Cari rozbita. Potrzebny przód |
Autor |
Wiadomość |
Morfi
Mitsumaniak Street Hunter

Auto: Opel OPC i FORD KA
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 22 razy Dołączył: 23 Sty 2008 Posty: 6530 Skąd: Chorzów
|
Wysłany: 16-05-2012, 20:54 Cari rozbita. Potrzebny przód
|
|
|
Witam jak myslicie, kupować pojedyncze części, czy anglika rozebrać, wziąć co trzeba, mniejsze rzeczy sprzedac, a reszte oddac na złom.
Moja zona wracała z pracy. Wbiła się w przód multipli w jej koło. Jemu wypiął się sworzeń, wyleciał przegub i uszkodziło skrzynie biegów. z blacharskich nic prawie. Centralnie w koło.
 |
_________________ Moje OPC http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=96694
Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
-----------------------------------------------
Mark Twain |
Ostatnio zmieniony przez Matejko 16-05-2012, 23:44, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 16-05-2012, 21:03
|
|
|
Morfi napisał/a: | Moja zona wracała z pracy | No to narobiła bigosu.....
Morfi napisał/a: | Witam jak myslicie, kupować pojedyńcze części, czy anglika rozebrać | Ja nie poradzę ale gdybyś potrzebował to w Miechowicach jest zaprzyjaźniony blacharz. |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
Bismarck
Forumowicz
Auto: SdKfz 181
Pomógł: 6 razy Dołączył: 19 Gru 2010 Posty: 193 Skąd: Vorpommern-Stettin-Löcknitz
|
Wysłany: 16-05-2012, 21:08 Re: Cari rozbita. Potrzebny przód
|
|
|
Przykro patrzec na rozbita miske,współczuje Ci
Morfi napisał/a: | kupować pojedyńcze części, czy anglika |
Musisz popatrzec i zdecydowac sam .przelicz ile by kosztowały czesci a ile anglik ,byc moze anglik wyjdzie taniej wydłubiesz co trzeba a reszte na aledrogo i choc troche zwróca sie koszty |
Ostatnio zmieniony przez Bismarck 16-05-2012, 21:10, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Jaro1974
Mitsumaniak Outsilverman ;-)

Auto: O1 bez T, EA5W i moto
Pomógł: 57 razy Dołączył: 05 Sty 2008 Posty: 20738 Skąd: Z outlandera ;-) LRY ;-)
|
|
|
|
 |
Morfi

|
|
|
|
 |
Cezar
Mitsumaniak Veni, Vidi, Vici

Auto: Mondeo x2
Pomógł: 26 razy Dołączył: 13 Lip 2005 Posty: 7812 Skąd: Olsztyn
|
|
|
|
 |
Morfi

|
Wysłany: 16-05-2012, 22:03
|
|
|
Uderzenie poszło nad czujkami. Wszystkie 4 poduchy całe. jakby poduchy wywaliło to auta nie opłacało by się robić.
Blondi cała tylko łopata od pasa boli.
P.S. Na ten samochód włascicielem jestem Ja, na srebrną jestesmy współwłaścicielami. Trace znizki 10% na rok tylko w jednej ubezpieczalni?
A co by było jakby oba auta były w jednej ubezpieczalni trace przy kolejnym ubezpieczeniu na obu samochodach ?
P.S2 zapomniałem dopisac drzwi sie ciezko otwieraja od strony kierowcy. haczą o błotnik. |
Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
Mark Twain |
Ostatnio zmieniony przez Matejko 16-05-2012, 23:47, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
JackD [Usunięty]
|
Wysłany: 16-05-2012, 22:29
|
|
|
Witaj Patrząć na uszkodzenia to chyba lepiej kupić angola. Są na allegro "zestawy naprawcze" tj. zderzak błotniki i atrapa, ale u Ciebie sporo częsci innych uszkodzonych. Wiele plastików, chłodnice jak była klima to czesci od niej też. Na pewno od anglika nie beda pasowały reflektory i zamek pokrywy silnika. Co do drugiego pytania to tracisz znizki na kazdym samochodzie gdzie figurujesz jako własciciel czy współwłasciciel, niezależnie od towarzystwa ubezpieczeniowego. POzdrawiam Jacek |
|
|
|
 |
Morfi

|
Wysłany: 16-05-2012, 22:31
|
|
|
JackD napisał/a: | Co do drugiego pytania to tracisz znizki na kazdym samochodzie gdzie figurujesz jako własciciel czy współwłasciciel, niezależnie od towarzystwa ubezpieczeniowego. POzdrawiam Jacek | Ale to nie Ja miałem wypadek tylko samochód na mnie ubezpieczony. |
Mark Twain |
|
|
|
 |
vendetta
Mitsumaniak Agata

Auto: Ibiza Cupra 6L
Zaproszone osoby: 2
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 06 Gru 2008 Posty: 1966 Skąd: Łódź
|
|
|
|
 |
JackD [Usunięty]
|
Wysłany: 16-05-2012, 22:36
|
|
|
Morfi napisał/a: | JackD napisał/a: | Co do drugiego pytania to tracisz znizki na kazdym samochodzie gdzie figurujesz jako własciciel czy współwłasciciel, niezależnie od towarzystwa ubezpieczeniowego. POzdrawiam Jacek | Ale to nie Ja miałem wypadek tylko samochód na mnie ubezpieczony. |
Koszty kolizji ponosi własciciel, czyli ten na którego jest wystawiona polisa. Małżonka dla towarzystwa ubezpieczeniowego nie jest stroną. |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24335 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 16-05-2012, 22:38
|
|
|
Morfi napisał/a: | to nie Ja miałem wypadek tylko samochód na mnie ubezpieczony |
vendetta napisał/a: | Tracisz wszędzie, niestety. |
i dochodzimy do głupoty polskiego prawa, gdzie ubezpieczony jest właśnie samochód, a traci właściciel polisy
skoro każde auto musi mieć OC, to zniżki powinny lecieć w zależności od auta a nie kierowcy
a skoro lecą kierowcy, to niezależnie od aut powinien mieć jedną polisę - na siebie
wiem - nie wniosłem nic do tematu, ale jest to pewna choroba prawna... |
|
|
|
 |
Morfi

|
Wysłany: 16-05-2012, 22:41
|
|
|
totalna głupota
jutro po otwarciu maski bede widzial co jeszcze jest uszkodzone i może byc tak, że nie bedzie opłacalna naprawa a ostatnio zawieszenie zrobione a w zeszłym roku polerka. |
Mark Twain |
|
|
|
 |
JackD [Usunięty]
|
Wysłany: 16-05-2012, 22:45
|
|
|
Krzyżak Myślę, że unia nam nakaże tak właśnie się zastosować jak piszesz. Od nastepnego miesiąca własnie kończymy z podobna głupotą, za jazkdę po kielichu rowerem nie tracisz prawa jazdy. POzdrawiam jacek |
|
|
|
 |
Morfi

|
Wysłany: 16-05-2012, 22:49
|
|
|
JackD napisał/a: | a jazkdę po kielichu rowerem nie tracisz prawa jazdy | teoretycznie juz tak jest. Ojciec dostał prawko spowrotem. |
Mark Twain |
|
|
|
 |
|