|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CA1A 1.3] Dziwny problem z odpalaniem |
Autor |
Wiadomość |
marxis
Nowy Forumowicz
Auto: Colt 94' 1.3 12V
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 15-10-2012, 01:40 [CA1A 1.3] Dziwny problem z odpalaniem
|
|
|
Witam. Mam dziwny problem w odpalaniem i nie mam pojęcia z czym takie objawy łączyć. Jak odpalam samochód po kilku-kilkunastu godzinach stania to niby od razu po zakręceniu rozrusznika silnik niby chodzi ale po odpuszczeniu kluczyka gaśnie. I kiedyś łapał już zawsze normalnie przy 3 próbie. Teraz muszę próbować z 5 razy około. Jednak auto za każdym razem w końcu odpala i nie widać potem żadnych problemów. Nie mam pojęcia z czym to powiązać.
Proszę o jakieś rady bo boję się, że w końcu auto nie odpali któregoś dnia. Dodam, że próbowałem już różnych kombinacji z wyłączaniem LPG przed gaszeniem itd. i nie widać, żadnego związku z instalacją LPG.
Samochód: Colt CAO 1994 1.3 z LPG. |
Ostatnio zmieniony przez londolut 16-10-2012, 21:24, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 15-10-2012, 07:35
|
|
|
Na początku pomiar kompresji |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
Tovija
Forumowicz
Auto: Meggy
Pomógł: 3 razy Dołączył: 27 Lut 2011 Posty: 236 Skąd: Lubliniec
|
Wysłany: 12-12-2012, 17:37
|
|
|
Jeżeli nie była przeprowadzana to radzę przeprowadzić regulację luzów zaworowych. |
|
|
|
 |
|
|