[CY3A 1.8] Za ciche kierunkowskazy czy za głośne wnętrze? |
Autor |
Wiadomość |
komar80
Nowy Forumowicz
Auto: lancer 1.8 GS4 / Colt 1.6glx
Kraj/Country: UK
|
Wysłany: 28-05-2012, 20:49 [CY3A 1.8] Za ciche kierunkowskazy czy za głośne wnętrze?
|
|
|
Nie odnosicie wrażenia że kotrolka kierunkowskazów jest za cicha? Często mi sie zdarza że łapie sie na jezdzie z włączonym kierunkowskazem. Szczególnie w słoneczne dni gdy kontrolki są mało widoczne i nie rzucają sie w oczy.
Nigdy wcześniej mi sie to nie zdarzało i nie wiem, może Lancer jest za głośny w środku a może wszystkie nowoczesne samochody mają ciche kontrolki? |
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 28-05-2012, 21:20
|
|
|
Jeśli chcesz głośniejszy dźwięk włączonego kierunkowskazu, to wystarczy kupić w sklepie elektronicznym jakiś buzzer na 12V i dwie albo cztery diody prostownicze lub mostek prostowniczy, wszystko za około 5 - 10zł i będziesz na pewno słyszał kierunkowskazy.
Tu jest to dokładnie opisane:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=49601 |
|
|
|
 |
pablo diablo
Forumowicz

Auto: Galant 2.0 Gls Lancer 1.8 DID
Pomógł: 7 razy Dołączył: 14 Paź 2007 Posty: 643 Skąd: Nowy Sacz
|
Wysłany: 29-05-2012, 10:58
|
|
|
Nic nie kupuj.
Wystarczy że wejdziesz w menu i zmienisz sobie głos kierunkowskazu dostępne są tylko dwie opcje. |
_________________ pablo diablo |
|
|
|
 |
michaello
Forumowicz

Auto: Byl LANCER jest CIVIC X Hatch
|
Wysłany: 29-05-2012, 11:30
|
|
|
komar80 napisał/a: | Nie odnosicie wrażenia że kotrolka kierunkowskazów jest za cicha? |
To byla pierwsza "wada" lancera jaka zauwazylem po wyjezdzie z salonu , moim zdaniem jest jeszcze gorsza... brak oddzielnej kontrolki swiatel mijania, kilkakrotnie jechalem w nocy w miescie na postojowych.
pablo diablo napisał/a: | Nic nie kupuj.
Wystarczy że wejdziesz w menu i zmienisz sobie głos kierunkowskazu dostępne są tylko dwie opcje. |
http://www.youtube.com/watch?v=CRG6YpHJUhQ |
|
|
|
 |
Lobuz33
Forumowicz
Auto: Lancer 1.8
|
Wysłany: 06-06-2012, 10:51
|
|
|
michaello napisał/a: | komar80 napisał/a: | Nie odnosicie wrażenia że kotrolka kierunkowskazów jest za cicha? |
To byla pierwsza "wada" lancera jaka zauwazylem po wyjezdzie z salonu , moim zdaniem jest jeszcze gorsza... brak oddzielnej kontrolki swiatel mijania, kilkakrotnie jechalem w nocy w miescie na postojowych.
pablo diablo napisał/a: | Nic nie kupuj.
http://www.youtube.com/watch?v=CRG6YpHJUhQ |
A ja u mnie w lancerze nie mam takiej opcji... Ostatnio szukałem i lipa (sedan 2009)!!! |
|
|
|
 |
BRUNNER
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Lancer SB
|
Wysłany: 21-06-2012, 10:04
|
|
|
Też trochę mi przeszkadzała zbyt cicha praca sygnalizacji migaczy. Korzystając z powyższych rad przełączyłem na "drugi" sygnał. Oj... po jedym dniu wróciłem do ustawień fabrycznych. Już wolę za cicho, ale "elegancko" niż taki pakudny elektroniczny dźwięk. Przy dłuższej jeździe po mieście - nie do wytrzymania!
Po prostu, w miarę możliwości, jak najwięcej korzystam z funkcji "potrójnego migacza". Wówczas nie muszę pamiętać o wyłączeniu kierunkowskazów. |
|
|
|
 |
tyku
Mitsumaniak

Auto: MITSUBISHI LANCER
Pomógł: 56 razy Dołączył: 25 Sty 2012 Posty: 3004 Skąd: INTERNET
|
Wysłany: 21-06-2012, 10:14
|
|
|
Wolę ciche działanie zdecydowanie. Jeździłem Focusem Mk2 kumpla, zanim kupiłem lancera, tam to kierunki dają po uszach. Jak wsiadłem do lancera to pierwsze na co zwróciłem uwagę to właśnie ładnie, cichutko działające kierunki. |
_________________ MITSUBISHI LANCER 1.8 (4B10) Sportback - Red Metallic (P26)
Rok produkcji: 2010.
 |
|
|
|
 |
|