Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
mss 1,6 2002r
Autor Wiadomość
siwy113 
Forumowicz

Auto: mitsubishi space star
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 25-05-2012, 22:36   mss 1,6 2002r

witam temperatura skacze mi na max"a górny przewód gumowy od chłodnicy gorący i metalowa obudowa termostatu też gorąca ale przewód gumowy który wychodzi z termostatu i biegnie do dolnej części chłodnicy jest już zimny i tu pytanie czy to jest wina zawieszonego termostatu "wydaje się oczywiste" czy jednak może byc inna przyczyna?

jaroo0 
Forumowicz

Auto: Outlander
Wysłany: 25-05-2012, 22:56   

Tak, to wygląda na termostat, jest zamknięty, i brak pełnego obiegu. Pewnie co chwile wentylator się włącza

siwy113 
Forumowicz

Auto: mitsubishi space star
Wysłany: 25-05-2012, 23:23   

jutro wymienię to zobaczę czy coś pomoże

[ Dodano: 26-05-2012, 13:14 ]
drugie moje pytanie czy wentylatory mogą się włączyc tak jak by z innego źródła mierzącego tem. bo jak silnik jest rozgrzany i odłączam kostkę od wskaźnika tem. to wętylatory zaczynają non stop chodzic

[ Dodano: 01-06-2012, 23:24 ]
panowie pomocy wymieniłem termostat i dalej się grzeje auto mam wrażenie że termostat wogóle się nie otwiera nie załańczają się wentylatory może to czujnik ale wątpię bo założyłem drugi i nie załańcza czujnik używany jutro będę miał nowy ale męczy mnie ten termos. woda idzie do niego gorąca a tuż za nim tym wężem co idzie do dołu chłodnicy jest zimny a temperatura na desce prawie max, pomocy

[ Dodano: 02-06-2012, 22:27 ]
panowie napiszcie coś

[ Dodano: 03-06-2012, 22:46 ]
witam ponownie wymieniłem czujnik tem. wody ten co załańcza wentylatory i o dziwo termostat się otwiera ja tez jestem w szoku termos. ten sam o którym mowa wyżej czyli obieg wody przez chłodnicę jest i wentylatory się włączają ale tem. trzyma się bliżej pola czerwonego jam już nie wiem czy wariuje czujnik tem. wody ten co podaje tem. na deskę rozdzielczą czy może pompa wody. pomóżcie doradzcie coś

[ Dodano: 04-06-2012, 20:52 ]
jak by kogoś to interesowało to jest to uszczelka pod głowią

Odpowiedz do tematu