Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CY3A 1.8] Za ciche kierunkowskazy czy za głośne wnętrze?
Autor Wiadomość
komar80 
Nowy Forumowicz

Auto: lancer 1.8 GS4 / Colt 1.6glx
Kraj/Country: UK
Wysłany: 28-05-2012, 20:49   [CY3A 1.8] Za ciche kierunkowskazy czy za głośne wnętrze?

Nie odnosicie wrażenia że kotrolka kierunkowskazów jest za cicha? Często mi sie zdarza że łapie sie na jezdzie z włączonym kierunkowskazem. Szczególnie w słoneczne dni gdy kontrolki są mało widoczne i nie rzucają sie w oczy.

Nigdy wcześniej mi sie to nie zdarzało i nie wiem, może Lancer jest za głośny w środku a może wszystkie nowoczesne samochody mają ciche kontrolki?

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 28-05-2012, 21:20   

Jeśli chcesz głośniejszy dźwięk włączonego kierunkowskazu, to wystarczy kupić w sklepie elektronicznym jakiś buzzer na 12V i dwie albo cztery diody prostownicze lub mostek prostowniczy, wszystko za około 5 - 10zł i będziesz na pewno słyszał kierunkowskazy.
Tu jest to dokładnie opisane:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=49601

pablo diablo 
Forumowicz

Auto: Galant 2.0 Gls Lancer 1.8 DID
Wysłany: 29-05-2012, 10:58   

Nic nie kupuj.
Wystarczy że wejdziesz w menu i zmienisz sobie głos kierunkowskazu dostępne są tylko dwie opcje.

michaello 
Forumowicz

Auto: Byl LANCER jest CIVIC X Hatch
Wysłany: 29-05-2012, 11:30   

komar80 napisał/a:
Nie odnosicie wrażenia że kotrolka kierunkowskazów jest za cicha?

To byla pierwsza "wada" lancera jaka zauwazylem po wyjezdzie z salonu :D , moim zdaniem jest jeszcze gorsza... brak oddzielnej kontrolki swiatel mijania, kilkakrotnie jechalem w nocy w miescie na postojowych.

pablo diablo napisał/a:
Nic nie kupuj.
Wystarczy że wejdziesz w menu i zmienisz sobie głos kierunkowskazu dostępne są tylko dwie opcje.

http://www.youtube.com/watch?v=CRG6YpHJUhQ

Lobuz33 
Forumowicz

Auto: Lancer 1.8
Wysłany: 06-06-2012, 10:51   

michaello napisał/a:
komar80 napisał/a:
Nie odnosicie wrażenia że kotrolka kierunkowskazów jest za cicha?

To byla pierwsza "wada" lancera jaka zauwazylem po wyjezdzie z salonu :D , moim zdaniem jest jeszcze gorsza... brak oddzielnej kontrolki swiatel mijania, kilkakrotnie jechalem w nocy w miescie na postojowych.

pablo diablo napisał/a:
Nic nie kupuj.

http://www.youtube.com/watch?v=CRG6YpHJUhQ

A ja u mnie w lancerze nie mam takiej opcji... Ostatnio szukałem i lipa (sedan 2009)!!!

BRUNNER 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Lancer SB
Wysłany: 21-06-2012, 10:04   

Też trochę mi przeszkadzała zbyt cicha praca sygnalizacji migaczy. Korzystając z powyższych rad przełączyłem na "drugi" sygnał. Oj... po jedym dniu wróciłem do ustawień fabrycznych. Już wolę za cicho, ale "elegancko" niż taki pakudny elektroniczny dźwięk. Przy dłuższej jeździe po mieście - nie do wytrzymania!
Po prostu, w miarę możliwości, jak najwięcej korzystam z funkcji "potrójnego migacza". Wówczas nie muszę pamiętać o wyłączeniu kierunkowskazów.

tyku 
Mitsumaniak

Auto: MITSUBISHI LANCER
Wysłany: 21-06-2012, 10:14   

Wolę ciche działanie zdecydowanie. Jeździłem Focusem Mk2 kumpla, zanim kupiłem lancera, tam to kierunki dają po uszach. Jak wsiadłem do lancera to pierwsze na co zwróciłem uwagę to właśnie ładnie, cichutko działające kierunki.

Odpowiedz do tematu