|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
nagrzewanie silnika 1.9did |
Autor |
Wiadomość |
jacenty11
Nowy Forumowicz
Auto: Space Star 1,9 did
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 28-03-2012, 12:13 nagrzewanie silnika 1.9did
|
|
|
Mam pytanie ile trwa u was zanim silnik osiągnie swoją temperaturę pracy bo u mnie trwa to około 20 minut natomiast przy minusowych temperaturach jeszcze dłużej, ostatnio wymieniłem termostat bo wskazówka temp. cieczy chlodzącej dochodziła do 1/3 skali teraz dochodzi do połowy tak jak powinno być ale trwa to wydaje mi się trochę długo
czekam na opinie jak to jest u was w silnikach 1.9did |
|
|
|
 |
MikeDID
Forumowicz
Auto: Carisma 1.9DID, 2002
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 18-05-2012, 20:24
|
|
|
Cześć,
Dobrze że wymieniłeś termostat. Czasowo to również się zgadza. w zależności od jego wykorzystania.
W zimie może być dłużej. Dodatkowo silnik jest schladzany powietrzem przez grilla podczas jazdy. jak jest ok -20st to potrafi wskazówka przechylać się w lewą stronę. Ja wtedy trochę zaslaniam grill I jest ok. |
|
|
|
 |
|
|