Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Carisma 1.8 GLX] Czasami odpala, czasami nie
Autor Wiadomość
driftking 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 glx
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 01-06-2012, 11:21   [Carisma 1.8 GLX] Czasami odpala, czasami nie

Witam!
Mam następujący problem z moja Carismą. Mianowicie czasami samochód odpala bez problemu i wtedy jest wszystko w porządku, trzyma ładnie obroty na luzie i w ogóle nie ma większych zarzutów do jazdy (świeci się tylko lampka SRS, ale tak już było jak ją kupiłem). Niestety czasami silnik nie odpala i wtedy po przekręceniu kluczyka lampka silnika gaśnie jak zawsze, a zaraz znowu się zapala. Gdy przekręcę kluczyk dalej, silnik kręci, ale nie odpala. Do tej pory zawsze po jakimś czasie w końcu odpalał, wtedy gdy nie pojawiała się ta lampka, bo w przeciwnym razie szkoda w ogóle kręcić. Po większej ilości prób, silnik już nie chodzi tak ładnie, obroty na luzie potrafią spaść do 500, ale jakoś nie gaśnie. Jednak później jeśli odpali normalnie, to znowu działanie silnika wraca do normy. Miał ktoś podobny problem? Ma ktoś jakiś pomysł co jest nie tak?
Model: Carisma 1,8 GLX, 115KM, 1996

i9i 
Mitsumaniak
Szary Obywatel

Auto: Reno
Kraj/Country: Holland
Wysłany: 03-06-2012, 16:55   

http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=1981

zacznij od wymrugania błędu by stwierdzić gdzie błąd występuje, później będziemy myśleć dalej

Pomogłem?? Kliknij "Pomógł" nic nie kosztuje a motywuje :)

driftking 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 glx
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 03-06-2012, 19:10   

ok, dzięki, jak tylko sprawdzę, napiszę

[ Dodano: 04-06-2012, 11:57 ]
tak jak podejrzewaliśmy z ojcem, wyszedł tylko błąd 54 - immobiser. dodam jeszcze, że ostatnio zauważyłem, że przy włączonych światłach mijania pali się lampka od długich. a to, że nie trzymał obrotów mogło być spowodowane słabym akumulatorem, bo na początku jak się ten problem pojawił, próbowaliśmy kilka razy kręcić. teraz jak jest naładowany, to z tego co pamiętam obroty trzyma dobrze. jest jakiś sposób na samodzielne usunięcie tej usterki?

Odpowiedz do tematu