Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: glina
29-05-2014, 13:01
[Cari 1.9DI-D] Carisma 1.9 DiD czy Astra 2.0 DTI
Autor Wiadomość
krychu666 
Nowy Forumowicz

Auto: carisma
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 14-05-2012, 20:03   [Cari 1.9DI-D] Carisma 1.9 DiD czy Astra 2.0 DTI

Witam mam dylemat co lepiej kupić w roczniku 2001-2003 za pieniądze do 11000 Carisme 1.9 DiD czy Asterke 2.0 DTI jakie są wasze opinie?Oplem astrą jeżdżę w pracy ale w silniku 1,7 Isuzu i wiem że jest nie do zajeżdżenia , Carismą nigdy nie jeździłem wiec nic na ten temat nie wiem prócz tego że przeczytałem wiele informacji na forach itd... Prosze o porady

misibiczi 
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.9 TD GLX
Wysłany: 15-05-2012, 00:11   

Kolego, nie mam pewności czy w Astrze to na pewno dokładnie ten sam silnik, ale słyszałem, że 2.0 DTI ( Vectra ) ma bardzo niedopracowany i awaryjny układ wtryskowy. Spróbuj jeszcze pogrążyć temat...
W rodzinie mam Vectrę 1.7 Isuzu - silnik powolny, ale faktycznie nie do zdarcia :)

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 15-05-2012, 08:46   

Najlep[iej przejedź się oboma autami, Diesel w Carismie który defacto pochodzi od Renault jest elastyczniejszy i dynamiczniejszy, jednakże poziom spożywanego paliwa mniej więcej plasuje się na podobnym poziomie, ku skłonności dla Mitsu, no i oczywiście perforacja antykorozyjna - lepiej pod tym względem wygląda Mitsu, no chyba, że trafisz auto z ciepłych krajów zatem napewno nie będziesz narzekał
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

krychu666 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 15-05-2012, 13:37   

Astrą jeżdżę w pracy i wiem jak to wygląda chodzi itd byłem oglądać jedna Carisme ale była strasznie twarda na zawieszeniu czy wszystkie takie są?

może ocenicie te które są na allegro
http://moto.allegro.pl/mi...2323872718.html

http://otomoto.pl/mitsubi...-C21862632.html

http://otomoto.pl/mitsubi...-C24012546.html

Faraday 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma 1.9 DID
Wysłany: 16-05-2012, 10:35   

Wszystkie mają poniżej 200tys.km :badgrin:

Pierwsza okropnie dużo rdzy w komorze silnika. Każdy element nielakierowany jest zardzewiały. Jak dla mnie - wygląda dziwnie. Mam takie auto z roku 2002 i nigdzie nie ma tyle rdzy, co tutaj - podejrzana sprawa.

Co do pozostałych, to trzeba by je obejrzeć.
Wszystkie zostały pięknie "wypucowane" i na zdjęciach trudno jest przyczepić się do czegoś.

Jeśli chodzi o samą Carismę... twarde zawieszenie - czy ja wiem. Może się przyzwyczaiłem ale rzeczywiście mogłoby być bardziej komfortowe. Zaletą jest to, że dobrze trzyma się drogi na zakrętach.

Gdybym miał wybierać pomiędzy Astrą a Carismą, to wybrałbym Mitsubishi. Przede wszystkim dlatego, że auto jest znacznie większe, a kosztuje tyle samo. Być może trudniej będzie je sprzedać, bo ostatnio pojawiło się w sieci kilka negatywnych "artykułów", ale niekoniecznie musi tak być.

zephyr 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Carisma 1,9 TD
Wysłany: 17-05-2012, 12:00   

hmm....osobiście bardziej podoba się Carisma. Astra brzydka nie jest ale jeździ tego masę. W środku raczej też lepsze Mitsu. Co do prowadzenia to Astra zwłaszcza kombi bardzo dobrze trzyma się drogi. Zawieszenie jest chyba trochę twardsze niż w Carismie. Jeżeli chodzi o silniki to o DID się nie wypowiem bo nie miałem przyjemności jechać. Za to DTI bardzo dobry silnik. Nie wyżyłowany, osiągi zadowalające, spalanie nie najgorsze i dobry dostęp do osprzętu silnika podczas napraw.

d t x 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 GDI 97r.
Wysłany: 18-05-2012, 03:09   

Faraday napisał/a:

Pierwsza okropnie dużo rdzy w komorze silnika. Każdy element nielakierowany jest zardzewiały. Jak dla mnie - wygląda dziwnie. Mam takie auto z roku 2002 i nigdzie nie ma tyle rdzy, co tutaj - podejrzana sprawa.

Dokładnie!

Carisma dużo, lepsza, wygodniejsza, lepszy wygląd no i nie takie oklepane jak ta astra czy golf :)

jaroo0 
Forumowicz

Auto: Outlander
Wysłany: 18-05-2012, 06:31   

Pompa wtryskowa w astrze przy tym przebiegu jest bardzo zmęczona. Bujanie się z regenaracją lub wymianą na nową to koszt 1tys - 2tys. Did carismy na common railu bardzo ładnie chodzi.

A to, że rdza to standard w większości. Mam to samo w space starze..

Faraday 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma 1.9 DID
Wysłany: 18-05-2012, 10:37   

jaroo0 napisał/a:
A to, że rdza to standard w większości. Mam to samo w space starze..

W moim Cari nie ma tyle rdzy, więc zdjęcie trochę mnie zdziwiło.

Jeśli chodzi o Mitsu..
Auto jest znacznie większe od innych aut tej klasy. Ze względu na głupie stereotypy jest też znacznie tańsze. Części moim zdaniem nie są droższe niż średnia w tej klasie. Dużo zależy od jakości. Nie da się dobrze i tanio.
Plotki o awaryjności Cari są mocno przesadzone. Szczerze mówiąc, po przeczytaniu wielu opinii spodziewałem się, że będzie znacznie gorzej niż jest. Auto nawet oleju nie gubi chociaż w paru miejscach ma przecieki - bo "francuzy tak mają".

Nie bez znaczenia powinno być też wyposażenie Cari. W najuboższej wersji mamy: ABS, klimatyzację, elektryczne szyby z przodu, 4 poduszki powietrzne i wiele innych bajerów. Nie każda Astra to posiada ;)

krychu666 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 18-05-2012, 10:55   

następne do oceny

http://otomoto.pl/mitsubi...-C24241615.html

http://otomoto.pl/mitsubi...-C24263523.html

Kuki86r 
Forumowicz

Auto: Carisma 1.9 DI-D
Wysłany: 18-05-2012, 15:00   

Pierwsza granatowa, niby ładnie wygląda ale chyba miała szyte siedzenie kierowcy na rancie oparcia, a ta druga jakąś dziwnie startą listwę na drzwiach z prawej strony:/

gulgulq 
moderator
Służbowo. Na statek.

Auto: i30
Wysłany: 19-05-2012, 20:51   

pierwsza - prawdopodobny dzwon z tyłu - znaczki przyklejone odwrotnie

druga - być może to samo - kompletny brak znaczków i napisów na tyle

kupujepolskieprodukty.pl

krychu666 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 20-05-2012, 10:47   

A ta Cari http://otomoto.pl/mitsubi...-C23917522.html

zwolin 
Forumowicz
baaardzo zły miś ;-)

Auto: Carisma 1.8 GDI
Wysłany: 20-05-2012, 15:19   

Maska źle spasowana, przedni zderzak źle spasowany. Jakaś jakby różnica odcieni lakieru pomiędzy maską, a błotnikami, ale wiadomo, przy tym kolorze to do stwierdzenia tylko na żywo. Z tyłu z lewej strony zderzak jakby za mocno wciśnięty. Generalnie zdjęcia na mój gust z PS, więc na miejscu może trochę inaczej wyglądać :P

Zapraszam na Stronę Piotrusia - podaruj 1% mojemu dziecku

krychu666 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 20-05-2012, 17:16   

Wychodzi na to że w tym kraju nie da się kupić auta :( :( :(

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi