|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Pajero III 3.2 DID a filtr stożkowy powietrza. |
Autor |
Wiadomość |
PiotrKw
Forumowicz
Auto: nie Pajero3.2 Touareg3.0 Q74.2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 25 razy Dołączył: 18 Wrz 2010 Posty: 843 Skąd: Trójmiasto
|
Wysłany: 24-02-2012, 13:40 Pajero III 3.2 DID a filtr stożkowy powietrza.
|
|
|
Jak w temacie , lub doświadczenie z innym silnikiem diesla Pajero II . Skąd pomysł ? Mam dwa akumulatory i ze względu na planowaną przyszłej zimy wyprawę za krąg polarny myślę o założeniu Webasto. Niestety brak miejsca a nie chcę się pozbywać jednego z akumulatorów .Po kontemplacjach nad komorą silnika , doszedłem do wniosku że ..... pudłem które zajmuje dużo miejsca , jest filtr powietrza z obudową . Gdyby udało mi się zamontować w okolicy prawego reflektora filtr stożkowy to zostało by sporo miejsca na Webasto. Czy ktoś miał doświadczenia z pracą tych lub podobnych silników z filtrem stożkowym???
[ Dodano: 18-03-2012, 23:21 ]
Cisza . A w takim razie jakiś pomysł na wstawienie Webasto TT C z pozostawieniem dwu akumulatorów ?? |
|
|
|
 |
Bushey
Mitsumaniak

Auto: Pajero II 3.0 V6 auto 1991
Kraj/Country: UK
|
Wysłany: 04-06-2012, 12:05
|
|
|
Wstawienie mebelka do wnętrza autka oraz wywiercenie dziurki na wentylację
Cisza jest bo nie ma jak i gdzie go wstawić
Dwa akumulatory nie są wcale potrzebne, kup nowy dobry, a jeden sobie weź na zapas albo urządzenie rozruchowe.
Chyba, że spodziewasz się minus 30 to raczej nie jedź starym dieslem.
Zawsze pozostaje opcja wynajęcia autka na miejscu przystosowanego na taką eskapadę. |
|
|
|
 |
siersciunio
Forumowicz BULL'O'MANIAK

Auto: PIII 2001 3,2 aut
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 11 Gru 2011 Posty: 268 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 16-07-2012, 18:41
|
|
|
Cytat: | Chyba, że spodziewasz się minus 30 to raczej nie jedź starym dieslem. |
czyli na pólnocy skandynawii sa tylko nowe auta i przygotowane??
Nie masz bladego pojęcia czym oni tam śmigają |
|
|
|
 |
|
|