|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.6] Plastikowa listwa na dachu |
Autor |
Wiadomość |
fld88
Nowy Forumowicz
Auto: colt ca0
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 03-06-2012, 00:33 [Cari 1.6] Plastikowa listwa na dachu
|
|
|
Czy mógłby mi ktoś powiedzieć jak zdjąć nie uszkadzając listwę na dachu, która idzie wzdłuż słupków i dalej po krawędziach dachu po lewej i prawej stronie?
Z prawej strony mam jakąś nieszczelność, która powoduje zawilgocenie podsufitki przy dużych opadach deszczu. Myślałem, że to kwestia szyberdachu jednak sprawdziłem i jest on szczelny.
Ta listwa z prawej strony lekko odstaje więc domyślam się, że nieszczelność może się znajdować pod nią. Chciałbym wiedzieć jak należy prawidłowo zdjąć listwę, aby jej nie uszkodzić ? |
|
|
|
 |
tomicarisma
Forumowicz

Auto: CARISMA 1,6 '96 + LPG
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 6 razy Dołączył: 07 Wrz 2011 Posty: 192 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 03-06-2012, 17:17
|
|
|
Napewno nie jest winna listwa bo pod tą listwą jest zgrzew dachu ze słupkiem. Więc może zgrzew albo któryś spaw puścił i leje się do środka. Listwę zdejmiesz najpierw odkręcając te krótkie kawałeczki, które masz z przodu w 1/4 długości dachu i z tyłu w 3/4 długości dachu. Podważ je delikatnie od góy paznokciem albo blaszką i ukaże Ci się wkręt - śrubka. Odkręć je i następnie wysuń listwy albo do przodu albo do tyłu. Prosta czynność. Czasem lstwa wymaga użycia większej siły. Tam masz takie zatrzaski na których trzymają się te listwy. One nie powinny się uszkodzić. Mogą wyjść z listwą albo zostać przy dachu. |
|
|
|
 |
|
|