|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
mss 1,6 2002r |
Autor |
Wiadomość |
siwy113
Forumowicz
Auto: mitsubishi space star
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 20 Wrz 2010 Posty: 82 Skąd: Węgorzyno
|
Wysłany: 25-05-2012, 22:36 mss 1,6 2002r
|
|
|
witam temperatura skacze mi na max"a górny przewód gumowy od chłodnicy gorący i metalowa obudowa termostatu też gorąca ale przewód gumowy który wychodzi z termostatu i biegnie do dolnej części chłodnicy jest już zimny i tu pytanie czy to jest wina zawieszonego termostatu "wydaje się oczywiste" czy jednak może byc inna przyczyna? |
|
|
|
 |
jaroo0
Forumowicz

Auto: Outlander
|
Wysłany: 25-05-2012, 22:56
|
|
|
Tak, to wygląda na termostat, jest zamknięty, i brak pełnego obiegu. Pewnie co chwile wentylator się włącza |
|
|
|
 |
siwy113
Forumowicz
Auto: mitsubishi space star
Pomógł: 1 raz Dołączył: 20 Wrz 2010 Posty: 82 Skąd: Węgorzyno
|
Wysłany: 25-05-2012, 23:23
|
|
|
jutro wymienię to zobaczę czy coś pomoże
[ Dodano: 26-05-2012, 13:14 ]
drugie moje pytanie czy wentylatory mogą się włączyc tak jak by z innego źródła mierzącego tem. bo jak silnik jest rozgrzany i odłączam kostkę od wskaźnika tem. to wętylatory zaczynają non stop chodzic
[ Dodano: 01-06-2012, 23:24 ]
panowie pomocy wymieniłem termostat i dalej się grzeje auto mam wrażenie że termostat wogóle się nie otwiera nie załańczają się wentylatory może to czujnik ale wątpię bo założyłem drugi i nie załańcza czujnik używany jutro będę miał nowy ale męczy mnie ten termos. woda idzie do niego gorąca a tuż za nim tym wężem co idzie do dołu chłodnicy jest zimny a temperatura na desce prawie max, pomocy
[ Dodano: 02-06-2012, 22:27 ]
panowie napiszcie coś
[ Dodano: 03-06-2012, 22:46 ]
witam ponownie wymieniłem czujnik tem. wody ten co załańcza wentylatory i o dziwo termostat się otwiera ja tez jestem w szoku termos. ten sam o którym mowa wyżej czyli obieg wody przez chłodnicę jest i wentylatory się włączają ale tem. trzyma się bliżej pola czerwonego jam już nie wiem czy wariuje czujnik tem. wody ten co podaje tem. na deskę rozdzielczą czy może pompa wody. pomóżcie doradzcie coś
[ Dodano: 04-06-2012, 20:52 ]
jak by kogoś to interesowało to jest to uszczelka pod głowią |
|
|
|
 |
|
|