uznał, że będzie to świetne miejsce do zaparkowania swojego samochodu. Stanąłem. Kierujący autem nie przejął się tym, że jestem na chodniku. Ryknął silnikiem i energicznie ruszył w moją stronę. Najwyraźniej liczył, że się wystraszę i usunę z chodnika. Nie ustąpiłem. Włączyłem kamerę, która nagrała jak terenowe auto jedzie w moją stronę. Kierowca do samego końca liczył, że odskoczę. Zatrzymał się gwałtownie w momencie gdy był tuż przed moimi nogami. Zanim wielkie auto stanęło zderzak uderzył mnie w nogi. Zachwiałem się.

- Spierd....! - krzyknął zza kierownicy kierowca.

Nie wyglądał na bandziora. Elegancko ubrany pan koło sześćdziesiątki. Obok równie elegancka, starsza pani z torebką na kolanach.

Do okna od strony kierowcy podeszła piesza (na jej prośbę kadry z jej osobą usunąłem z filmu). Próbowała mu wytłumaczyć, że jazda po chodniku jest niebezpieczna i niezgodna z prawem. W odpowiedzi usłyszała, że jestem "złośliwy" i, że "mam szczęście", bo gdyby nie tłum ludzi wokół wystarczyłby jeden telefon, bym pożałował.

W końcu prowadzący auto ustąpił. Wrzucił wsteczny i wycofał się na ulicę. Pod jego adresem kilku przechodniów rzuciło mało pochlebne uwagi.

Nie zamierzam zostawić tej sprawy. O całym zdarzeniu oficjalnie powiadomię policję. Kierowca musi ponieść konsekwencje swojego zachowania.

Poniżej link do filmiku
http://szczecin.gazeta.pl...chodnikiem.html

Źródło: http://szczecin.gazeta.pl...ka__WIDEO_.html

Szwagroz 
Forumowicz

Auto: Galant, 2,0 elegance
Wysłany: 15-05-2012, 13:14   

no w takim WIEŚ-TUNINGU, to nie posądzam że intelygent jedzie, sądząc po ozdóbkach na aucie to chyba z Indii wrócił, a tam jak wiadomo jeździ się gdzie chce i jak chce
Ostatnio zmieniony przez Szwagroz 16-05-2012, 06:19, w całości zmieniany 1 raz  

Tomek 
Mitsumaniak
forumowy ekspert

Auto: Q50s Red Sport
Wysłany: 15-05-2012, 15:14   

Szwagroz napisał/a:
chyba z Indii wrócił, a tam jak wiadomo jeździ się gdzie chce i jak chce

pomimo to jak się jeździ jest bardzo mało wypadków
Fiat Ducato L4H3 2.3 '15 - (09.2020 - ? )
FZ1 Yamaha Fazer '07 - (08.2021 - ? )

Były:
EA5A - Czarne Avance '01 - (02.2010 - 11.2013)
CJ4A - (08.2010 - 04.2011)
EA5W - Granatowy Elegance '02 - (11.2013 - 08.2014)
CA4A - Błękitne Malibu '95 - (01.2013 - ? )
DA5A - Czarny Avance - podejście drugie '04 - (05.2015 - 10.2018)
ER-5 - Niebieskie Kawasaki '99 - (06.2014 - 02.2021)
URL=https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=109619]E70 BMW X5 40d '12 - (08.2019 - 11.2021)

Odpowiedz do tematu