Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: glina
29-05-2014, 12:59
Jak sprawdzić historię pojazdu oraz rzeczywisty przebieg?
Autor Wiadomość
ONdragon 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 05-07-2012, 09:19   Jak sprawdzić historię pojazdu oraz rzeczywisty przebieg?

Witam zamierzam obejrzeć carismę z 2000 r. Autko sprowadzane z Niemiec, według osoby która sprowadzała serwisowane było w ASO. Sprzedawca podaje dość mały przebieg auta. I teraz pytanie jak sprawdzić historie tego samochodu oraz jego rzeczywisty przebieg. Jak wiadomo książkę serwisową z wypełnionymi pieczątkami można bez problemu kupić na allegro. Nie jest to więc przekonywujący dowód. Pozostaje VIN i komputerowa baza. Dzwoniłem do autoryzowanego serwisu w Polsce jednak dostałem informacje ze Mitsubishi nie prowadzi takiej bazy (a przynajmniej oni nie mają do niej dostępu)

Stąd moje pytanie. Może ktoś wie w jaki sposób sprawdzić historię oraz autentyczny przebieg.

Pozdrawiam

baks86 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma GDI 2003
Wysłany: 05-07-2012, 14:31   

Dobry sposób to po prostu zadzwonić do mechaników niemieckich, zazwyczaj są to otwarci i bardzo sympatyczni ludzie i po nazwisku właściciela lub VIN powiedzą Ci ile km było na liczniku kiedy samochód był u nich naprawiany.
Poproś o parę zdjęć z książeczki i fotkę briefu lub zapisz/zapamiętaj dane jak będziesz już auto oglądał.
Ja trochę ich oszukałem przedstawiając się jako nowy właściciel samochodu który chce "den Kilometerstand checken". Jak nie sprechasz dobrze to też nie problem bo i po angielsku się dogadasz.

powodzenia

ONdragon 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma
Wysłany: 05-07-2012, 14:57   

Dzięki za odpowiedz.
Też już o tym myślałem. Rozumiem że muszę dzwonić do konkretnego salonu w którym to autko było serwisowane. A może w Niemczech mają taką ogólnokrajową bazę wpisów?

baks86 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma GDI 2003
Wysłany: 06-07-2012, 11:49   

Nie orientuje się czy mają ale raczej wątpię. Druga sprawa co raz częściej jest tak, że Niemcy każde € liczą i od pewnego momentu nie serwisują w ASO, prywatne warsztaty zazwyczaj mają swoją bazę danych w której zapisują przebiegi podczas napraw/wymian.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi