|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Korek chłodnicy 4G13 |
Autor |
Wiadomość |
Listek22
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer GLX '01 1.3
Kraj/Country: Ireland
Pomógł: 2 razy Dołączył: 18 Maj 2012 Posty: 20 Skąd: Dublin
|
Wysłany: 04-06-2012, 19:06 Korek chłodnicy 4G13
|
|
|
Siema,
Jakis czas temu musiałem poradzic sobbie ze "spruchnialym" korkiem od chlodnicy, poniewaz plastik przy chlodnicy mial bruzdy, musialem go nieco zeszlifowac.
Teraz zeby zalozyc oryginalny korek, musze dokleic plastikowy kolnierz ktory bedzie stykal sie z uszczelka korka.
Jaka powinna byc odleglosc (wysokosc) pomiedzy gorna krawdzia plastiku, a dolna (A-B)?
Z gory dzieki |
_________________ Wcześniej miałem opla, teraz mam Samochód. |
|
|
|
 |
tpodsiadlo
Forumowicz

Auto: Galant V 2.0 V6-24 a/t
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 05 Mar 2010 Posty: 430 Skąd: sokolow mlp
|
Wysłany: 09-06-2012, 19:14
|
|
|
w korku ze srednica wewnetrzna 31mm, ta odleglosc to 9,7mm (u mnie).
korek 0.9bar
wazne jest zeby to dobrze dobrac poniewaz ma to wplyw na nacisk sprezyny w korku i przez to cisnienie przy ktorym 'puszcza' plyn. jesli bedzie za niskie (twoja odleglosc zbyt mala), bedzie gotowac plyn, jesli bedzie za wysokie (odleglosc za dyza), zbyt duze cisnienie moze uszkodzic gumowe przewody wodne. |
_________________ To nic ze mam stare auto. czesci do niego sa tak drogie jak do nowych
========================= |
|
|
|
 |
|
|