|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Tylna wycieraczka - działa tylko na zimnym aucie |
Autor |
Wiadomość |
glina
Mitsumaniak

Auto: Carisma
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 11 razy Dołączył: 20 Lis 2010 Posty: 455 Skąd: mam to wiedzieć?
|
Wysłany: 13-12-2013, 21:19 Tylna wycieraczka - działa tylko na zimnym aucie
|
|
|
Taka zagadka. Rano, jak samochód zimny to wycieraczka tylna normalnie działa (tryb przerywany i standardowy). Po paru kilometrach przestaje działać.
Jak auto postoi dłużej to znowu hula ładnie przez jakiś czas.
Nie jest to wina silniczka (sprawdziłem z drugim działającym) ani przełamanych kabli przy klapie (ruszanie nimi po otwarciu klapy nic nie zmienia).
Przekaźnik działa poprawnie, słychać cykanie.
Jak było cieplej to sprawdziłem czy na kablach jest 12V i wszystko było bez zastrzeżeń.
Wszystkie sprawdzenia napięcia/kabli robiłem zarówno w momencie gdy wycieraczka działała, jak i gdy nie działała.
Nie mam już pomysłów. Chciałbym to zrobić, bo jest to jedyna rzecz, która nie działa 100% idealnie w mojej Cari, a chcę żeby działało wszystko jak w zegarku.
Macie jakieś pomysły? |
|
|
|
 |
michalcjo
Forumowicz
Auto: colt cjo
Pomógł: 3 razy Dołączył: 01 Lis 2007 Posty: 44 Skąd: poznan
|
Wysłany: 13-12-2013, 21:35
|
|
|
Moze boi się jeździć
Sprawdź jeszcze mase silnika wycieraczki pewny + to jeszcze nie wszystko. |
|
|
|
 |
glina
Mitsumaniak

Auto: Carisma
Pomógł: 11 razy Dołączył: 20 Lis 2010 Posty: 455 Skąd: mam to wiedzieć?
|
Wysłany: 13-12-2013, 21:40
|
|
|
napiecie mierzylem na pinach wtyczki - jak by nie bylo masy to bym nie odczytał napiecia
masa idzie do silnika po kablu, wiec chyba to nie to |
|
|
|
 |
michalcjo
Forumowicz
Auto: colt cjo
Pomógł: 3 razy Dołączył: 01 Lis 2007 Posty: 44 Skąd: poznan
|
Wysłany: 13-12-2013, 21:51
|
|
|
Wlasnie o tej masie mysle za wtyczką lub spróbuj podac osobnym przewodem na obudowe silnika.
A jeśli nie to jak sprawdzales napiecia na otwartej czy zamknietej klapie? Moze wiazka jednak, cudów nie ma to tylko silnik elektryczny . |
|
|
|
 |
|
|