Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
poszukuję gala 4x4
Autor Wiadomość
frykas 
Forumowicz

Auto: GAL 2.5 V6 AVANCE,IMPREZA
Wysłany: 01-09-2009, 20:57   poszukuję gala 4x4

zachorowałem na gala 4x4 może ktos wie gdzie takie cudo mozna zdobyć? może ktoś z posiadaczy chce się pozbyć? prosze o info na pw lub threeco@interia.pl

misiek-misiek 
Mitsumaniak
Kawosz :)

Auto: MSS; N16
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 02-09-2009, 11:40   

hmmm...jakby ci to powiedzieć, nie każdy właściciel chce swoje cacko oddać :mrgreen:
jeśli chodzi ci o E88A to raczej żaden z nas na chwilę obecną nie będzie się pozbywał Galcia

takie moje zdanie...być może się mylę :wink:

frykas 
Forumowicz

Wysłany: 02-09-2009, 22:02   

czy jest może ktoś z okolic tego gala? http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C9782831 mam do niego ponad 600km, mógłby ktoś obejrzeć i zdać relacje czy warto po niego jechac?

Frost 
Mitsumaniak
Moderator E88A

Auto: Galant E88A
Wysłany: 03-09-2009, 09:11   

Dziś jest Twój szczęśliwy dzień :D bo ja mieszkam w Gorzowie i po pracy chętnie podjadę go obejrzeć, zaraz sie z gościem ustawie w którym miejscu dokładnie GW znajduje się autko !!

[ Dodano: 03-09-2009, 09:19 ]
:idea:
Juz wiem,
auto stoi w Szwajcari a nie w GW, gość go jeszcze nie sprowadził, ale może to zrobić w 24h jakbyś był mocno zainteresowany.
Niby wszystko działa, ale przebieg to on ma 213tys a nie 173. Niby rozrząd wymieniony, to moge sprawdzić od ręki jakby go sprowadził żaden problem. Nie wiem czy aby napewno będzie działał 4WS bo lubi niedziałac - ale od tego mam podnośniki i troche praktyki żeby wszystko Ci przed zakupem posprawdzać. Jak chcesz to zadzwoń do Goscia i si wypytaj więcej szczegółów, ewent. możesz powiedziec że ja juz dzwoniłem.
Cena dotyczy auta juz sprowadzonego do PL czyli się nie zmieni.

misiek-misiek 
Mitsumaniak
Kawosz :)

Auto: MSS; N16
Wysłany: 03-09-2009, 10:20   

pragnę nadmienić, że chyba coś dostał w kufę, bo ma zderzak przedliftowy i nie ma wlotów powietrza w zderzaku do chłodzenia oleju. Albo coś z rocznikiem nie halo. No i nie ma ECS-u :evil: przynajmniej włącznika. Należałoby sprawdzić czy z górnych mocowań amortyzatorów wychodzą wiązki kabli i czy w ogóle są takie ustrojstwa nałożone na amory. Wszystko można obejrzeć pod maską, trzeba tylko zdjąć te gumki na kielichach. Przebieg typowo zaniżony :evil: Całe szczęście że tylko w ogłoszeniu.

A poza tym fajna wersja, identyczna jak mój :P (gdyby nie ten zderzak :D ) kolor, no i HB

Frost 
Mitsumaniak
Moderator E88A

Wysłany: 03-09-2009, 10:31   

misiek-misiek napisał/a:
w zderzaku do chłodzenia oleju
nie sądze. w moim 2,0 V6 z 1995 zderzak był taki sam, w E88A różni się tylko u mnie kratką i niczym więcej
misiek-misiek napisał/a:
ECS-u
bo nie każda wersja ma - widac na focie silnika że ten nie ma chyba, choć obok wajchy są 2a przełączniki - u mnie jest tylko od ECS, który i tak juz nie dziala, bo mam zwykłe amory

frykas 
Forumowicz

Wysłany: 03-09-2009, 12:06   

chyba rzeczywiście to mój szczęśliwy dzień :twisted: teraz jeszcze bardziej się napaliłem, muszę tylko zadzwonić do gościa żeby więcej fotek załatwił... powiedzcie czy cena jest odpowiednia do tego egzemplarza? jeszcze opłaty rejestracyjne pewnie ok 2,5tys

Frost 
Mitsumaniak
Moderator E88A

Wysłany: 03-09-2009, 12:30   

Ja za swojego dałem 950e, sam po niego pojechałem i przywiozlem czyli około 4500zł mnie to koszotwało, ale ....... igła to on nie był. Akcyze płaciłem jak była jeszcze 13,6%, teraz masz 18,6%. Cene walną ci rynkową, ja wykładałem coś koło 700zł.
Ogólnie nie kupisz gala 4x4 za mniej niż 9tys zł bo ich nie ma za wile. Każdy z tu obecnych swojego tak wycenia między 9-12tys zł wzależności od stopnia doinwestowania.
Mój na dzień dzisiejszy reasumując kosztował mnie ok. 9,5tys nie licząc doposażania -tzw. goły i wesoły, podliczając wszystko ok. 13tys i zaraz będe jeszcze kupywał felgi :D Co nie zmienia faktu że jego wartości się tym nie podnosi, ale wartośc emocjonalną tak a przyjemnośc z jazdy jest BEZCENNA tak samo jak posiadania jednego z może 10 Galów w PL

frykas 
Forumowicz

Wysłany: 03-09-2009, 15:26   

spróbuje się dogadać ze sprzedającym żeby go przyprowadził i wtedy podejmę decyzje po sprawdzeniu... frost83 mogę liczyć na Twoje wprawne oko i doświadczenie w tym temacie?

Frost 
Mitsumaniak
Moderator E88A

Wysłany: 03-09-2009, 15:30   

frykas napisał/a:
mogę liczyć na Twoje wprawne oko i doświadczenie w tym temacie
bez dwuch zdań. Jak będzie na GW to się mu przyjże. Znegocjuj troche cene. Napewno coś sie urwie :D

frykas 
Forumowicz

Wysłany: 03-09-2009, 16:37   

dzięki frost83...gadałem ze sprzedającym, w następnym tyg będzie po niego jechał i ma dać znać jak będzie wyjeżdżał... ale nie wiadomo czy w ogóle go przywiezie bo to zależy czy ktoś już go nie kupił :roll: także kilka nerwowych dni mnie czeka :mrgreen:

jacek11 
Mitsumaniak
Yatsu~eku

Auto: EA2W Żółwik, Outlander CW8W
Wysłany: 03-09-2009, 17:04   

Po lifcie to on raczej nie jest.Pewnie pierwsza rejestracje była w 1995r.
Ma stary kieros,zderzak,fotele,a nawet otwieranie schowka.
Dziwi mnie tylko tylna lotka,ale może tylko E8 miały,dlatego nie widziałem na innych galach.
Felgi też ma stalowe,a nie alusy.Ogółem ładny. :)

frykas 
Forumowicz

Wysłany: 03-09-2009, 17:45   

a ma ktoś z was może zdjęcia przedliftowego i poliftowego gala?

mitsu_pl 
Forumowicz

Auto: Subaru Forester
Wysłany: 03-09-2009, 19:03   

Jest to na pewno wersja przedliftowa, bo lift zrobili dopiero koniec 95 początek 96 cościk takiego. Te przyciski między fotelami to zapewne podgrzewanie ich. Już widziałem w jakimś galu cościk takiego, choć jest to bardzo rzadki widok. ECS też był w opcji i nie każdy gal go posiadał, chyba tylko VR-4 miały w standardzie. Z felg to go ktoś już ograbił :P Nie wiem czy nie był trącony przodem, bo maska z lewej strony nie bardzo pasuje, ale to można sprawdzić po otworach kontrolnych. No i cena jak na niezarejstrowany, trochę wygórowana...
Mitsubishi Galant E88A 2.5 TT

frykas 
Forumowicz

Wysłany: 03-09-2009, 19:36   

z ceną będę walczył jeszcze ale najpierw musi być w PL żebym miał podstawy do narzekań :P

[ Dodano: 03-09-2009, 20:42 ]
no niestety właśnie dzwonił do mnie sprzedający i gala już ktoś kupił... załamka

Odpowiedz do tematu