Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
immobilizer w kluczyku
Autor Wiadomość
szol25
[Usunięty]

Wysłany: 17-12-2006, 15:14   immobilizer w kluczyku

Czy jest jakis sposób, aby to sprawdzic? Dzis w czasie robienia zakupów przypadkiem natknałem sie na punk dorabiania kluczy do samochodu. Mam jeden kluczyk, a przydałby sie jeszcze jeden na wszelki wypadek.... Facet powiedzial ze koszt od 20 do 140 zł. w zależności czy z immobilizerem czy bez .... Dałem na chwile kluczyk, a On do czegos przytknął i stwierdził, ze w moim luczyku jest immo..... Ale wiecie jak jest koles moze powiedziec, ze jest a prawde mówiac moze go nie być i zamiast zapłacić 20 czy 30 zł zapłace 140.
Mój kluczyk wyglada normalnie. Nie ma diody a ni nic takiego....

Potek 
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.6 Classic
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 17-12-2006, 15:28   

Chyba we wszystkich Cari był immobilizer. Więc jest raczej bardziej niż prawdopodobne że i w Twojej jest. :D
Na kluczyku nie ma żadnych diod i wygląda on zawsze całkiem normalnie... Nie jestem tylko pewien czy kodować immo nie będziesz musiał w ASO.
Było już sporo o tym pisane np. w dziale o Colcie o ile pamiętam, ale w innych również. Użyj funkcji szukaj na górze a dowiesz się wszystkiego

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 17-12-2006, 22:51   

nie ma problemu z dorobieniem kluczyka do cari z immobiliserem w punkcie gdzie dorabiaja klucze no i kosztuje to wlasnie okolo 150zl, jak dorabialem u siebie to pan powiedzial ze jak trojkatny kluczyk to na pewno jest immo - no i wsadzil go do jakiegos urzadzenia i pokazal sie kod immobilisera :)
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

Adaho_krak 
moderator

Auto: Megane GTline
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 17-12-2006, 23:45   

Ja pracuje w punkcie dorabiania kluczy i powiem tak że w większości samochodów osobowych po 95 roku jest IMO do przekodowywania IMo jest taka mała maszynka która zczytuje kod i wpisuje go na nowy kluczyk jeśli chcesz być pewny czy masz IMO dorób klucz zwykły zapłać 20 i spróbuj odpalić Cari jak odpali i nie zgaśnie w ciągu 30 sek. to znaczy że nie masz IMO:) a jak zgaśnie bedziesz miał kluczyk na wypadek zatrzaśnięcia drugiego w środku

Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku
. - Przynajmniej się staram :)

Adam 00302/KMM

Odpowiedz do tematu