|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Ustawienie kątu kół tylnych |
Autor |
Wiadomość |
Rob600
Forumowicz
Auto: Carisma 1,6 1997r.
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 07 Kwi 2009 Posty: 132 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 02-06-2012, 20:30 Ustawienie kątu kół tylnych
|
|
|
Niestety nie udało mi się znaleźć informacji jaki powinny mieć kont tylne koła?
Może ktoś zrobić fotkę z przyłożoną odpowiednią poziomicą do koła(poziomica oparta o oponę na dole i górze)? Chodzi mi dokładnie o pochylenie koła.
Z góry dziękuję z pomoc |
|
|
|
 |
remi
Forumowicz
Auto: Lancer VIII 1,8 Pb
Pomógł: 34 razy Dołączył: 28 Wrz 2010 Posty: 810 Skąd: wałbrzych
|
Wysłany: 02-06-2012, 20:43
|
|
|
co to znaczy odpowiednia poziomica?
Poza tym podjedz do warsztatu gdzie robią zbieżność i tam ci to sprawdzą, powiedzą ile ma być i ustawią. Ja byłem jakiś czas temu i koleś nawet był w stanie mi powiedzieć wszystkie długości, przekątne i katy i co tylko chciał.
Dodam, że u nas jest taki warsztat, gdzie nie bawią się w te laserki itp, tylko na każde koło zakłada jakąś "belkę" która bezprzewodowo łączy się z kompem na którym facet wszystko widzi.
Zanim dasz grzebać zapytaj faceta o szczegóły. |
|
|
|
 |
Rob600
Forumowicz
Auto: Carisma 1,6 1997r.
Pomógł: 1 raz Dołączył: 07 Kwi 2009 Posty: 132 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 02-06-2012, 21:04
|
|
|
No i tu mam właśnie problem bo moja "bezwypadkowa" cari miała przestawiony tył i jest problem z ustawieniem ostatnio jeździłem do gościa trzy razy i już widziałem desperację na jego twarzy A miałem wymieniane gniazda górnych wahaczy (próchnica) i teraz trzeba będzie zacząć całą zabawę od nowa A odpowiednia poziomica to taka która będzie miała odpowiednią długość od gumy do gumy i mierzyła kąt wychylenia |
|
|
|
 |
|
|