|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Falowanie obrotów |
Autor |
Wiadomość |
chicken20091986
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma 1,8 16v
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 28-05-2012, 17:00 Falowanie obrotów
|
|
|
Witam mam problem z falowaniem obrotów, dzieje sie to czasami, w sumie nie zależne od niczego 2 dni nic a 2 dni wariuje . jak falują to od 1obr. do zera gwałtownie , zafaluje tak z 3 razy i gaśnie. Można go bez problemu odpalic. Od czego jest to zależne? Nie chce kierowac na zły trop ale zaczęło sie to po (ok 3 mc ) montażu filtra stożkowego ( ma on bez pośredni dopływ zimnego powietrza) |
_________________ Pozdrawiam Hubert |
|
|
|
 |
p03
Forumowicz
Auto: CS_W 2.0 DOHC
|
Wysłany: 28-05-2012, 17:10
|
|
|
Ja miałem dość dziwny przypadek w Space Starze 1,6. Właśnie też obroty były niestabilne i spadały do najcieńszej kreski. Powód był dość dziwny. W komorze filtra powietrza było pióro chyba gołębia. Po usunięciu wszystko wróciło do normy. Widać te układy są dość wrażliwe na zaburzenia dolotu. Ale fachowcem nie jestem, to tylko moje spostrzeżenia... |
_________________ Pozdrawiam |
|
|
|
 |
radek8622
Mitsumaniak

Auto: Galant 2,5v6 elegance 98r
Pomógł: 14 razy Dołączył: 05 Lis 2011 Posty: 521 Skąd: wrocław
|
Wysłany: 28-05-2012, 19:04
|
|
|
z tego co wiem to zeby stożek założyc cos tam trzeba pogrzebać tutaj jest temat o tym http://forum.mitsumaniaki...iltr+sto%BFkowy nie wiem czy ma jakiś wpływ ten filtr ale może przepływka żle odczytuje przepływ i może dla tego tak reaguje tak jak byś miał odpięty przewód.Druga sprawa to brudna przepustnica i być może krokowy.Poszukaj na forum jest dużo o falowaniu obrotów.Sprawdz też świece czy nie są zalane olejem jeśli masz na nich olej uszczelka pokrywy zaworów.Ja miałem taki problem z falowaniem i gaśnieciem i odziwo to było to że była walnieta ta uszczelka. |
|
|
|
 |
remi
Forumowicz
Auto: Lancer VIII 1,8 Pb
Pomógł: 34 razy Dołączył: 28 Wrz 2010 Posty: 810 Skąd: wałbrzych
|
|
|