[Cari 1.8 GDI] Centralny zamek pilot. |
Autor |
Wiadomość |
linuxiks
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma II 1.8 GDI 2000r.
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 14-04-2012, 10:35 [Cari 1.8 GDI] Centralny zamek pilot.
|
|
|
Witam;-)
Przymierzam się do wymiany sterownika i pilotów do centralnego zamka w mojej Cari 1.8 GDI lift 2000r. Aktualnie posiadam pilot Prestige Bumenrang taki jak tu:
http://www.ebay.com/itm/P...e-/140604122090
Mam z nim taki problem, żeby otworzyć auto to muszę pilot mieć bardzo blisko samochodu. A jak otwieram mechanicznie Cari kluczykiem to nie mogę odpalić, bo chyba immo blokuje samochód:-/ Nie wiem co jest...bateria jest nowa. Podobno można coś z tym zrobić, ale podobno nowy pilot kosztuje ok 160zł...w Poznaniu koło Castoramy są goście co by pokombinowali i do 100zł zrobiliby pilot żeby działa.
Ja się zastanawiam nad wymianą całej centralki, bo do 100zł można ze spokojem kupić centralkę z dwoma pilotami. wiem że na forum jest opisane jak się podłączyć, a mam ma takie pytanko.
Czy ktoś może powiedzieć czy ta centralka z pilotami będzie pasować do mojej Cari?
http://allegro.pl/sterown...2236760668.html
Generalnie chodzi o grot...no i czy sterownik będzie działał?
Proszę o radę i z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam,
Łukasz |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 14-04-2012, 14:36
|
|
|
Pasować będzie każda centralka która ma możliwość sterowanie masą, jeśli ta jest dedykowana, to pewnie pasować będzie. Będziesz jednak musiał wydobyć z oryginalnego klucza transponder immobilisera lub dorobić nowy i włożyć go do tego nowego klucza. Dorobienie takiego transpondera to koszt około 150zł.
Ja miałem podobny problem z oryginalnym pilotem jak u Ciebie, też aby otworzyć czy zamknąć auto musiałem pilot przyciskać przy samych drzwiach i u mnie pomogła wymiana gumek stykowych w pilocie. Można je kupić wraz z klejem w każdym sklepie elektronicznym za około 5zł. |
|
|
|
 |
albundy
Nowy Forumowicz
Auto: carisma 1.6 2002
|
Wysłany: 16-05-2012, 12:13 centrany zamek
|
|
|
witam wlasnie sie przymierzam do zamontowania centralki z pilotem do mojej cari. Centralny obecnie mam z kluczyka. Czy wystarczy tylko jak sie podepne pod przewody otwarcia zamykania i oczywiscie plusa i minusa czy musze jeszcze koniecznie podpiac sie pod kierun ki zeby centralka dzialala ?? |
_________________ albundy |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 16-05-2012, 12:41
|
|
|
Nie trzeba pod kierunki, to tylko opcja aby było widać czy samochód na pewno się otworzył bądź zamknął. |
|
|
|
 |
albundy
Nowy Forumowicz
Auto: carisma 1.6 2002
|
Wysłany: 23-05-2012, 10:04
|
|