|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[1.6] Ocieranie i haczenie podczas skrętu kół w prawo (wolna |
Autor |
Wiadomość |
Jacenty
Nowy Forumowicz
Auto: ASX 1.6 benzyna
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 15-05-2012, 16:00 [1.6] Ocieranie i haczenie podczas skrętu kół w prawo (wolna
|
|
|
Witam wszystkich.
Zaobserwowałem w moim ASX bardzo niepokojące zjawisko - ocierania, jakby haczenia i strzelania podczas pełnego skrętu kierownicą w prawo przy małych prędkościach.
Podjechałem z tym wczoraj do ASO gdzie rozebrali i prześwietlili cały układ kierowniczy oraz hamulcowy. Pan z serwisu oznajmił że usterek nie wykrył i że jest to taka specyfika układu wspomagania, który to właśnie wydaje te dziwne i niepokojące dźwięki.
Byłbym wdzięczny za podzielenie się ze mną informacjami czy też coś takiego w waszych ASX ach występuje. |
_________________ Jacenty |
|
|
|
 |
danny82
Nowy Forumowicz
Auto: ASX 1.8 DID 150KM 4WD
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 17-07-2012, 19:19 Re: Ocieranie i haczenie podczas skrętu kół w prawo (wolna
|
|
|
Jacenty napisał/a: | Witam wszystkich.
Zaobserwowałem w moim ASX bardzo niepokojące zjawisko - ocierania, jakby haczenia i strzelania podczas pełnego skrętu kierownicą w prawo przy małych prędkościach.
Podjechałem z tym wczoraj do ASO gdzie rozebrali i prześwietlili cały układ kierowniczy oraz hamulcowy. Pan z serwisu oznajmił że usterek nie wykrył i że jest to taka specyfika układu wspomagania, który to właśnie wydaje te dziwne i niepokojące dźwięki.
Byłbym wdzięczny za podzielenie się ze mną informacjami czy też coś takiego w waszych ASX ach występuje. |
Chyba wiem o czym mówisz.
Miałem podobnie ale przy pełnym skręcie w lewo i z lewej strony jakieś takie ocieranie, strzelania. Po długich przepychankach i 8 wizytach w serwisie, zaryzykowali i wymienili łożysko. Problem ustąpił. |
|
|
|
 |
|
|